Jay en Silent Bob namen bijna dit horroricoon aan in een gekke crossover

Inhoudsopgave:

Jay en Silent Bob namen bijna dit horroricoon aan in een gekke crossover
Jay en Silent Bob namen bijna dit horroricoon aan in een gekke crossover
Anonim

De jaren 90 blijven een van de beste decennia in de filmgeschiedenis, en tot op de dag van vandaag is het moeilijk om een decennium te vinden dat een grotere impact had op moderne films dan de jaren 90. Dingen evolueren natuurlijk voortdurend, maar het zal voor elk decennium moeilijk zijn om te overtreffen wat werd bereikt toen sociale media nog niet bestonden.

Tijdens het decennium maakten Jay en Silent Bob hun filmdebuut in Clerks, wat uiteindelijk uitgroeide tot een van de populairste comedyduo's aller tijden. Kevin Smith sloeg hier een homerun en op een gegeven moment was een filmstudio geïnteresseerd in de personages die een horroricoon aannamen.

Laten we terugkijken op een van de vreemdste filmideeën ooit.

Jay en Silent Bob debuteerden in 'Clerks'

Jay en Silent Bob Clerks
Jay en Silent Bob Clerks

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe zullen personages uit een film zich in de mainstream nestelen terwijl ze aantoonbaar populairder worden dan de film waarin ze verschenen. Dit is het geval voor Jay en Silent Bob, die hun filmdebuut maakten in 1994's Clerks. De film is een klassieker van het decennium, maar het komische duo had een enorme eigen erfenis.

Voor velen was Clerks een film die uit het niets kwam om zich te vestigen als een van de beste van zijn tijd. Houd er rekening mee dat deze film zijn debuut maakte in 1994, een van de meest gestapelde jaren in de filmgeschiedenis. Dit was hetzelfde jaar met films als Pulp Fiction, The Professional, The Shawshank Redemption, Interview with the Vampire, Ace Venture, Dumb & Dumber en meer. Gekke line-up, toch? Ondanks de stevige concurrentie was Clerks nog steeds een opvallende film.

In de film zijn Jay en Silent Bob gedegradeerd tot het spelen van zijpersonages, maar dit weerhield hen er niet van om een van de meest besproken delen van de film te worden. Het duo vormde zo'n scherp contrast met Dante en Randall, en ze hielpen de zaken perfect in evenwicht te brengen.

Terwijl Kevin Smith zijn filmreis vervolgde, zorgde hij ervoor dat de personages meegingen voor de rit.

Ze waren populair genoeg om hun eigen film te krijgen

Jay en Silent Bob Clerks
Jay en Silent Bob Clerks

Mensen zijn nu enthousiast over de MCU, maar Kevin Smith zat al decennia in het filmische universum-spel voordat Marvel die van hen van de grond kreeg. Na het succes van Clerks zou Smith een aantal verbonden films uitbrengen, waarin Jay en Silent Bob allemaal deden waar ze goed in zijn.

Mallrats was niet helemaal het succes dat Clerks was, maar Chasing Amy werd meer beschouwd als een terugkeer naar vorm voor Smith. Het duo was te zien in beide films, maar niet zoveel in Chasing Amy vergeleken met Mallrats. Deze projecten maakten plaats voor Dogma, waarin de jongens veel te zien waren, en al snel waren ze een komisch duo dat groot genoeg was om het maken van hun eigen film te rechtvaardigen.

Jay and Silent Bob Strike Back was een hele film die de reis van het duo naar Hollywood beschrijft, en het blijft een favoriet bij de fans van Smiths werken. Het bewees dat de jongens uithoudingsvermogen hadden en meer waren dan alleen bijpersonages. Naarmate het universum van Smith vorderde, was het duo te zien in Clerks II en in hun tweede speelfilm, Jay and Silent Bob Reboot, het meest recente project van Smith.

Dit is allemaal geweldig en heeft goed uitgepakt, maar op een gegeven moment was er een vreemde beslissing die de zaken drastisch had kunnen veranderen.

Ze haalden het bijna uit met Pinhead van 'Hellraiser'

Speldenkop Hellraiser
Speldenkop Hellraiser

Smith onthulde dat Bob Weinstein hem benaderde over het nemen van Jay en Silent Bob in een Abbott en Costello-achtige richting om te voorkomen dat het duo zou verdwijnen. Dit zou ertoe hebben geleid dat ze in botsing kwamen met Pinhead van Hellraiser.

Smith herinnerde zich dit gesprek en zei: "Hij zei:" We hebben Hellraiser, Pinhead. We hebben Michael Myers, Halloween. We hebben Kinderen van het Maïs. Waarom ontmoeten Jay en Bob de moderne monsters niet, dus het is een beetje zoals Abbott en Costello Meet Frankenstein of The Wolfman, maar in plaats daarvan ontmoeten Jay en Bob Pinhead?'.'”

Smith had het er zelfs over om het idee met Ben Affleck te bespreken.

“Ik herinner me dat ik Ben Affleck dat idee vertelde. De volgende keer dat ik Ben sprak, dacht ik: 'Bob Weinstein vertelde me, hij stelde voor dat ik Jay and Silent Bob vs. Hellraiser zou doen.' En Affleck begint te lachen en dan stopt hij en hij zegt: 'Weet je wat, man? Die film zou 100 miljoen dollar opleveren.' Ik zei: 'Maak dat je wegkomt.' Hij zegt: 'Kom op, man. Denk er over na. Het is gewoon zo verdomd stom dat genoeg mensen zouden kunnen zeggen: 'Ik wil zien wat er gebeurt' , onthulde Smith.

Hoewel deze film nooit is uitgekomen, is het interessant om na te denken over het box office-potentieel dat de film had. Het is een gek idee, maar Hollywood is een vreemde plek waar alles mogelijk is.

Aanbevolen: