Erin Brockovich': welk castlid is vandaag de rijkste?

Inhoudsopgave:

Erin Brockovich': welk castlid is vandaag de rijkste?
Erin Brockovich': welk castlid is vandaag de rijkste?
Anonim

2000 was een belangrijk jaar in Hollywood. Het was toen regisseur Ridley Scott de industrie stormenderhand veroverde met zijn grote hit Gladiator, en ook toen de eerste film van de X-Men-serie werd uitgebracht. Tom Cruise's Mission Impossible 2, het vervolg op zijn sensatie uit 1996, kwam ook uit. Het bleek de meest winstgevende film van het jaar te zijn.

Bij de Oscars was het Gladiator die de dag in de wacht sleepte, met nominaties in 12 categorieën. Star Russell Crowe werd gekroond tot 'Beste Acteur', een van de vijf prijzen die de film die avond won. Een beetje verloren in al deze uitmuntendheid was een film van 52 miljoen dollar van Steven Soderbergh, getiteld Erin Brockovich. Niet dat het helemaal niet schitterde, met vijf eigen Oscar-nominaties.

Daarvan won Julia Roberts de gong voor 'Beste Actrice'. Met haar huidige vermogen van ongeveer $ 250 miljoen, blijft ze de meest succesvolle van al haar collega's van het project - op en naast het scherm.

Meest betaalbare Hollywood-sterren

Roberts heeft haar gigantische vermogen vergaard in de loop van een carrière van drie decennia, die haar heeft gezien in enkele van de grootste films van onze tijd. In termen van de waarde die ze brengt, is de actrice haar gewicht in goud waard. Tien van de films waarin ze gedurende haar hele carrière te zien was, hebben de grens van $ 100 miljoen aan bruto binnenlandse box office-aantallen bereikt.

Julia Roberts in de film tegen de echte Erin Brockovich
Julia Roberts in de film tegen de echte Erin Brockovich

Dat plaatst haar in een zeer exclusieve groep van de meest betaalbare Hollywood-sterren, waaronder ook Will Smith, Samuel L. Jackson, Cameron Diaz en Tom Cruise. Afgezien van Erin Brockovich, is het andere beste werk van Roberts verschenen in films als Pretty Woman, Eat Pray Love en Ocean's Eleven.

Erin Brockovich is vernoemd naar een echte klerk en activist wiens juridische strijd - en uiteindelijke overwinning - tegen het mammoetbedrijf PG&E de basis vormde voor het plot van de film. Terwijl Roberts deze rol op de foto speelde, maakte de echte Brockovich een cameo, als serveerster die de filmversies van zichzelf en haar kinderen diende. Dankzij de PG&E-zaak, evenals de daaropvolgende spreek- en mediadeals, wordt Brockovich vandaag geschat op $ 10 miljoen.

Betrekkelijk alledaagse carrière

Tien miljoen dollar is ook de geschatte nettowaarde van een aantal andere castleden. Peter Coyote, die een personage speelde dat Kurt Potter heette, is daar een van. Albert Finney, die het centrale, ondersteunende personage was en Conchata Ferrell die zijn secretaresse speelde, zijn sindsdien allebei overleden: Finney in februari 2019 en Ferrell in oktober 2020. Ze werden allebei geschat op ongeveer dat bedrag op de respectieve tijdstippen van hun overlijden.

Julia Roberts en Albert Finney in 'Erin Brockovich&39
Julia Roberts en Albert Finney in 'Erin Brockovich&39

CSI: Crime Scene Investigation-ster Marg Helgenberger speelde een fictief personage genaamd Donna Jensen, die in de film de hoofdaanklager wordt in de class-action rechtszaak tegen het aardgas- en elektriciteitsbedrijf. Ondanks een relatief alledaagse carrière (althans op het grote scherm), is ze de op één na rijkste onder de castleden. Haar vermogen van vandaag wordt geschat op ongeveer $ 32 miljoen.

Dat is nogal een opmerkelijk aantal in de context, want het betekent dat Roberts minstens zeven keer rijker is dan de volgende rijkste van haar collega's. De meeste rijkdommen van Helgenberger zijn terug te voeren op haar werk aan meer dan 250 afleveringen van CSI. Haar andere kredieten omvatten Under the Dome, Intelligence en de film Species.

Bona Fide A-Lister

Een ander opmerkelijk personage uit de film was George, een motorrijder die in het leven van Brockovich komt en uiteindelijk haar vriendje wordt. De rol werd gespeeld door Aaron Eckhart, in wat zijn eerste echt grote rol was. In de film was de steun die George Erin biedt - vooral bij het zorgen voor haar kinderen - cruciaal om haar te helpen bij het opbouwen van de zaak.

Julia Roberts en Aaron Eckhart in 'Erin Brockovich&39
Julia Roberts en Aaron Eckhart in 'Erin Brockovich&39

De echte George is sindsdien overleden aan een hersentumor. Brockovich werd in 2020 over de film geïnterviewd door het tijdschrift Vulture. Over George grapte ze dat Eckhart er te knap uitzag om die rol te spelen. "Ik heb een grap, en ik zeg het omdat George er zelfs van wist", zei ze. "Het is nooit bedoeld als een belediging, maar ik zeg altijd dat als de echte George op Aaron Eckhart had geleken, ik hem er nooit uit had geschopt!"

Eckhart heeft zich sindsdien gevestigd als een bonafide A-lister in Hollywood, met werk in projecten als The Dark Knight en Olympus Has Fallen. Van deze en nog veel meer heeft hij een vermogen van ongeveer $ 16 miljoen weten te verzamelen. Het volstaat te zeggen dat je het vermogen van alle andere castleden zou kunnen combineren, en ze zouden nog steeds niet zo rijk zijn als Julia Roberts en haar $ 250 miljoen.

Aanbevolen: