Zac Efron verdiende slechts $ 100.000 voor een film die wereldwijd door 225 miljoen mensen werd bekeken

Inhoudsopgave:

Zac Efron verdiende slechts $ 100.000 voor een film die wereldwijd door 225 miljoen mensen werd bekeken
Zac Efron verdiende slechts $ 100.000 voor een film die wereldwijd door 225 miljoen mensen werd bekeken
Anonim

Met een klein budget van $ 4,2 miljoen domineerde een bepaalde Zac Efron-film de krantenkoppen in 2006. Al snel verdiende de film miljarden, dankzij de hausse aan kassa's wereldwijd, merchandiseverkoop en bovendien nummer één in de wereld van de verkoop van albums.

De film was een juggernaut en er was niet veel dat hij niet bereikte. Maar als we terugkijken, kunnen we niet anders dan Zac's salaris voor de film opmerken.

We zullen kijken naar wat er gebeurde op weg naar zijn verschijning in de eerste film. Daarnaast zullen we kijken naar zijn grote loonsverhoging voor de derde film, wat een dramatische verschuiving was in vergelijking met de eerste film.

De film verdiende miljarden

De film in kwestie is niemand minder dan 'High School Musical'.

Om te zeggen dat de franchise een succes is geweest, is nogal een understatement. Yahoo News publiceerde een lijst met de prestaties van de film en laten we zeggen dat ze meer dan indrukwekkend zijn.

De eerste film werd door 7,7 miljoen bekeken, terwijl 18,6 miljoen kijkers afstemden op het vervolg. Alleen al tussen die twee films verdiende Disney $ 1 miljard.

Niet alleen dat, de soundtrack van de film steeg naar nummer één in de hitlijsten, niet één keer, niet twee keer maar voor alle drie de films!

De derde film bereikte eindelijk zijn weg naar de bioscoop en zag een gezond rendement van $ 252 miljoen.

In totaal wordt gezegd dat de franchise een waarde zou kunnen hebben van ongeveer $ 1,4 miljard, een aantal dat alleen maar zal blijven stijgen.

De film was een groot succes en het lanceerde de carrières van zoveel getalenteerde acteurs. In werkelijkheid hadden de dingen er echter heel anders uit kunnen zien, vooral vanuit het oogpunt van de casting. De hoofdrolspeler Zac Efron wees de film bijna af in de beginfase en terugkijkend was hij erg onderbetaald voor de rol.

Efron kreeg maar zes cijfers voor de eerste 'High School Musical'

In werkelijkheid is dit soort geld voor een jonge man nog steeds behoorlijk opmerkelijk, maar gezien het succes van de film was $ 100.000 echt niet veel voor de ster. Tijdens de vroege stadia worstelde hij ook om verbinding te maken met het script. Wat betreft de casting director Natalie Hart, Zac was altijd de man voor de rol, vanaf het moment dat hij binnenkwam.

"Toen we Zac voor het eerst ontmoetten, hadden we het gevoel dat hij de kwaliteit had van wat we een matinee-idool zouden noemen. Hij was prachtig, maar hij was niet eigenwijs, wat je niet zou vinden bij jonge mensen. Hij had toegankelijkheid. We wisten dat hij het vermogen had om een leidende man te zijn."

Vanessa Hudgens dacht daar al vroeg anders over, omdat ze moeite had om zich te concentreren, gezien de verliefdheid die ze op hem had.

"Ze was zo geslagen. Ze zei: 'Hij is te schattig. Ik kan niet met hem lezen.' Ze had een meltdown. Dat is achteraf gemakkelijk te zeggen. Maar toen ze samen auditie deden, was het duidelijk. Het was niet eens een close call. We zagen de chemie tussen hen en we waren verkocht."

Directeur Kenny Ortega verklaarde dat toen Zac eenmaal binnen was, hij helemaal aan boord was, de ster vooral openstond voor kritiek, hij wilde het best mogelijke werk doen. "Zac Efron, op de eerste dag van de repetities, zei: 'We hebben de keuze gemaakt om een musical te maken. Verontschuldig je niet dat je ons hebt geholpen. Laten we hier iets geweldigs van maken. Laten we het de moeite waard maken om hier te zijn..' En hij gaf me toestemming. Hij gaf me toestemming om ambitieus te zijn, hij vroeg erom en om onze grenzen te verleggen."

Al het harde werk zou letterlijk zijn vruchten afwerpen, want Zac zag een enorme hobbel in zijn loon voor de derde film.

Hij kreeg een grote verhoging voor de derde film

Efron zag een grote verandering in zijn loon voor de derde film. Plots haalde hij het maximale uit de hele cast, gezien zijn enorme sterrendom. Efron verdiende $ 4 miljoen voor de film, een behoorlijke stijging vergeleken met de $ 100.000 uit de eerste film.

Na de film nam Zac zijn carrière een andere richting in met serieuze rollen. Tegenwoordig is hij meer dan oké in termen van zijn financiële situatie, met een nettowaarde van $ 25 miljoen. Hij blijft tegenwoordig een premie eisen voor zijn rollen, als een grote A-lister in het bedrijf.

Als hij ooit besloot terug te keren naar de 'High School Musical'-franchise verderop, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoeveel geld hij deze keer zou kunnen krijgen. Laten we zeggen dat $ 4 miljoen kan worden verdrievoudigd of meer…

Aanbevolen: