Een horroricoon bezorgde Disney enorme zorgen over 'Honey, I Shrunk The Kids

Inhoudsopgave:

Een horroricoon bezorgde Disney enorme zorgen over 'Honey, I Shrunk The Kids
Een horroricoon bezorgde Disney enorme zorgen over 'Honey, I Shrunk The Kids
Anonim

Disney heeft een lange en legendarische geschiedenis in de filmindustrie, en hoewel ze zich voornamelijk richten op geanimeerde hits, heeft de studio een aantal live-action klassiekers naar het grote scherm gebracht. Films zoals Pirates of the Caribbean zijn enorme winnaars geweest en ze maken allemaal deel uit van Disney's erfenis.

Honey, I Shrunk the Kids was een enorme hit in de jaren 80, en de door Rick Moranis geleide film liet een blijvende indruk achter op het publiek. Terwijl de film in elkaar zat, had Disney een paar zorgen opduiken, waarvan er één voortkwam uit een van de co-schrijvers van de film, die naam had gemaakt in het horrorgenre.

Laten we Honey, I Shrunk the Kids eens nader bekijken en zien waarom Disney een paar zorgen had tijdens de productie.

'Honey, I Shrunk The Kids' was een enorme hit

In 1989 bracht Disney Honey, I Shrunk the Kids uit, wat een geweldige toevoeging was aan hun line-up op groot scherm. De film was een absolute sensatie voor fans, en in een mum van tijd had Disney een enorme hit in handen.

Met Rick Moranis, Honey, I Shrunk the Kids in de hoofdrol Wayne Szalinksi, een worstelende uitvinder wiens krimpende straal onverwachte problemen veroorzaakt nadat het zijn kinderen en die van de buren doet krimpen. Vanaf dat moment ziet de film hoe de kinderen hun weg banen door de Szalinski-werf terwijl hun ouders op jacht zijn om ze te vinden.

Deze film was een hilarische film met veel avontuurlijke elementen. Na meer dan $ 200 miljoen verdiend te hebben, had Disney een enorme hit in handen en een gloednieuwe filmfranchise om van te profiteren.

Alles wat bij het maken van deze film kwam kijken, was een enorme reden voor het succes, zelfs als sommige beslissingen op het eerste gezicht misschien vreemd leken.

Het werd mede geschreven door horrorschrijver, Stuart Gordon

Een ding dat mensen zich misschien niet realiseren over Honey, I Shrunk the Kids, is dat de film eigenlijk mede is geschreven door Stuart Gordon. Ja, een horrorschrijver was gedeeltelijk verantwoordelijk voor het tot leven komen van deze hilarische Disney-film.

Voordat hij aan deze film werkte, had Gordon aan films als Re-Animator, From Beyond en Dolls gewerkt. Dit waren niet bepaald leuke Disney-films, maar ze bewezen wel dat Gordon de karbonades had om een solide project te maken.

Op het eerste gezicht werd Honey, I Shrunk the Kids gepresenteerd als een gezinsvriendelijke film waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten. Het raakt enkele herkenbare thema's, is soms grappig en neemt fans mee op een wild avontuur. Bij nadere beschouwing zien we echter de horrorelementen die in de film zijn verwerkt.

Killer Horror Critic brak dit op briljante wijze uit door te schrijven: "Van grote hoogte vallen, een bijna-dood verdrinkingsscène meemaken, centimeters bungelen aan de gigantische draaiende messen van een grasmaaier, en bij al deze gebeurtenissen waren kinderen betrokken. Naast het dreigende gevaar van de alledaagse voorwerpen, biedt de achtertuin ook een stoet wezens die bijdragen aan de buitenaardse ervaring."

Kijk, deze elementen zorgden er ook voor dat de mensen bij Disney zich zorgen maakten.

Waarom Disney zich zorgen maakte

Dus, waarom maakte Disney zich zorgen om Honey, I Shrunk the Kids? Vanwege Gordons horrorachtergrond was de studio bang dat de schrijver zijn uiterste best zou doen om belangrijke personages weg te doen.

Volgens Gordon: "Disney was bang dat ik alle kinderen zou vermoorden. En ik bleef maar zeggen: 'Nee, ik ga ze niet vermoorden. Maar ik wil dat het publiek denkt dat ze misschien dood gaan'.'"

Het is best interessant om te horen dat Disney zo bezorgd was dat Gordon te ver zou gaan met de personages in de film, en we kunnen ons alleen maar voorstellen dat dit wordt toegeschreven aan zijn achtergrond als horrorschrijver. Om eerlijk te zijn, de Honey, I Shunk the Kids is een behoorlijk angstaanjagend filmconcept, maar de lichtzinnigheid en avontuurlijke elementen helpen echt om te verminderen hoe eng deze film had kunnen zijn.

Disney maakte zich niet alleen zorgen dat Gordon de personages zou uitschakelen, maar ze wilden er ook zeker van zijn dat Anty niet super eng was.

"Ik zei: 'Nou, E. T. maakte meer kinderen bang dan een mier'", zei Gordon.

Gelukkig deed een korte demonstratie van hoe vriendelijk Anty eruit kon zien op het grote scherm de truc voor Disney, en hun angsten werden niet gerealiseerd.

Het was een gewaagde keuze om een horrorschrijver voor een kinderfilm aan te spreken, maar dit wierp zijn vruchten af toen de film een enorme hit werd en een hele franchise voortbracht.

Aanbevolen: