Dit is waarom Cardi B zegt dat ze haar artiestennaam niet heeft gekozen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Cardi B zegt dat ze haar artiestennaam niet heeft gekozen
Dit is waarom Cardi B zegt dat ze haar artiestennaam niet heeft gekozen
Anonim

Inmiddels weet iedereen dat de echte naam van Cardi B Belcalis Marlenis Almánzar is. Wat ze misschien niet weten, is dat de oorsprong van haar artiestennaam niet zo eenvoudig is als mensen misschien dachten. Dit is wat Almánzar zegt dat er echt is gebeurd, en waarom ze nu bekend staat onder de titel Cardi B.

Hoe kwam Cardi B aan haar bijnaam?

In een aantal interviews heeft Cardi uitgelegd dat omdat de naam van haar zus Hennessy is, het mensen inspireerde om haar ook de naam van een drank voor volwassenen te noemen. Dus mensen koppelden de zussen aan elkaar en belden Belcalis Bacardi.

Tegenwoordig, zegt de rapper, noemen alleen haar ouders en andere familieleden haar Belcalis, en in feite heeft de B aan het einde van haar naam ook niets te maken met haar wettelijke voornaam. Maar oorspronkelijk droeg ze de naam Bacardi op sociale media en elders, terwijl ze haar carrière aan het ontwikkelen was.

En hoewel de oorspronkelijke bijnaam van haar zus kwam, is Cardi nu een op zichzelf staande act (ook al lijkt het erop dat de vete van de zussen is weggeëbd). Het enige probleem, vertelde ze Jimmy Fallon in een interview, is dat haar sociale media steeds weer verwijderd werden toen ze zichzelf Bacardi noemde.

Cardi B hints dat Bacardi haar zou kunnen hebben afgesloten

Natuurlijk, Cardi B is tegenwoordig een eigen merk. Maar toen Cardi aan haar carrière begon en grip kreeg op sociale media, probeerde ze te profiteren van de aard van haar bijnaam. Het punt was dat ze steeds verwijderd werd en ze vermoedde dat het merk Bacardi erachter zat.

Cardi merkte op dat de bijnaam haar Instagram-naam werd, Bacardi en BacardiB, maar dat ze dacht dat "het Bacardi was dat er iets mee te maken had" dat haar accounts voortdurend werden afgesloten. Het publiek lachte erom, maar Cardi had misschien een punt.

Veel merken willen niet dat mensen hun merknaam op die manier gebruiken, als bijnamen of als een manier om te proberen te profiteren van het grote merk terwijl ze hun eigen persona ontwikkelen (en mogelijk haar uiterlijk veranderen terwijl ze toch bezig is, let op fans). Het is heel goed mogelijk dat Bacardi een soort social media-plan heeft waarbij Instagram en andere platforms worden gevraagd om accounts af te sluiten die proberen zijn naam als handvat te gebruiken.

Cardi's oplossing was natuurlijk om de naam in te korten, en haar Instagram-handvat is nu @IAMCARDIB. Het lijkt erop dat dat met succes juridische problemen met Bacardi heeft vermeden, en Cardi heeft sindsdien Instagram-volgers verzameld.

Aanbevolen: