Jerry Seinfeld wees $ 110 miljoen af zonder er twee keer over na te denken

Inhoudsopgave:

Jerry Seinfeld wees $ 110 miljoen af zonder er twee keer over na te denken
Jerry Seinfeld wees $ 110 miljoen af zonder er twee keer over na te denken
Anonim

Zijn vermogen is centimeters verwijderd van de grens van $ 1 miljard. Op dit moment wordt gezegd dat Jerry Seinfeld $ 950 miljoen waard is, en in werkelijkheid zal dat salaris alleen maar hoger en hoger worden, gezien de overvloed aan deals die hij heeft in zijn voordeel, deals die hem een aantal jaren rijk zullen houden levens.

Het kostte echter veel moeite om op dit punt te komen en enorme ' Netflix'-deals te sluiten. We zullen zijn bescheiden 'Seinfeld'-salaris aan het begin ontleden, dat geen miljoenen per seizoen was. Bovendien zou hij een groot deel van de verandering afwijzen, iets wat maar weinigen zouden doen - hoewel hij, zoals we allemaal zullen beseffen, zijn redenen had, en kijkend naar hoe de dingen zijn verlopen, heeft hij geen tekort aan inkomsten, dat is zeker … Laten we eens kijken waarom hij meer dan $ 100 miljoen heeft afgewezen.

Jerry's 'Seinfeld'-salaris gaandeweg geleidelijk verhoogd

Jerry Seinfeld is tegenwoordig miljoenen waard, maar net als iedereen kostte het wat tijd om die niveaus te bereiken.

Voor seizoen 1 van de show verdiende Jerry $ 20.000 per aflevering, wat tegenwoordig lachwekkend lijkt in vergelijking met sommige van de cijfers die we zien, vergelijkbaar met die van Jen Aniston en Reese Witherspoon miljoenen per aflevering van 'The Morning Show'.

Onderweg zou Jerry's salaris verdubbelen en verdrievoudigen. Uiteindelijk werd hij de eerste tv-acteur die $ 1 miljoen per aflevering ontving, een thema dat we tegenwoordig veel zien en dat ook in de sitcom-wereld.

Alsof dat nog niet genoeg winst was, ging de show volgens Vulture halverwege de jaren '90 in syndicatie, wat betekende dat herhalingen mochten worden uitgezonden. Dit veroorzaakte natuurlijk weer een enorme piek in het salaris van Jerry, omdat hij dankzij de nieuwe rechten $ 200 miljoen per jaar kon binnenhalen.

Toch, ondanks al deze grote aantallen, had Jerry veel rijker kunnen worden, hoewel het lijkt alsof hij niets wilde weten over het aanbod.

$110 miljoen afwijzen

Nee zeggen tegen $ 110 miljoen vereist veel moed. Dat was het geval voor Jerry, die een enorme som geld kreeg aangeboden om de show een extra seizoen door te laten gaan.

Als Jerry de dingen naar zijn zin had gehad, zou hij naar zijn mening niet eens aan een finale-aflevering hebben gewerkt, gezien hoe ze gewoonlijk presteren.

"Soms denk ik dat we het eigenlijk niet eens hadden moeten doen", vertelde hij een publiek op The New Yorker Festival op vrijdag, meldde Vulture. "Er was toen veel druk op ons om nog één grote laatste show te doen, maar groot is altijd slecht in comedy."

Desalniettemin trok de show 76 miljoen fans, spijt of niet, fans stemden af.

Ondanks alle belangstelling, wilde Jerry dat de show op het perfecte moment zou eindigen, terwijl hij nog steeds high was. Dit was erg belangrijk voor hem.

"Voor mij draait alles om timing. Mijn leven draait helemaal om timing. Als komiek is mijn gevoel voor timing alles."

"Ik wilde de show eindigen op hetzelfde soort hoogtepunt als waar we het al jaren doen," zei Seinfeld. "Ik wilde dat het einde vanuit een sterk punt kwam. Ik wilde dat het einde gracieus zou zijn."

En dat is precies wat er gebeurde.

In werkelijkheid, ja, $ 110 miljoen zou leuk geweest zijn, maar de realiteit is dat hij een bootlading geld verdient met alleen herhalingen en merchandise, om nog maar te zwijgen van het feit dat de show recentelijk nog een enorme boost kreeg.

Ondertekenen met 'Netflix'

Na het verliezen van juggernauts als 'Friends' en 'The Office', was Netflix zich er terdege van bewust dat er iets groots nodig was om dat soort giganten te vervangen. Voer ' Seinfeld ' in, zoals de show tekende met de streamingdienst, en een mega-deal ondertekende die naar verluidt meer dan $ 500 miljoen waard zou zijn.

Natuurlijk gaat een groot deel daarvan naar zowel Jerry Seinfeld als Larry David. Dit is nog een reden waarom een extra seizoen voor de extra miljoenen niet nodig was.

De show zal jarenlang blijven profiteren van dergelijke deals.

Voor Jerry is het speciale deel de lange levensduur van de show en hoe deze zoveel jaren heeft kunnen duren.

''Het heeft de tand des tijds doorstaan. Ik denk dat dat de grootste test is van alles wat mensen maken. Als er met liefde op wordt teruggekeken, bewijst dat dat het goed gedaan is.''

Het was in veel opzichten een heel persoonlijke show. De cast, het waren allemaal heel persoonlijke keuzes voor mij, om met die mensen op te treden omdat ik een connectie met hen had. Er worden veel shows samengesteld door netwerken en bedrijven, en dit was een show die mijn persoonlijke ding was.''

Aanbevolen: