Waarom Ben Stiller deze A-lijst acteur voor 'Zoolander' heeft afgewezen

Inhoudsopgave:

Waarom Ben Stiller deze A-lijst acteur voor 'Zoolander' heeft afgewezen
Waarom Ben Stiller deze A-lijst acteur voor 'Zoolander' heeft afgewezen
Anonim

Hoewel het tegenwoordig als een cultklassieker wordt beschouwd, was dat niet vanaf het begin het geval. Ben Stiller worstelde om ' Zoolander ' gemaakt te krijgen, studio's begrepen de film niet en in werkelijkheid had de releasedatum niet slechter kunnen zijn - gezien wat er in de wereld aan de hand was.

Bovendien was de casting problematisch, omdat een bepaalde ster van de film bijna moest worden uitgesloten vanwege planningsproblemen. Dit zorgde ervoor dat de film op zoek ging naar vervangers en in werkelijkheid stal een bepaalde acteur uit de A-lijst bijna de rol - Stiller gaf zelf toe dat het een succesvolle auditie was.

We nemen een kijkje naar alles wat er achter de schermen gebeurde. We zijn het er allemaal over eens dat aan het eind van de dag de juiste castingbeslissing is genomen.

De film kende een moeilijke start

Vanaf het begin van de productie was 'Zolander' enorm in het nadeel. Ben Stiller geeft zelf toe dat de studio het concept niet helemaal begreep en dat het budget meteen werd teruggebracht van $ 6 naar $ 1 miljoen. "Ik denk niet dat ze de toon hebben gekregen waar we voor gingen", zegt Stiller.

Bovendien zou het verschillende herschrijvingen ondergaan, het zag er echt niet al te veelbelovend uit.

Alsof dat niet moeilijk genoeg was om te verteren, kon de timing niet slechter zijn geweest toen de film eenmaal was uitgebracht. Het werd eind september 2001 uitgebracht, na de aanslagen van 9-111. In die tijd was een groot deel van het Amerikaanse publiek niet geïnteresseerd in het kijken naar een dergelijke film. Uiteindelijk verdiende het $ 60 miljoen aan de kassa, maar in werkelijkheid groeide het aantal volgers nadat het de bioscoop verliet.

Justin Theroux zou ook meespelen naast Esquire, en hij was het ermee eens dat de film later zijn doel bereikte.

"Ik denk niet dat de meeste mensen de eerste in de bioscoop hebben gezien", zegt hij. "Ze zagen het op dvd of kabel of satelliet, dus het werd bijna dit zeldzame stuk vinyl, dat mensen thuis ontdekten en er echt van genoten."

"Dus op die manier was het een indie die iedereen voor zichzelf kon ontdekken, in plaats van een openingsweekend te zijn. En dat is een deel van de reden waarom ik het zo'n geliefde film vind, omdat iedereen een persoonlijk verbinding ermee."

Owen Wilson was het er samen met Collider over eens dat het een enorme fanbase zou laten groeien in de jaren die volgden op de release. Het moet echter belangrijk zijn op te merken dat Wilson bijna helemaal niet in de film te zien was.

Owen Wilson was bijna niet beschikbaar voor de shoot

Zoals Owen Wilson onthulde met The Independent, is zijn grootste fout, althans volgens hemzelf, dat hij in de loop van zijn carrière niet genoeg risico's nam. Dit zou uiteindelijk een grote rol spelen bij zijn acceptatie van het optreden.

"Mijn grootste fashion faux-pas is waarschijnlijk niet genoeg risico's nemen. Ik ben meestal erg veilig. Ik denk dat je de dobbelstenen een beetje meer moet gooien. Nadat ik die Valentino-show had gedaan - die pyjama die ik droeg, eerst vond ik dit belachelijk. Wie zou die dragen? Toen begon ik ze te dragen. De reactie die ik kreeg van mensen - 'Goh, ik hou van die broeken' - en toen begon ik te denken, ik moet dit meer doen, neem meer risico."

Bovendien had Wilson een hechte relatie met Ben Stiller. Het duo had elkaar ontmoet tijdens een 'Cable Guy'-auditie en later zou Stiller Wilson een brief sturen waarin hij hem prees voor zijn werk. "Ik denk dat het was toen hij Bottle Rocket zag. Hij schreef me de aardigste brief waarin hij zei hoeveel hij van de film hield, wat veel betekende, omdat niemand Bottle Rocket zag, en zei dat hij hoopte dat we samen aan iets zouden kunnen werken, op een dag, en dat is zeker gebeurd."

Blijkbaar heeft die geweldige chemie ook niet plaatsgevonden vanwege een timingprobleem. Wilson had altijd Hansel moeten zijn, maar toen zijn schema onzeker leek, begon de bemanning naar anderen te kijken, waaronder een grote ster op de A-lijst.

Jake Gyllenhaal werd overwogen

Dat klopt, volgens Ben Stiller zelf kwam niemand minder dan Jake Gyllenhaal ooit in aanmerking voor de rol. Ben zou toegeven dat het een geweldige auditie was: "De enige die ik me duidelijk herinner, was een jonge Jake Gyllenhaal die deze versie van Hans met grote ogen deed die echt grappig was."

Hoewel het geweldig zou zijn geweest om Jake in de rol te zien, kon niemand Hansel spelen zoals Wilson deed. En inderdaad, Gyllenhaal had in 2001 een hectisch schema met drie films, waaronder 'Donnie Darko'. Hij leed niet onder de gemiste kans, hoewel het interessant zou zijn geweest om hem in zo'n ander soort rol te zien.

Aanbevolen: