The Real Reason’13 Reasons Why’ werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

The Real Reason’13 Reasons Why’ werd geannuleerd
The Real Reason’13 Reasons Why’ werd geannuleerd
Anonim

Hoewel er veel tv-programma's zijn over tieners die gevierd en geliefd zijn, van Dawson's Creek en zijn beroemde liefdesdriehoek tot een recentere show zoals Elite of Cruel Summer, de Netflixshow 13 Reasons Why kan niet worden besproken zonder te praten over enkele van de problemen die ermee gepaard gaan.

13 Reasons Why heeft veel donkere scènes en Netflix heeft aangekondigd dat seizoen 4 het laatste zou zijn. Toen fans voor het eerst naar de show begonnen te kijken, kwamen ze er al snel achter dat tienermeisje Hannah Baker haar verhaal deelde en dat ze geloofde dat de mensen in haar leven haar negatief beïnvloedden. Naarmate de show vorderde, werden er veel andere verontrustende elementen toegevoegd die geen deel uitmaakten van het boek waarop de show is gebaseerd.

Waarom is 13 Reasons Why geannuleerd? Laten we eens kijken.

Een vierseizoenenshow

Katherine Langford's nettowaarde van $ 5 miljoen is te danken aan haar vaste werk, en nadat ze beroemd werd door het spelen van Hannah op 13 Reasons Why, speelde de actrice in de Netflix-show Cursed.

Netflix zei dat de show zijn "natuurlijke conclusie" bereikte en volgens Standard.co.uk legde de streamingdienst uit dat seizoen 4 "het afstuderen van de kerncast van de middelbare school zou bevatten".

Showrunner Brian Yorkey legde zijn gedachten uit over vier seizoenen van 13 Reasons Why en vertelde Entertainment Weekly dat het leek alsof dit de juiste hoeveelheid tijd was om het verhaal te vertellen.

Brian Yorkey legde uit: "Ergens tijdens het maken van seizoen 2, toen duidelijk werd dat we hier misschien meer seizoenen van zouden kunnen maken, kwam ik vrij snel op een plek waar het voelde als een vier- seizoen verhaal. Ik ben altijd een beetje wantrouwend tegenover middelbare schoolprogramma's die langer duren dan vier seizoenen, omdat de middelbare school vier jaar duurt."

Sommige fans van de show vragen zich af waarom de show niet stopte na seizoen 1, want dat is degene die de roman voor jongvolwassenen van Jay Asher het nauwst volgt.

Een fan schreef in een Reddit-thread: "Dit was duidelijk een verhaal van één seizoen" en een andere kijker antwoordde: "Ik was geschokt dat er een seizoen 2 was. Toen was er een derde. En nu een vierde? Hoe zijn ze zelfs voorbij het eerste seizoen gekomen?" Een andere fan deelde hun mening: "Dit is het probleem wanneer boeken worden omgezet in wat duidelijk een beperkte serie zou moeten zijn. Het boek is een op zichzelf staand verhaal. Het eerste seizoen is een op zichzelf staand verhaal."

Seizoen 1 van 13 Reasons Why heeft een hogere beoordeling op Rotten Tomatoes, met een beoordeling van 78% op de Tomatometer en 80% publieksscore, vergeleken met 25% op de Tomatometer en 53% publieksscore voor seizoen 4.

De controverse

Er zijn verschillende delen van 13 Reasons Why geweest die zowel kijkers als critici ongepast hebben genoemd en waarvan ze dachten dat ze te donker waren om te laten zien.

Volgens Cinema Blend bevatte seizoen 4 een moeilijke scène toen de personages een oefening doormaakten voor een schietpartij op school, wat velen verontrustend vonden. In seizoen 2 wordt Tyler op school aangevallen en Brian Yorkey legt uit: "Hoe intens die scène ook is, en hoe sterk of de reacties erop ook zijn, het komt niet eens in de buurt van de pijn die de mensen ervaren die echt door deze dingen heen gaan."

Het lijkt erop dat alle vier de seizoenen van de show als problematisch werden beschouwd, aangezien afleveringen moeilijke onderwerpen bevatten zoals moord en aanranding, en veel mensen het moeilijk vonden om naar de show te blijven kijken.

Hannah's Scene

Zodra 13 Reasons Why beschikbaar kwam voor streaming op Netflix, realiseerden mensen zich dat seizoen 1 een verontrustende scène bevatte die erg moeilijk was om naar te kijken: de zelfmoordscène van Hannah Baker.

Dit werd zeer controversieel, waarbij veel mensen zeiden dat het niet gepast was, en Netflix nam de beslissing om de scène helemaal uit de show te verwijderen.

Volgens The Hollywood Reporter luidde de officiële verklaring van Netflix: We hebben van veel jonge mensen gehoord dat 13 Reasons Why hen aanmoedigde om gesprekken te beginnen over moeilijke kwesties zoals depressie en zelfmoord en hulp te zoeken - vaak voor de eerste keer. Terwijl we ons voorbereiden om seizoen drie later deze zomer te lanceren, hebben we ons bewust gehouden van het voortdurende debat rond de show. Dus op advies van medische experts, waaronder Dr. Christine Moutier, medisch directeur van de American Foundation for Suicide Prevention, hebben we samen met maker Brian Yorkey en de producenten besloten om de scène waarin Hannah zichzelf van het leven berooft vanaf seizoen één te monteren..”

Brian Yorkey vertelde EW ook dat na het maken van seizoen 1 duidelijk werd dat er meer verhaal te vertellen was met de personages. De showrunner legde uit: "we werden verliefd op deze personages en wilden weten wat er daarna gebeurde. En op dat moment zou ik niet zeggen dat er een plan was, maar je begint te denken: 'Het zou interessant zijn om deze kinderen te volgen.'"

Hoewel de schrijvers en producenten goede bedoelingen hadden, kan de reactie op 13 Reasons Why niet worden genegeerd, aangezien velen zich ongemakkelijk voelden bij de verhalen en thema's die gedurende vier seizoenen werden onderzocht.

Aanbevolen: