Taylor Swift reageert op beschuldigingen dat ze een van haar grootste hits heeft geplagieerd

Taylor Swift reageert op beschuldigingen dat ze een van haar grootste hits heeft geplagieerd
Taylor Swift reageert op beschuldigingen dat ze een van haar grootste hits heeft geplagieerd
Anonim

Een grote hit wordt meestal gevolgd door meerdere beschuldigingen van plagiaat, en Taylor Swift is daarop geen uitzondering.

Swift reageerde onlangs op een rechtszaak uit 2017 die was aangespannen door Sean Hall en Nathan Butler. Hall en Butler schreven het nummer "Playas Gon' Play" voor 3LW. Beide mannen beschuldigen Swift van het opheffen van de tekst van het nummer voor haar hit uit 2014, "Shake It Off".

Volgens gerechtelijke documenten verkregen door E! News, schreef Swift in een verklaring van 6 augustus: "De tekst van 'Shake It Off' is volledig door mij geschreven."

"Totdat ik hoorde over de claim van eisers in 2017, had ik nog nooit het nummer 'Playas Gon' Play gehoord en had ik nog nooit van dat nummer of de groep 3LW gehoord", voegde Swift eraan toe.

Swift beweerde dat ze in het begin "vrijwel uitsluitend" naar countrymuziek luisterde, geen TRL keek en niet naar clubs ging waar reguliere muziek werd gespeeld.

"De enige concerten waar ik naar toe ging, waren voor country- en folkrockzangers, LeAnn Rimes, Billy Gilman en Melissa Etheridge," zei ze. "Mijn ouders beperkten wat ik kon kijken en luisteren, en stonden me niet toe om naar TRL te kijken tot ik ongeveer 13 jaar oud was."

Swift beweerde dat de zinnen "haters gaan haten" en "spelers gaan spelen" door haar klasgenoten "ontelbare keren zijn uitgesproken" terwijl ze naar school ging in Pennsylvania en Tennessee. Ze citeerde ook het lied van Eric Church, "The Outsiders."

In het lied zingt Church de tekst, "de speler gaat spelen en een hater gaat haten."

"Geen van de cd's waar ik als kind naar luisterde, of daarna, was van 3LW", schreef Swift. "Ik heb het nummer Playas Gon' Play nog nooit op de radio, op televisie of in welke film dan ook gehoord. De eerste keer dat ik het nummer hoorde, was nadat deze bewering was gedaan."

Swift wees ook op een shirt dat ze droeg tijdens een van haar optredens in 2013. Het shirt, dat Swift zei dat ze bij Urban Outfitters had gekocht, had de uitdrukking "haters gonna hate" erop.

Swift ging ook in op haar inspiratie voor het schrijven van het nummer en zei dat de zinnen werden gebruikt "om het idee uit te drukken dat je negativiteit kunt of moet afschudden."

"Ik moest aan deze zinnen denken toen ik begon te werken aan 'Shake It Off' met Max Martin en Shellback in de studio," voegde ze eraan toe. "Ik heb versies van de spelers die spelen en haters haten zinnen in 'Shake It Off' opgenomen omdat, terwijl ze weerstand uiten tegen negativiteit, ze 'Shake It Off's boodschap van onafhankelijkheid en 'afschudden' verder zetten."

Ze zei dat de tekst van "Shake It Off" ging over "onafhankelijkheid en het afschudden van negatieve persoonlijke kritiek door middel van muziek en dans."

"Bij het schrijven van de teksten heb ik deels geput uit ervaringen in mijn leven en, in het bijzonder, de niet aflatende publieke controle van mijn persoonlijke leven, 'clickbait'-rapportage, publieke manipulatie en andere vormen van negatieve persoonlijke kritiek die ik leerde Ik moest me gewoon van me afschudden en me op mijn muziek concentreren", schreef ze.

"Shake It Off" werd uitgebracht als de eerste single van Swift's hitalbum "1989". Nadat haar heropnames van haar albums "Fearless" en "Red" zijn uitgebracht, gaan er geruchten dat "1989" de volgende is.

Is er een heropname van "1989" in de maak? Het lijkt erop dat we moeten afwachten.

Aanbevolen: