De echte reden 'Alles komt eraan Millhouse' werd de grootste internetsensatie van 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

De echte reden 'Alles komt eraan Millhouse' werd de grootste internetsensatie van 'The Simpsons
De echte reden 'Alles komt eraan Millhouse' werd de grootste internetsensatie van 'The Simpsons
Anonim

Er zijn talloze memes, GIF's van gemaakt, op Instagram- en Facebook-verhalen gepost, op t-shirts en koffiemokken gezet, er is een biertje naar vernoemd, er zijn meerdere parodieliedjes van gekregen en het is zelfs op het lichaam van mensen getatoeëerd. Kortom, "Everything's Coming Up Millhouse" is een regelrechte internet- en popcultuursensatie. En eerlijk gezegd is het waarschijnlijk het meest internetwaardige moment in de lange geschiedenis van The Simpsons. Natuurlijk, Homer die zich terugtrekt in de heg is het meest memorabele moment, maar deze korte onderbreking met Millhouse heeft een ander niveau van succes bereikt… een emotionele.

Het maakt in geen geval deel uit van een van de beste afleveringen van The Simpsons, zoals 'Marge and the Monorail' of de klassieke Rock N' Roll-aflevering. Maar op de een of andere manier maakte Millhouse het geweldig met slechts een handvol regels, waaronder het oh zo vreugdevolle: "Alles komt eraan Millhouse!" Hoewel sommige personages in The Simpsons erg oud zijn geworden, blijft Millhouse een van de meest geliefde empathische mensen, wat misschien iets te maken heeft met waarom fans zo verliefd zijn op het moment dat de vaak moeizame nerd vermijdt nat te worden vanwege tot het dragen van een overstromingsbroek. Dit is de echte reden waarom fans nog steeds om dit moment geven, meer dan twee decennia nadat het voor het eerst werd uitgezonden …

De oorsprong van Millhouse's moment van triomf en hoe het internetberoemd werd

Aangezien Millhouse nauwelijks te zien was in de aflevering "Mom and Pop Art" van seizoen tien, is het best verbazingwekkend dat fans zich er het meest van herinneren. Aflevering na aflevering was Millhouse (en blijft) het mikpunt van bijna elke grap. Hij wordt gepest, geslagen en over het algemeen een domper. Maar de rollen werden omgedraaid toen Millhouse de enige in Springfield was die niet nat werd door een overstroming vanwege een vloerbroek die hij ongetwijfeld van zijn moeder moest dragen. Hoewel de oorspronkelijke bedoeling om Millhouse in de aflevering op te nemen was om hem wat meer in elkaar te slaan, zag schrijver Dan Greaney een andere kans. Hij wist niet dat zijn beslissing het internet zou opblazen.

"Ik herinner me mijn motivatie heel duidelijk. Ik had een heel persoonlijk belang bij 'Everything's coming up Milhouse'", zei Dan tijdens een mondeling interview van het iconische moment door MEL Magazine. "In de aflevering wordt Homer een beroemde kunstenaar en aan het einde ervan veroorzaakt hij, als kunstdemonstratie, een overstroming in de stad. Dit is een situatie waarin we ons eerder hebben bevonden op The Simpsons. er is nog een overstroming eraan voorafgegaan, maar dit is ook het soort situatie waarin veel mensen in Springfield tegelijk iets overkomt. In dat geval zoeken de schrijvers naar dingen die te maken hebben met de personages - bijvoorbeeld de zeekapitein misschien aan het vissen tijdens de overstroming - ieders shtick zal worden toegepast op die situatie. Dus bij het herschrijven denk ik aan verschillende karakters om op te snijden tijdens de overstroming, en ik begon te denken: 'Iemand gaat iets doen betekenen voor Milhouse. Arme Milhouse.' Er zijn zoveel verhalen over hem en zijn familie - ik had het gevoel dat ik hem moest redden van de andere schrijvers.

Ik moest nadenken over wat ze met hem zouden kunnen doen, en ik dacht dat ze de spot zouden drijven met zijn overstromingsbroek. Toen bedacht ik me: zijn overstromingsbroek zou in deze situatie echt werken! Dus ik schreef dat zijn overstromingsbroek werkte. Hij schreeuwde 'Everything's coming up Milhouse' groeide gewoon als een verlengstuk van die impuls om hem te winnen."

Hoewel bijna elke scène in The Simpsons een op zichzelf staande meme zou kunnen zijn, "Everything's Coming Up Millhouse!" is uitgegroeid tot een van de meest iconische. De eerste "Everything's Coming Up Millhouse"-meme werd in 2004 gedeeld door Urban Dictionary, die er sindsdien een definitie voor heeft gevonden. Maar in plaats van uit te sterven zoals veel internetinhoud, kreeg het nog meer succes in 2011 toen Tumblr er een blog over maakte en in 2014 toen BuzzFeed een artikel publiceerde met een assortiment van "Everything's Coming Up Millhouse" tweets.

"Vijf jaar na de aflevering begon ik te beseffen dat mensen hiervan tatoeages hadden gekregen, en er waren van die zeer getalenteerde vrouwen die er een lied over schreven," legde Dan uit. "Het was buitengewoon bevredigend, want dit was echt oprecht voor mij."

Waarom dit moment een hit werd

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het "Everything's Coming Up Millhouse"-moment zo'n internetsucces werd. Ten eerste is het een positieve meme, wat vrij ongebruikelijk is op internet. En dit is belangrijk vanwege de tweede reden … iedereen kan zich op de een of andere manier met Millhouse verhouden. Ze voelen zijn pijn en ze voelen zijn zeer korte moment van triomf.

"Er is onderzoek naar motivatie en doelzoekend gedrag dat zegt dat als je een groot doel hebt, het belangrijk is om onderweg instrumentale doelen te vieren. Dus het vieren van de kleine dingen kan erg nuttig zijn," Dr. Philip Mazocco, een psychologieprofessor en de schrijver van een boek over de psychologie van The Simpsons, zei tegen Mel Magazine."In het geval van Milhouse is het niet echt een grote triomf, maar het is indrukwekkend omdat het over het algemeen niet goed gaat met Milhouse. Hij lijkt op een bepaalde manier op Charlie Brown, maar niet zo lief. Je steunt niet echt voor Milhouse omdat hij aardig is van een trieste zak - er is een bepaald soort leedvermaak dat we uit Milhouse krijgen, waar het ons vreugde schenkt om hem te zien lijden. Milhouse lijkt dit ook te weten. Hij lijkt een of ander metabewustzijn te hebben waar hij weet dat dit zijn rol is in de show en in het leven. Hij is de trieste folie voor Bart, en op een bepaald niveau weet hij: 'Ik ga niet veel overwinningen behalen in dit leven, dus ik ga de weinige die ik doe vieren. '"

Aanbevolen: