Welke Sandra Bullock-film verdiende het meeste geld?

Inhoudsopgave:

Welke Sandra Bullock-film verdiende het meeste geld?
Welke Sandra Bullock-film verdiende het meeste geld?
Anonim

Sandra Bullock is een van die zeldzame acteurs in Hollywood. Ze is een filmster van het hoogste niveau, ze is net zo thuis in feelgoodkomedies als in keiharde drama's, en haar sterrenkracht alleen is genoeg om mensenmassa's naar een bioscoop te brengen, alleen op haar naam. Bullock is de ontvanger van meerdere industrieprijzen, en tot op heden is hij de enige ontvanger van zowel een Oscar voor Beste Actrice als een Gouden Framboos voor Slechtste Actrice in hetzelfde jaar.

Sinds haar veelbesproken scheiding in 2010 van ex-man Jesse James, heeft Bullock zich relatief onopvallend gehouden, waarbij ze vaak lange pauzes nam van haar werk om tijd te besteden aan het opvoeden van haar kinderen. Maar wanneer ze terug in Hollywood duikt, doet ze dat met stijl. Ze rekent Keanu Reeves en Jennifer Aniston tot haar beste vrienden, en let goed op bij het kiezen van haar acteerrollen, waarbij ze vaak films produceert waar ze gepassioneerd over is, waaronder het komende The Lost City. Haar films hebben in totaal $ 5,6 miljard opgebracht aan de kassa, en ze kan enorme salarissen eisen en ook percentages van haar filmopbrengsten binnenhalen. Maar welke van de films van Sandra Bullock verdiende het meeste geld aan de kassa? Laten we het uitzoeken!

10 'Twee weken opzegtermijn' - $199 miljoen

Sandra Bullock heeft 59 acteercredits op het scherm op haar naam staan, maar de aftrap voor haar top tien van meest winstgevende bioscoopfilms is de romantische komedie Two Weeks Notice uit 2002. In de film, met Hugh Grant in de hoofdrol, is Bullock een advocaat die moe is van het micromanagen van haar baas en dus haar baan opzegt, waardoor Grants personage twee weken de tijd krijgt om haar te overtuigen om te blijven. De film was een hit bij het publiek en bracht wereldwijd $ 199 miljoen op.

9 'Miss Congeniality' - $ 212 miljoen

Een van Bullocks meest herkenbare rollen is Gracie Hart uit de Miss Congeniality-films. De eerste film, uitgebracht in 2000, zag Bullock's tomboy FBI-agent undercover gaan als deelnemer aan de missverkiezing van Miss United States om een bomaanslag te voorkomen. Bullock ontving een Golden Globe Award voor Beste Actrice - Filmkomedie of Muzikale nominatie voor haar optreden, en de film bracht $ 212 miljoen op. Een vervolg werd uitgebracht in 2005.

8 'De Prins van Egypte' - $218 miljoen

In 1998 nam Sandra Bullock haar eerste stemacteurrol op zich en speelde ze Miriam, de zus van Moses in Dreamworks Animation's The Prince of Egypt. De film was de meest succesvolle niet-Disney-animatiefilm bij de release, met een brutowinst van $ 218 miljoen en een Oscar-nominatie voor het originele nummer "When You Believe" van Mariah Carey en Whitney Houston.

7 'The Heat' - $229 miljoen

In 2013 keerde Bullock twee keer terug naar het witte doek, nadat hij de afgelopen vier jaar slechts in één film had gespeeld. De eerste film, The Heat, was een komische cop-comedyfilm met Melissa McCarthy in de hoofdrol. De film bracht $ 229 miljoen op en regisseur Paul Feig had plannen voor een vervolg dat Bullock neerschoot. "Ik maak geen vervolg op The Heat", vertelde ze eind 2013 aan The Wrap. "Ik heb twee vervolgen gemaakt. Ze waren verschrikkelijk. Wat Melissa [McCarthy] en ik hadden was prachtig. We zouden samen nog een film kunnen maken Ik denk dat we samen een stomme film moeten maken."

6 'Snelheid' - $283 miljoen

Sandra Bullock's Hollywood-doorbraak kwam in 1994 met haar sterdraai naast Keanu Reeves in de actiethriller Speed. Bullock, samen met Reeves en Dennis Hopper als de schurk, ontving lovende kritieken voor hun uitvoeringen, en de film, die een blijvende erfenis heeft gehad in de film- en popcultuur, verdiende $ 283 miljoen. De levenslange vriendschap van Bullock en Reeves begon op de set van Speed, hoewel Reeves zich niet bij Bullock voegde voor het vervolg Speed 2: Cruise Control uit 1997, dat algemeen wordt beschouwd als het slechtste vervolg aller tijden, een film waar Bullock spijt van heeft en alleen lid werd om financiering te ontvangen voor haar volgende project, Hope Floats.

5 'Ocean's 8' - $297 miljoen

Na een onderbreking van drie jaar van het scherm keerde Sandra Bullock terug in Ocean's 8 van 2018, een volledig vrouwelijke spin-off van de Ocean's Eleven-franchise. Bullock leidde de all-star ensembles als Debbie Ocean, de jongere zus van George Clooney's Danny Ocean uit de vorige trilogie. Zij en haar team plannen een roofoverval op het jaarlijkse Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York City. Het bracht $ 297 miljoen op.

4 'The Blind Side' - $ 305 miljoen

Bullock bereikte verschillende carrièremijlpalen met The Blind Side uit 2009. Nadat hij de rol van de vrome Christian Leigh Anne Tuohy aanvankelijk drie keer had afgewezen, gaf Bullock toe nadat hij de familie Tuohy had ontmoet en vertrouwd raakte met de manier waarop ze hun geloof beoefenden. Ze zou de Academy Award, Golden Globe Award, Screen Actors Guild Award en Critics' Choice Movie Award voor Beste Actrice ontvangen voor haar rol in de film, die ook de eerste film in de geschiedenis zou zijn met een enkele top- gefactureerde vrouwelijke ster meer dan $ 200 miljoen bruto. Het zou zijn run afmaken met $ 305 miljoen op de bank.

3 'Het voorstel' - $314 miljoen

2009 was commercieel een geweldig jaar voor Sandra Bullock, met The Proposal als haar tweede film die meer dan $ 300 miljoen opleverde. Met een openingsweekend van $ 34 miljoen was het de grootste opening voor een film in de carrière van Bullock. De romcom verkent de trope van vijanden die minnaars zijn geworden met de meedogenloze hoofdredacteur van Bullock die haar assistent (Ryan Reynolds) dwingt met haar te trouwen om een visum te krijgen om in de Verenigde Staten te blijven. De film werd negatief onthaald door critici, maar werd aanbeden door het publiek, dat nog eens $ 90 miljoen aan de film besteedde door middel van homevideo-aankopen.

2 'Gravity' - $ 723 miljoen

Bullock schreef in 2013 geschiedenis door de best betaalde actrice aller tijden te worden en een uitbetaling van $ 70 miljoen te ontvangen voor haar werk aan Gravity. Als gestrande astronaut Dr. Ryan Stone was Bullock het hart van de film en bracht hij het grootste deel van de speeltijd alleen door in diepe nood in de ruimte. Voor haar optreden werd ze genomineerd voor meerdere industrieprijzen, waaronder die voor beste actrice bij de Oscars van 2014. De film werd uiteindelijk een van de meest succesvolle sci-fi-films aller tijden, geprezen om zijn technische bekwaamheid, won zeven Oscars op een totaal van 10 nominaties en bracht wereldwijd $ 723 miljoen op.

1 'Minions' - $1.159 Miljard

Het kan als een verrassing komen dat de meest winstgevende film van Sandra Bullock er een is die de meeste mensen misschien niet eens associëren met de ster. Bullock leende haar sterrenkracht aan de geanimeerde blockbuster-prequel Minions in 2015. De film vertelde het verhaal van het leven van de Minions voordat ze Gru kwamen dienen, de superschurk in het hart van de Despicable Me-franchise. Bullock sprak de stem van Scarlett Overkill, 's werelds eerste vrouwelijke superschurk die de koningin van Engeland wil worden.

De film was geen hit bij critici, en The AV Club beschreef het als een geldklopperij en schreef: "Eindelijk hebben zelfs 5-jarigen hun eigen film die mechanisch geld verzilvert voor iets waar ze van hielden toen ze waren jonger." Het was echter een enorm succes bij het publiek, met een brutowinst van $ 1,159 miljard aan de kassa, en bij de release was het de op één na meest winstgevende animatiefilm en de tiende meest winstgevende film aller tijden.

Aanbevolen: