Een van Jim Carrey's grootste hits was bedoeld als horrorproject

Inhoudsopgave:

Een van Jim Carrey's grootste hits was bedoeld als horrorproject
Een van Jim Carrey's grootste hits was bedoeld als horrorproject
Anonim

Tijdens de jaren 90 wisten een aantal komische artiesten door de gelederen in Hollywood op te klimmen, en elk van hen drukte hun stempel op de industrie. Sterren als Adam Sandler en Damon Wayans hadden veel succes, net als Jim Carrey, die nog steeds een van de meest succesvolle komische artiesten aller tijden is.

Carrey's carrière is gevuld met megahits, waaronder The Mask, die in 1994 werd uitgebracht. Die film toont Jim Carrey op zijn absoluut gekste, en het script gaf hem veel speelruimte om plezier te hebben met de karakter. Het bronmateriaal voor de film is echter vrij donker en daarom was de film zelf eigenlijk meer bedoeld als een horrorproject.

Laten we The Mask eens nader bekijken en meer te weten komen over de eerste concepten voor de film.

Jim Carrey Is A Comedy Legend

Er zijn niet veel komische artiesten in de geschiedenis die zoveel succes hebben gehad als Jim Carrey, en veel van zijn grootste hits kwamen uit de jaren 90 en 2000. In die periode had de acteur de ene grote hit na de andere, en hij verdiende een absoluut geluk terwijl hij zijn wereldwijde publiek vermaakte.

Ace Ventura: Pet Detective, Dumb and Dumber, Liar Liar, Me, Myself, & Irene en How the Grinch Stole Christmas zijn slechts enkele van de enorme hits die Carrey heeft gehad tijdens zijn carrière in de entertainmentwereld. Hij heeft zeker wat televisiewerk gedaan, maar hij is vooral een grootbeeld-krachtpatser geweest.

Tot op heden is een van Carrey's grootste en meest populaire films niemand minder dan The Mask, dat hielp zijn plaats als grote filmster te versterken, terwijl het ook Cameron Diaz een enorme boost gaf in de mainstream populariteit.

'The Mask' was een enorme hit

The Mask, dat werd uitgebracht tijdens de legendarische campagne van Jim Carrey in 1994, was een enorme hit en een visueel genot dat fans vanaf het begin meesleepte. Carrey's over-the-top optreden paste perfect bij het project, en na meer dan $300 miljoen verdiend te hebben, had Carrey nog een enorme hit in handen.

Carrey was duidelijk de perfecte keuze voor de hoofdrol in de film, maar de studio was aanvankelijk niet zo overtuigd.

Directeur Chuck Russell onthulde: "Voor mij was Jim Carrey echter mijn grootste inspiratiebron. Ik zei net tegen de studio 'we moeten deze kerel Jim Carrey voor de rol halen en er een komedie van maken!' New Line dacht dat ik van mijn rocker af was en toen hoorde ik ongeveer een jaar niets van hen. Toen ze uiteindelijk bij me terugkwamen, zeiden ze 'vertel me hoe dit verhaal over een jongen, een meisje en een hond in één nacht club zal werken.'"

The Mask is een komisch genot dat behoorlijk donker kan worden, en de meeste mensen weten niet hoe donker het bronmateriaal eigenlijk is. Daarom werd de film zelf eigenlijk als een horrorproject opgevat.

Het was opgevat als een horrorproject

Directeur Chuck Russell sprak over de horrorelementen van het project en zei: "Toevallig had ik dezelfde originele Mask-strip gezien die ze uiteindelijk kochten, en ik dacht: 'Dat is echt cool, maar het is te afgeleid van Freddy Krueger.' Het was echt zo. Hij zou het masker opzetten en mensen vermoorden. En one-liners hebben. Het was echt een coole, splatterpunk, zwart-wit strip. Ze hebben de strips vernieuwd om meer op mijn film te lijken, maar de originele strips waren echt cool, donker en eng. Maar ik wist dat het als film erg zou doen denken aan Freddy Krueger."

Apart, vertelde Russell aan TheHollywoodNews: "Ik had New Line al enig succes gebracht met de derde Nightmare on Elm Street-film. Dus toen kwamen ze bij me terug en begonnen we te kijken naar het aanpassen van The Mask als een nieuwe horrorserie Zoals veel strips was het plot dun genoeg om te worden geïnterpreteerd, maar de stijl was zo cool en ik was helemaal weg van dat Zoot-pak."

Russell heeft helemaal gelijk, want de originele strip wordt een stuk donkerder dan de meesten zouden verwachten. Het had al vroeg een interessante horrorserie kunnen opleveren, maar het was een briljante zet van de regisseur om er een komedie van te maken. Het hielp om van het project een klassieker te maken en het fungeerde als een showcase voor Jim Carrey en zijn waanzinnige komische vaardigheden.

The Mask is een klassieker uit de jaren 90 die er dankzij het bronmateriaal bijna heel anders uitzag. Gelukkig is er een komedie van gemaakt, en de rest is geschiedenis.

Aanbevolen: