Wordt Matt Damon geannuleerd? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Wordt Matt Damon geannuleerd? Dit is wat we weten
Wordt Matt Damon geannuleerd? Dit is wat we weten
Anonim

Het is de laatste tijd niet makkelijk geweest voor Matt Damon.

Ironisch genoeg is de ster misschien op weg naar de waslijst van beroemdheden die in 2021 werden geannuleerd, terwijl hij zijn eigen film promoot. Hij zat onlangs met de Sunday Times in Londen om te praten over zijn pas uitgebrachte film Stillwater en liet een buitengewoon vreemd verhaal vallen over hoe hij pas "maanden geleden" stopte met het zeggen van de f-smet.

"Het woord dat mijn dochter de 'f-smet voor een homoseksueel' noemt, werd vaak gebruikt toen ik een kind was, met een andere toepassing," verdedigde hij zichzelf.

In feite is de acteur geen onbekende in controverses, en fans kopen het niet. Om ze samen te vatten, dit is wat we weten over de recente annulering van Matt Damon en zijn verleden.

9 Een gesprek met zijn dochter weerhield hem ervan de F-Slur opnieuw te gebruiken

Tijdens het eten met zijn gezin liet de vader van vier kinderen de f-smet vallen, wat een van zijn dochters van streek maakte. Na een lang gesprek inspireerde ze hem om het woord niet meer te gebruiken.

"Ik maakte maanden geleden een grap en kreeg een verhandeling van mijn dochter. Ze ging van tafel. Ik zei: 'Kom op, dat is een grap! Ik zeg het in de film 'Stuck on You!' Ze ging naar haar kamer en schreef een zeer lange, mooie verhandeling over hoe dat woord gevaarlijk is. Ik zei: 'Ik stop met de f-smet!' Ik begreep het, "zei hij, in zijn eigen woorden.

8 Hij beweerde dat hij nooit de denigrerende term in zijn persoonlijke leven heeft gebruikt

In reactie op de recente reactie beweerde de acteur echter dat hij de term nooit tegen iemand in zijn 'persoonlijke leven' heeft gebruikt, ondanks dat het interview anders suggereert.

"Ik heb nog nooit iemand 'ft' genoemd in mijn persoonlijke leven en dit gesprek met mijn dochter was geen persoonlijk ontwaken. Ik gebruik geen enkele soort smet," zei hij.

7 Vervolgens sprak hij zijn steun uit voor de LGBTQ+-gemeenschap

Bovendien voegde The Martian-acteur toe dat hij de LGBTQ+-gemeenschap heeft gesteund te midden van de tegenslag.

"Aangezien openlijke vijandigheid tegen de LGBTQ+-gemeenschap nog steeds niet ongewoon is, begrijp ik waarom mijn verklaring velen ertoe bracht het ergste aan te nemen. Om zo duidelijk mogelijk te zijn, sta ik achter de LGBTQ+-gemeenschap", vervolgde hij. in een verklaring aan Yahoo Entertainment.

6 GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) heeft een verklaring vrijgegeven met betrekking tot Damon's laatste opmerkingen

In reactie daarop gaf GLAAD een verklaring af met betrekking tot het "pensioen" van de acteur van de f-smet en de recente terugslag. Zoals geschreven door Anthony Allen Ramos, het hoofd Talent van de NGO, is wat er is gebeurd een "belangrijke herinnering dat dit woord, of elk woord dat tot doel heeft LGBTQ-mensen te kleineren en te minachten, geen plaats heeft in de reguliere media, sociale media, klaslokalen, werkplekken, en verder."

"Er moet verantwoording worden afgelegd in een tijd waarin anti-LHBTQ-beledigingen nog steeds hoogtij vieren en discriminatie en stereotypen kunnen aanwakkeren, vooral wanneer ze door mensen buiten de gemeenschap worden gebruikt om LGBTQ-mensen te belasteren of te beschrijven", ging hij verder.

5 Hij maakte ooit een controversiële opmerking over de MeToo-beweging

Dat gezegd hebbende, de acteur is niet helemaal veilig voor controverses. In 2018 bevond Damon zich in heet water na zijn opmerkingen over aanranding te midden van het hoogtepunt van de Time's Up & MeToo-bewegingen. De acteur zei dat mensen op dit "keerpunt" het "gedragsspectrum" moeten erkennen als het gaat om seksueel wangedrag en in plaats daarvan aandacht moeten besteden aan mannen die niet van dergelijk roofzuchtig gedrag zijn beschuldigd.

4 Een maand later verontschuldigde de acteur zich

Niet lang nadat de verklaring openbaar werd gemaakt, nam de acteur de tijd om het aan te pakken en zich te verontschuldigen. In een interview met Kathie Lee Gifford in de Today-show zei hij dat hij spijt had van zijn opmerkingen.

"Ik zou echt willen dat ik veel meer had geluisterd voordat ik me hierover ging buigen", verontschuldigde hij zich. "Veel van die vrouwen zijn mijn beste vrienden en ik hou van ze en respecteer ze en steun wat ze doen en wil deel uitmaken van die verandering… Maar ik zou op de achterbank moeten gaan zitten en mijn mond een tijdje moeten sluiten."

3 Hij maakte ook een controversiële verklaring over diversiteit tijdens 'Project Greenlight' in 2015

Drie jaar voorafgaand aan de controversiële opmerkingen over MeToo werd de acteur tijdens een aflevering van Project Greenlight onder de bus gegooid voor zijn opmerkingen over diversiteit. De serie zelf is een realityshow waarin beginnende filmmakers de kans krijgen om een speelfilm te regisseren. Hij vertelde de producer van Dear White People, Effie Brown, die een zwarte vrouw is, dat diversiteit niet zijn probleem is en zei: "Je doet het bij het casten van de film, niet bij het casten van de show."

2 Hij bood nog een verontschuldiging aan

"Mijn opmerkingen maakten deel uit van een veel breder gesprek over diversiteit in Hollywood en de fundamentele aard van 'Project Greenlight' die de show niet haalde", zei hij in een verklaring aan Variety."Het spijt me dat ze sommige mensen hebben beledigd, maar ik ben in ieder geval blij dat ze een gesprek zijn begonnen over diversiteit in Hollywood."

1 Matt Damon's nieuwe film 'Stillwater' confronteert conflict

Daarover gesproken, zijn recente film Stillwater is ook niet veilig voor controverse. De film is gebaseerd op het verhaal van Amanda Knox, een onschuldige Amerikaanse vrouw die vier jaar in een Italiaanse gevangenis heeft doorgebracht voor de veroordeling van de moord op Meredith Kercher in 2007, een mede-uitwisselingsstudent.

"Waarom wordt mijn naam gebruikt om te verwijzen naar gebeurtenissen waar ik geen invloed op had?" Knox schreef in een essay op Medium, dat ze ook op Twitter deelde. "Ik kom terug op deze vragen omdat anderen zonder mijn toestemming blijven profiteren van mijn naam, gezicht en verhaal."

Aanbevolen: