Welk castlid van 'Twister' is vandaag de rijkste?

Inhoudsopgave:

Welk castlid van 'Twister' is vandaag de rijkste?
Welk castlid van 'Twister' is vandaag de rijkste?
Anonim

Het midden tot het einde van de jaren '90 was een soort gouden eeuw voor rampenfilms. Volcano en Dante's Peak werden beide uitgebracht in 1997 en gingen over personages die een uitbarstende vulkaan probeerden te overleven. 1998 werd meer sciencefiction, met twee films - Armageddon en Deep Impact - over buitenaardse lichamen op ramkoers met de aarde.

James Cameron's Titanic was natuurlijk de haan van de wandeling toen het in 1997 uitkwam, en blijft de meest succesvolle film in de geschiedenis van de Oscars. Het is ook de op twee na best scorende film aller tijden, achter Avatar en Avengers: Endgame. Een andere epische ramp die het publiek in die periode in vervoering bracht, was de Twister van Jan De Pont uit 1996. Uitvoerend geproduceerd door de legendarische filmmaker Steven Spielberg, zou het geschiedenis schrijven als de op één na meest winstgevende film van 1996.

Spielberg's Amblin Entertainment liet weinig aan het toeval over bij de productie van de film, want ze gingen gewapend met een oorlogskas van ongeveer $ 90 miljoen voor het budget naar binnen. Een enorm bedrag daarvan zou naar de vergoeding van de acteurs zijn gegaan, evenals een deel van de bijna $ 500 miljoen die Twister aan de kassa opbracht. Hoe hebben de castleden van de film het 25 jaar na de release voor zichzelf gedaan? Is het Helen Hunt met haar nettowaarde van $ 75 miljoen? Of was het Bill Baxton?

Toekomstige winnaar van de Academy Award

Een overzicht van de filmsynopsis voor Twister op Rotten Tomatoes luidt: 'Tijdens de nadering van de krachtigste storm in decennia, bereiden universiteitsprofessor Dr. Jo Harding en een ondergefinancierd team van studenten het prototype voor Dorothy, een -brekend tornado-apparaat voor het verzamelen van gegevens, bedacht door haar vervreemde echtgenoot, Bill. Als Harding Bill vertelt dat Dorothy klaar is om getest te worden -- en dat hun privaat gefinancierde rivaal Dr. Jonas Miller het idee heeft gestolen en zijn eigen idee heeft gebouwd -- voegt Bill zich weer bij het team voor een laatste missie.'

Toekomstige Academy Award-winnares Helen Hunt speelde de hoofdrol van Dr. Harding, terwijl Apollo 13-ster Bill Paxton haar vervreemde echtgenoot Bill speelde. Antagonist Dr. Jonas Miller werd gespeeld door de in Engeland geboren acteur Cary Elwes, toen bekend van zijn rollen in films als Robin Hood: Men in Tights en The Jungle Book.

Twister-scène
Twister-scène

In 2017 onthulde Paxton dat hij worstelde met reumatische koorts, die zijn hart had aangetast sinds hij een tiener was. Slechts een paar weken na deze onthulling overleed hij aan een beroerte.

Bill Paxton ging door met een indrukwekkende carrière en vergaarde een enorm vermogen

Voor zijn dood had Paxton een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij vervolgde zijn werk aan Twister met een cameo in Titanic het volgende jaar. Op de foto van Cameron portretteerde hij een hedendaagse schattenjager genaamd Brock Lovett, op een expeditie om het 'Hart van de oceaan' te vinden, een fictief sieraad dat verloren is gegaan in het scheepswrak.

Andere opmerkelijke werken van Paxton zijn de dramaserie Big Love die tussen 2006 en 2011 op HBO werd uitgezonden. Zijn rol in de show leverde hem drie Golden Globe-nominaties op. Hij regisseerde ook de thriller Frailty uit 2001 en de biografische sportfilm The Greatest Game Ever Played in 2005. Op het moment van zijn overlijden was Paxton naar schatting ongeveer $ 25 miljoen waard.

Het overlijden van Phillip Seymour Hoffman

Helaas voor de familie Twister was Paxton het tweede lid van hun cast dat overleed. Drie jaar voor zijn dood hadden ze ook acteur Phillip Seymour Hoffman verloren door een accidentele dood door 'acute gemengde drugsintoxicatie'. Hoffman had een lid van Dr. Hardings team. Net als Paxton was hij ook naar schatting $ 25 miljoen waard toen hij stierf.

Jami Gertz verschijnt op Forbes' lijst van rijkste Amerikanen

Jami Gertz was een andere acteur die in Twister speelde, als Dr. Melissa Reeves, een reproductieve therapeut die de verloofde van Bill is in de huidige tijdlijn van de film. Beroemd om haar werk in de sitcom van de jaren 80, Square Pegs, speelde ze ook in CBS' Still Standing en ABC's The Neighbours.

Jami Gertz Bill Paxton
Jami Gertz Bill Paxton

In 1989 trouwde ze met zakenman Tony Ressler, die later twee vooraanstaande private equity-bedrijven zou oprichten. Ressler staat momenteel op de Forbes-lijst van de 400 rijkste Amerikanen. Gertz' 40-jarige carrière en haar huwelijk met Ressler hebben haar geholpen een van de rijkste mensen in Hollywood te worden. Haar huidige vermogen bedraagt ongeveer $ 3 miljard.

Van alle acteurs die de hoofdrollen speelden in Twister, is Elwes de minst welvarende, met een nettowaarde van ongeveer $8 miljoen.

Alan Ruck, een ander die een lid van het team van Dr. Harding speelde, heeft een nettowaarde van ongeveer $ 10 miljoen. Hunt zelf heeft een schat van ongeveer $75 miljoen opgebouwd.

En hoewel de meeste mensen een moord zouden plegen voor zulke bedragen, komt zelfs de gecombineerde rijkdom van alle andere Twister-castleden niet in de buurt van het gigantische vermogen van Gertz.

Aanbevolen: