Hier is waarom Jodie Foster wegliep van $ 20 miljoen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Jodie Foster wegliep van $ 20 miljoen
Hier is waarom Jodie Foster wegliep van $ 20 miljoen
Anonim

Sommigen van ons houden van horrorfilms en grijpen elke gelegenheid aan om iets te kijken waardoor we onder ons bed gaan kijken voordat we gaan slapen. Anderen kunnen niet tegen jumpscares, het bovennatuurlijke of verhalen over slashers. Voor de eerste groep is The Silence Of The Lambs een van de beste en meest klassieke films uit het horrorgenre. Het heeft een ongelooflijk verhaal (een FBI-agent begint te werken met een kannibalistische moordenaar) en een geweldige uitvoering van Jodie Foster als genoemde agent. Het is geen wonder dat er een The Silence of The Lambs tv-show is.

Hoewel Jodie Foster een geweldige acteercarrière heeft gehad, ook in The Panic Room en The Mauritanian, lijkt het er ook op dat ze haar rollen zorgvuldig heeft gekozen. Dat betekent nee zeggen tegen sommige kansen, zoals toen ze nee zei tegen het spelen van een Star Wars-personage. Het blijkt dat de actrice ook veel geld heeft afgewezen. Laten we eens kijken waarom Jodie Foster wegliep van $20 miljoen.

'The Silence Of The Lambs'-vervolg dat Jodie niet wilde maken

Bij het inhalen van de cast van The Silence Of The Lambs, is het duidelijk dat Jodie Foster perfect was gecast als Clarice Starling.

Terwijl Jodie Foster $20 miljoen kreeg aangeboden om te schitteren in het vervolg, Hannibal, en haar rol als Clarice opnieuw op te nemen, zei ze eigenlijk nee, volgens Looper.com.

Het lijkt zeldzaam dat iemand zijn rol niet opnieuw speelt en in een vervolg verschijnt, maar Jodie Foster had haar redenen.

Zoals Jodie Foster aan Total Film vertelde, was ze aangemeld voor de film Flora Plum. De actrice legde uit: "De officiële reden dat ik Hannibal niet heb gedaan, is dat ik bezig was met een andere film, Flora Plum [een lang gekoesterd project dat nog moet worden opgenomen]. Dus ik mag op een aardige, waardige manier zeggen dat ik niet beschikbaar was toen die film werd opgenomen. Maar Clarice betekende zoveel voor Jonathan en mij, ze deed het echt, en ik weet dat het een beetje vreemd klinkt om te zeggen, maar we konden haar op geen enkele manier vertrappen."

Op basis van haar woorden klinkt het alsof de timing niet klopte, maar ze had misschien ook niet meer Clarice willen spelen.

Julianne Moore's ervaring met het maken van 'Hannibal'

Julianne Moore heeft de afgelopen decennia haar ongelooflijke talenten laten zien door de hoofdpersoon te spelen in de tv-bewerking van het Stephen King-boek Lisey's Story en haar dramatische bereik te demonstreren in de tranentrekkende film Still Alice. De actrice speelde in een paar afleveringen van 30 Rock en de komische film The Kids Are Alright, wat bewijst dat ze elk genre aankan.

Julianne Moore speelde Clarice Starling in Hannibal in plaats van Jodie Foster, en ze sprak over de duistere aard van deze film. Volgens ABC News zei de actrice: "Ik las [het script] en dacht: 'Dit is echt donker.' Mijn vrees had te maken met de aard van het geweld. Ik ben vrij voorzichtig met geweld, maar uiteindelijk kreeg ik het gevoel dat dit verhaal fabelachtig was. Dit is een film over goed en kwaad die tegen elkaar opkomen. Het is iconisch en bijna gemythologiseerd. Maar het is psychologisch afschuwelijk."

Het is interessant om dit te horen, want het lijkt moeilijk om in een film over een kannibaal te spelen, want dat is zo ongeveer het engste wat veel mensen zich kunnen voorstellen. Het is ook vermeldenswaard dat terwijl Jodie Foster $ 20 miljoen werd aangeboden, Julianne Moore $ 2 miljoen verdiende voor het vervolg.

Clarice spelen in 'Silence Of The Lambs'

Hoewel Jodie Foster zich niet opnieuw aanmeldde om Clarice in Hannibal te spelen, lijkt het alsof ze de ervaring van het maken van de eerste film geweldig vond en het betekende veel voor haar.

De actrice vertelde Total Film dat ze dol was op de roman Silence of the Lambs en dat Jonathan Demme wilde dat Michelle Pfeiffer dit personage zou spelen. Ze ging naar NYC en vertelde hem dat ze dacht dat ze zijn "tweede keuze" voor de rol zou kunnen zijn. Het klinkt alsof Jodie helemaal gepassioneerd was door het verhaal en ze wist dat ze op zijn minst moest proberen de rol te landen.

Toen Michelle Pfeiffer de film verliet, werd Jodie Foster gecast en ze deelde met Total Film dat het "echt bevredigend" was om in The Silence Of The Lambs te acteren: "Vooral het gedoe met Lecter was gewoon leuk. En zelfs hoewel ik niet wist of de film goed zou zijn, wist ik dat ieder van ons het beste werk van ons leven had gedaan, omdat we zo geïnspireerd waren door dat boek."

Jodie Foster horen praten over de hoofdrol in The Silence Of The Lambs, het klinkt alsof het echt een geweldige acteerervaring was, en ze lijkt het prima te vinden om Clarice niet meer te spelen in het vervolg.

Aanbevolen: