John Travolta kostte zichzelf $15 miljoen met deze kolossale flop

Inhoudsopgave:

John Travolta kostte zichzelf $15 miljoen met deze kolossale flop
John Travolta kostte zichzelf $15 miljoen met deze kolossale flop
Anonim

Geld verdienen is de naam van het spel in Hollywood, en we hebben sterren als Vin Diesel en Daniel Craig een fortuin zien verdienen in entertainment. Soms vinden deze sterren het helemaal prima om hun traditionele salaris te nemen, terwijl anderen graag gokken op het succes van een film om te zien hoeveel ze kunnen opbrengen.

Als een van de meest populaire acteurs ooit, is het logisch dat John Travolta al jaren aan het rollen is. De man heeft een enorm vermogen en zijn betaaldag was in de elite-laag in Hollywood. Hij heeft echter een film gemaakt die hem miljoenen opleverde.

Laten we terugkijken naar hoe Travolta gokte en verloor op een sci-fi-flop.

John Travolta heeft een geweldige carrière gehad

Er zijn niet veel acteurs in de recente geschiedenis die een carrière als John Travolta hebben gehad, en het vermogen van de acteur om in meerdere decennia succes te boeken is echt indrukwekkend. Van televisiester tot filmlegende, Travolta heeft het allemaal gezien en gedaan, en nu kan de man achterover leunen en genieten van de buit van een succesvolle Hollywood-carrière.

Welkom terug, Kotter stelde het publiek in de jaren 70 voor aan John Travolta, en de overstap naar film was de juiste zet voor de jonge acteur. Carrie en Saturday Night Fever waren vroege successen voor Travolta, en na een inzinking in de jaren 80, zou hij zijn acteercarrière in de jaren 90 nieuw leven inblazen na een hoofdrol in Pulp Fiction.

Na zijn heropleving van zijn carrière, zou Travolta een aantal pieken en dalen zien, en veel van de films waarin hij speelde in de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 werden succes aan de kassa. Hierdoor heeft Travolta een indrukwekkende nalatenschap gesmeed terwijl ze de premies van filmstudio's verzilverde.

Hij heeft miljoenen verdiend

Omdat John Travolta al sinds de jaren 70 een grote ster is en de hoofdrol heeft gespeeld in talloze hitfilms, spreekt het voor zich dat hij miljoenen heeft kunnen verdienen tijdens zijn tijd in Hollywood. Terwijl sommige van zijn beste rollen hem een fractie betaalden van wat sommigen zouden verwachten, scholden andere films een fortuin uit om Travolta aan boord te krijgen.

Sommige van Travolta's grootste betaaldags omvatten $ 12 miljoen voor Michael en een gecombineerde $ 40 miljoen voor Face/Off en Mad City. Primary Colors was weer een enorme betaaldag, aangezien Travolta $ 17 miljoen voor de film binnenhaalde. Voor A Civil Action verdiende de acteur maar liefst $ 20 miljoen, per CelebAnswers.

Houd er rekening mee dat dit slechts enkele van de rollen zijn die Travolta een gezonde cheque hebben betaald. Talloze andere films gaven de acteur miljoenen om een optreden in te leveren, en dit houdt zelfs geen rekening met het geld dat hij in zijn jonge jaren op televisie verdiende. Met deze informatie is het gemakkelijk in te zien waarom hij een nettowaarde van $ 250 miljoen heeft.

Ondanks al deze geweldige salarissen die op zijn pad komen, heeft Travolta niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Een van zijn grootste flops kostte hem zelfs miljoenen.

Hoe hij een fortuin verloor met 'Battlefield Earth'

74A42C4E-0D89-4228-9466-144138D7BA90
74A42C4E-0D89-4228-9466-144138D7BA90

Dus, hoe heeft John Travolta zichzelf miljoenen gekost? Welnu, door een tactiek te gebruiken die normaal gesproken lonend is voor A-lijststerren, schoot Travolta zichzelf in de voet en verloor een fortuin.

Volgens Yahoo, "hij zag af van zijn vergoeding van $ 20 miljoen om "Battlefield Earth" - de sci-fi-actiefunctie gebaseerd op het boek van Scientology-oprichter L. Ron Hubbard - in opdracht voor het grote scherm te krijgen. terugkeer, stemde hij in met een salaris van $ 10 miljoen en een extra $ 15 miljoen als de film meer dan $ 55 miljoen aan kaartverkoop zou hebben. Klinkt geweldig - maar "Battleship Earth" viel tegen aan de kassa, in totaal slechts $ 21.5 miljoen. Travolta's roekeloze zet kostte hem $ 10 miljoen."

Dat klopt, Travolta's beslissing om te innen op de winst van de film was een enorme ommezwaai. We hebben op deze manier veel sterren in contanten gezien, maar verhalen als deze laten de hoeveelheid risico zien die met deze beslissing gepaard gaat. Tuurlijk, Travolta heeft meer dan zijn deel van het geld verdiend, maar het blijft pijnlijk om $ 15 miljoen te verliezen.

Travolta verloor niet alleen geld, maar CNBC meldt dat de film zelf meer dan $ 40 miljoen heeft verloren dankzij het enorme budget en het onvermogen om veel te verdienen aan de kassa. Battlefield Earth was een ramp, en hoewel hij hierna enkele hits had, was Travolta nooit meer een gloeiend hete ster.

Bankieren op de winst van een film kan vruchten afwerpen, maar Travolta's beslissing om de dobbelstenen te gooien mislukte voor een bedrag van $ 15 miljoen.

Aanbevolen: