De cast van 'Big Brother' werd helemaal stil toen Julie Chen deze aankondiging van Donald Trump deed

Inhoudsopgave:

De cast van 'Big Brother' werd helemaal stil toen Julie Chen deze aankondiging van Donald Trump deed
De cast van 'Big Brother' werd helemaal stil toen Julie Chen deze aankondiging van Donald Trump deed
Anonim

De kans krijgen om te verschijnen op Big Brother kan veel ongelooflijke kansen bieden. Veel voormalige deelnemers aan de populaire CBS reality-wedstrijdshow hebben een sterke carrière opgebouwd in de entertainmentindustrie.

Er is echter veel voor nodig om dat punt te bereiken, te beginnen met wat meestal een rigoureus auditieproces is. Voor de weinigen die er uiteindelijk in slagen om het Big Brother-huis te bereiken, hebben ze een hele reeks andere uitdagingen om mee om te gaan.

De eerste is natuurlijk dagenlang onder volledige bewaking staan. Misschien nog ontmoedigender, vereist de structuur van de show dat de deelnemers volledig worden afgesloten van de buitenwereld. Dit betekent dat alle belangrijke wereldwijde ontwikkelingen buiten het huis een mysterie blijven voor de gasten terwijl ze opgesloten zitten.

Dat was zeker het geval in 2016, tijdens een aflevering van het enige seizoen van Over the Top, een spin-off van Big Brother. Het seizoen werd geleid door vaste BB-presentator Julie Chen, die alleen maar goede dingen te zeggen had over de rol.

Het was Chen die de deelnemers met stomheid geslagen zou achterlaten, toen ze hen meedeelde dat Donald Trump de presidentsverkiezingen had gewonnen.

De 'Big Brother: Over The Top'-deelnemers bleven twee dagen in het donker

Big Brother: Over the Top begon serieus in september 2016, net toen de presidentiële race tussen Donald Trump en Hillary Clinton het kookpunt naderde. Het formaat was grotendeels hetzelfde als dat van de hoofdshow, met als belangrijkste verschil dat in dit geval het publiek de kans kreeg om op een winnaar te stemmen.

In totaal kwamen 13 deelnemers met een breed spectrum aan achtergronden het huis binnen, onder andere van een supermarktkassier tot een medisch assistent en een bouwvoorman. Elke week werd een van deze huisgasten geëlimineerd, totdat er drie over waren, waaruit het publiek vervolgens een overwinnaar kon kiezen.

Verkiezingsavond was op 8 november, toen het aantal deelnemers aan de show was teruggebracht tot slechts een half dozijn. Toen Trump een van de grootste opschuddingen in de geschiedenis veroorzaakte om het Witte Huis te winnen, bleven deze zes nog twee dagen wijzer.

Toen Chen uiteindelijk incheckte om het monumentale nieuws te delen, speelde ze dingen uit in de typische reality-tv-stijl.

De cast van 'Big Brother: Over The Top' was de eerste die ooit werd opgesloten tijdens een verkiezing

De aard van het Big Brother-showformaat betekent dat dit soort momenten zeker om de zoveel tijd zullen voorkomen. Het zou een vergelijkbaar scenario zijn in 2020, toen de cast van Big Brother Canada erachter kwam in hoeverre de COVID-pandemie over de hele wereld verwoestte.

Hoewel het liefdesverdriet over werkelijk verloren levens niet te vergelijken was met dat van een kandidaat die een verkiezing won, deden de scènes sterk denken aan Chen's onthulling in het Over the Top-seizoen 2016.

"Als onderdeel van het inaugurele seizoen van Big Brother: Over the Top, ben jij de eerste cast die tijdens een verkiezing wordt opgesloten in het Big Brother-huis", legde Chen uit aan de deelnemers. "Die verkiezing vond, zoals u weet, dinsdag plaats. En ik denk dat het redelijk veilig is om te zeggen dat u de enige zes mensen in het land bent - misschien wel in de hele wereld - die niet weten wie er heeft gewonnen.

Chen vroeg vervolgens de gasten die dachten dat Clinton had gewonnen om hun hand op te steken.

De meeste deelnemers gingen ervan uit dat Hillary Clinton Donald Trump had verslagen

Iedereen van de overige zes huisgasten steekt zijn hand op, behalve Danielle Lickey, een kleuterjuf uit Californië. Op de vraag of dat betekende dat ze dacht dat Trump had gewonnen, zei ze: "Ja, alleen omdat ik het gevoel heb dat de mensen die Hillary steunden van onze leeftijd zijn. En het komt niet vaak voor dat dat de mensen zijn die niet stemmen."

Net als iedereen in de cast hoopte ze echter ook dat de jongere generatie was gaan stemmen en dat Clinton inderdaad Trump had verslagen. Al hun hoop zou echter spoedig worden verpletterd toen Chen de daadwerkelijke resultaten aankondigde.

"Met 306 verkiezingsstemmen", plaagde de gastheer, "de volgende president van de Verenigde Staten zal… Donald Trump zijn." De zaal werd meteen grimmig stil, terwijl de gasten het wereldschokkende nieuws verwerkten.

Ze zouden uiteindelijk allemaal op tijd uit het huis komen om te zien hoe de voormalige reality-tv-ster die politicus werd, in januari 2017 werd ingehuldigd. Morgan Willett, een publicist uit Texas had in ieder geval iets te vieren, zoals hij was gekroond tot de uiteindelijke winnaar van het seizoen.

Aanbevolen: