Filmregisseur Cameron Crowe huilde toen Brad Pitt van deze film wegliep

Inhoudsopgave:

Filmregisseur Cameron Crowe huilde toen Brad Pitt van deze film wegliep
Filmregisseur Cameron Crowe huilde toen Brad Pitt van deze film wegliep
Anonim

Als Brad Pitt in je film gaat schitteren, heb je het volste recht om opgewonden te raken.

Maar wat weinig fans zich meestal realiseren, is dat de weg om daar te komen voor de acteur niet zonder valkuilen of worstelingen was. Pitt begon met niet-gecrediteerde rollen en hij zou dan de sprong naar tv maken en minder rollen aannemen om te beginnen. Het zou hetzelfde resultaat zijn voor zijn filmcarrière in het begin, aangezien hij meestal werd gecast als een bijrol.

Het moment van doorbraak zou plaatsvinden in 1994, toen hij in een sterrencast verscheen, naast Tom Cruise, Christian Slater, Antonio Banderas en een jonge Kirsten Dunst. 'Interview with the Vampire' bleek een worsteling voor Pitt achter de schermen, al scheen hij voor de camera fel en vanaf dat moment begonnen de rollen op zijn schoot te vallen.

Grote acteurs zoals Pitt krijgen de hele tijd pitches en op een gegeven moment is het moeilijk in te schatten hoe geïnteresseerd ze werkelijk zijn. Vraag het maar aan regisseur Cameron Crowe, die Pitt liet intekenen voor een grote film, hoewel het uiteindelijk niet de bedoeling was.

Met dank aan Crowe, de film was nog steeds een groot succes, hoewel de eerste schok van het zijn zonder Brad moeilijk te verwerken was.

Laten we eens kijken welke film Pitt afwees en degene die hij in plaats daarvan koos.

Brad kiest Snatch

filmposter pakken
filmposter pakken

Het was de enige film waarin hij in 2000 verscheen, maar het vergde veel voorbereiding. Pitt maakte bekend dat hij samen met Guy Ritchie aan een film wilde werken en toen de kans zich voordeed, was hij all-in.

De film was een kleinere film dan hij gewend was, met een budget van $ 10 miljoen. Desalniettemin waren de recensies positief en de film bracht $83 miljoen op.

Bovendien koos Pitt niet het gemakkelijke project, het leren van een Iers accent maakte hem in paniek, en het was duidelijk dat de voorbereiding hem 's nachts wakker hield, zoals hij toegaf met Collider.

"Ik werkte aan het accent en probeerde duidelijk en begrepen te zijn, maar het werkte niet. Ik ging de dag ervoor naar hem toe en zei: "Jongen, ik ga je film verknoeien. Je moet het doen." Hij zei: "Oh nee. Nee, nee, nee, nee, nee."

"Het was de bedoeling dat ik de volgende ochtend om 6.00 uur letterlijk op de set zou zijn, en ik woonde in Noord-Londen en ik liep als een maniak door de straten. Mijn vriend bleef maar zeggen: "Je kunt niet Begrijp het." Letterlijk om middernacht klikte dat, en ik belde en maakte Guy wakker en ik zei: "Gaat het, als je je prachtig geschreven dialoog niet begrijpt?" En hij zei: "Ja."

Pitt wilde een stap terug doen van de commerciële route en samenwerken met een aankomend regisseur - dat is precies wat hij deed.

Terugkijkend zou de film waar hij nee tegen zei een commerciële route zijn geweest, hoewel hij op zijn eigen manier nog steeds succesvol was.

'Bijna Beroemd'

Pitt zou de film zeker hebben geholpen aan de kassa, omdat hij binnen zijn budget was geraakt. Het v alt echter niet te ontkennen dat de film over het algemeen een succes is, en gaandeweg kreeg het een cultstatus en werd het een iconische en klassieke film.

bijna beroemde filmposter
bijna beroemde filmposter

De recensies voor 'Bijna Beroemd' waren niets anders dan positief en het bleek een van de beste films uit het jaar 2000 te zijn.

Het had heel anders kunnen aflopen. regisseur Cameron Crowe toegelaten naast E! dat hij zeker wist dat Pitt in zijn film zou verschijnen.

"We hielden van dat idee en hij was Brad Pitt," legde Levin uit. "Ik bedoel, hij was grappig en knap en getalenteerd. Ik bedoel, dat soort charisma en aanwezigheid op het scherm zou echt geweldig zijn geweest voor die rol."

Crowe geeft toe dat hij misschien iets te veel naar de situatie heeft gekeken. Uiteindelijk trok Pitt zich terug bij de beslissing en het was een verpletterende beslissing voor de regisseur om mee om te gaan. Hij geeft toe letterlijk te hebben gehuild toen hij hoorde over Pitts beslissing.

Het eindigde echter op een goede noot, aangezien Pitt Crowe veel succes wenste met de film.

"Ik denk dat hij zes of zeven maanden later op een dag bij ons op kantoor naar binnen liep, zei dat hij langsreed, gewoon binnen wilde komen en zeggen dat we altijd in zijn gedachten en goed waren geweest geluk, "concludeerde Crowe. "En daarom hield ik van hem!"

Het kwam allemaal goed uit voor alle betrokkenen, want Crowe's film werd een iconische klassieker terwijl Pitt bloeide en zijn carrière een andere richting uitsloeg.

Aanbevolen: