Er was een grote geslachtsverandering voor deze 'Star Wars'-schurken

Inhoudsopgave:

Er was een grote geslachtsverandering voor deze 'Star Wars'-schurken
Er was een grote geslachtsverandering voor deze 'Star Wars'-schurken
Anonim

Star Wars is een van de meest impactvolle en belangrijke franchises ooit gemaakt, en zelfs nu is het nog steeds zo populair en geliefd als altijd. De originele trilogie deed wonderen bij het opzetten van de franchise voor succes, en zowel de prequel- als de vervolgtrilogieën hebben het vuur levend gehouden terwijl ze onderweg bankieren.

Eerder in de vervolgtrilogie zagen een aantal personages er heel anders uit. In feite ondergingen twee afzonderlijke schurken geslachtsveranderingen voordat het filmen werd opgepakt.

Laten we eens kijken welke schurken geslachtswisselingen hadden.

De moderne 'Star Wars'-films verdienden miljarden

We bestaan al tientallen jaren en vrijwel iedereen is bekend met Star Wars en wat de franchise heeft betekend voor de entertainmentindustrie. Er zijn drie verschillende trilogieën geweest die allemaal het algemene verhaal omvatten, en de moderne filmreeks heeft zeker een aantal intense gesprekken in het fandom gegenereerd.

Hoewel deze polariserende trilogie misschien niet universeel geliefd is, v alt niet te ontkennen dat het een financiële overwinning was voor Disney. Recensies zijn natuurlijk belangrijk, maar wanneer een trilogie samen miljarden dollars oplevert, zal de studio niet al te erg van streek zijn door een paar onvriendelijke woorden.

Zoals fans te zien kregen, brachten de moderne Star Wars-films veel interessante personages in de plooi, en voordat de productie van start ging, waren er enkele grote veranderingen aangebracht in een paar personages waardoor ze er heel anders uitzagen.

Kapitein Phasma was oorspronkelijk een man

B7D23C00-8F2C-49F7-90DE-049972FED312
B7D23C00-8F2C-49F7-90DE-049972FED312

Een van de belangrijkste wijzigingen aan een Star Wars-personage is het geslacht van Captain Phasma, die oorspronkelijk een mannelijk personage was.

Gwendoline Christie, die Captain Phasma speelde in de film, was verrast toen ze hoorde over deze geslachtswisseling.

"Echt waar? Nee. Nee! Het is zo interessant, want ik ontdek meer over deze film van mensen zoals jij dan ik eerder wist! Vertel me alsjeblieft alles wat hij zei," zei Christie.

Een van de interessante dingen aan Phasma en haar ontwerp is dat haar kostuum niet stereotiep vrouwelijk is en dat het eruitziet als een gewoon harnas. Dit is zeker een stap in de goede richting, en het is iets dat Christie erg op prijs stelde.

"Dat is wat ik interessant vond aan het kostuum. Het is een harnas, en het is volledig functioneel, en het is op geen enkele manier geseksualiseerd. Ik herinner me toen ik het voor het eerst zag, ik zei: 'Wauw' - niet alleen omdat het er ongelooflijk uitziet, hoewel kom op, maar omdat ik dacht: dit is nieuw. Ik bedoel, in mijn eigen kleine bubbel, vertegenwoordigt dit de manier waarop ik denk en de manier waarop ik de dingen zie, maar het is niet altijd de manier van de wereld. Dus voor dat geëvolueerde denken om in een Star Wars-film te spelen, denk ik dat mensen daar dol op zijn! Mensen hebben daar zo goed op gereageerd, "zei ze.

Phasma was misschien niet het hoofdpersonage waar sommigen op hoopten, maar Christie heeft uitstekend werk geleverd met de rol in de tijd die ze op het scherm had. Een andere rol die niet al te veel glans kreeg, was die van Supreme Leader Snoke, die er zelf bijna heel anders uitzag.

Supreme Leader Snoke was oorspronkelijk een vrouw

In plaats van het oudere, mannelijke personage dat fans in de franchise kregen, was Supreme Leader Snoke aanvankelijk een vrouw.

Volgens beeldhouwer Ivan Manzella: "Ik denk dat toen ze over haar spraken, (Snoke) aanvankelijk een vrouw was. Omdat de eerste afbeelding die ik maakte, gebaseerd was op een vrouw, maar toen ging dat heel snel weg. Dus ofwel het was gewoon terloops of zoiets. Maar ik denk dat ik maar één afbeelding heb gemaakt. En dat was het, en niemand anders deed het meer. Ik weet niet of iemand het echt deed. Vanaf dat moment werd het gewoon het mannetje."

Nogmaals, dit is een grote verandering in een personage, en het is er een die goed bij de franchise past. Snoke was gehuld in mysterie en uiteindelijk stelde hij niet veel voor. Er waren veel geruchten over wie het personage zou kunnen zijn voordat de details van de kloon aan het licht kwamen, en velen dachten dat hij Grand Moff Tarkin was, iets dat Manzella grappig vond.

"Er waren altijd Snoke-theorieën dat hij Grand Moff Tarkin was, wat ik altijd best grappig vond. Je kunt zien dat er elementen zijn. De maquette, er zijn elementen van Peter Cushing, alleen het jukbeen en het profiel en zo, maar het was niet de bedoeling dat hij Peter Cushing zou zijn. Hij was mijn Hammer-referentie, "zei hij.

De moderne Star Wars-films zagen er in het begin bijna heel anders uit, maar er werden veranderingen aangebracht waardoor de films miljarden verdienden voor Disney.

Aanbevolen: