Hoe 'Batman & Robin' bijna stopte met het maken van 'Smallville

Inhoudsopgave:

Hoe 'Batman & Robin' bijna stopte met het maken van 'Smallville
Hoe 'Batman & Robin' bijna stopte met het maken van 'Smallville
Anonim

Batman is niet alleen een van de meest geliefde personages in het DC-universum, maar in elk universum. Keer op keer hebben filmmakers en stripboekschrijvers de blijvende erfenis van The Dark Knight bewezen. En toch heeft Joel Schumachers film Batman & Robin uit 1997 het personage een aantal jaren vermoord. Niemand kon daardoor een goed Batman-project van de grond krijgen. Niet alleen dat, maar het kan ook de carrière van Alicia Silverstone volledig hebben verpest. George Clooney herstelde zich natuurlijk uiteindelijk en werd een van de grootste sterren ter wereld. Maar Batman & Robin is een heel donker stempel op de erfenis van veel mensen in Hollywood. Zelfs de schrijver van de film verontschuldigde zich voor het maken ervan.

Maar veel fans weten niet dat Batman & Robin zo slecht waren dat het er bijna voor zorgde dat het Superman-oorsprongsverhaal Smallville nooit werd gemaakt. Dat klopt, niet alleen hebben Batman en Robin de Caped Crusader en iedereen die bij die film betrokken was, schade toegebracht, maar ook andere superheldenfilms in het algemeen. Dankzij een onthullende mondelinge geschiedenis van WB/CW's Smallville door The Hollywood Reporter, weten we nu dat Smallville, dat zijn 20e verjaardag viert, de gevolgen voelde van de verschrikkelijke mislukking van Batman & Robin.

De verkoop van Smallville werd moeilijk gemaakt vanwege de verschrikkelijke reputatie van Batman en Robin

Volgens het uitstekende interview door The Hollywood Reporter hadden de makers van Smallville, Miles Millar en Alfred Gough, een uitdagende tijd om hun Superman-oorsprongsverhaal te verkopen vanwege Batman & Robin. Hoewel de show uiteindelijk werd opgepikt en maar liefst 217 afleveringen duurde gedurende 10 seizoenen, was het niet gemakkelijk om van de grond te komen. Terwijl Warner Brothers echt een show wilde maken over een jonge Clark Kent voordat hij de rode cape en blauwe panty doorbrak, zag niemand anders de waarde in meer superheldenverhalen… jongen, zijn de tijden veranderd…

"De laatste versie van Superman was Lois & Clark, en de laatste versie van Batman was Batman &Robin", zei Alfred Gough tegen The Hollywood Reporter over hun reis om Smallville in 2000 gemaakt te krijgen. "Dit was een dieptepunt voor superheldenprojecten. De enige glimp van de toekomst die die zomer uitkwam, was de eerste X-Men-film."

Natuurlijk zorgde de eerste X-Men-film ervoor dat Marvel ambitieuzere films kon uitbrengen, maar DC bleef achter vanwege Batman en Robin. Terwijl Louis & Clark een erg oninteressant tv-programma was dat het karakter van Superman een beetje afstompt, hadden Batman & Robin zo'n negatieve reputatie dat studio-executives terugdeinzen voor het genre.

"Het idee om op dat moment een superheldenshow te doen - niemand was geïnteresseerd. Warner Bros., de feature-kant, kon niet wachten om Superboy weg te geven", voegde Miles Millar eraan toe.

Bovendien was de pers erg ongeïnteresseerd in wat Alfred en Miles aan het doen waren en dit schaadde ongetwijfeld hun verkoopproces. Om eerlijk te zijn, de pers had een velddag met hoe slecht Batman & Robin werkelijk waren.

Hoe Miles en Alfred uiteindelijk Smallville verkochten

"Geen enkel netwerk wilde [de pitch] horen. De WB wilde het niet horen. Het enige netwerk waarvan we dachten dat het geïnteresseerd was, was Fox, "zei Miles. "Toen we uiteindelijk naar The WB gingen, was het een soort verrassing voor ons. Ik denk dat het voor hen ook een verrassing was, omdat ze het veld leuk vonden en verrast waren."

Veel van de oprecht positieve reacties op hun pitch hadden te maken met het feit dat Supermans tijd als tiener tot dan toe nauwelijks werd verkend in welk medium dan ook.

"Er waren geen strips over [de tienerjaren van Clark Kent]. Het was een onbeschreven blad", legde Alfred uit. "Jenette Kahn, die destijds de uitgever van DC Comics was, zei: 'Clark is wie hij is vanwege zijn ouders. Als hij in een ander maïsveld was beland en door verschillende mensen was opgevoed, zou hij een ander persoon zijn geweest..' Dat was iets wat ons erg opviel."

"We hadden de vrijheid om de mythologie te veranderen, om het echt de onze te maken, waarbij Lex zijn haar verloor in de meteorenregen - zelfs de meteorenregen zelf, wat een nieuwe ontwikkeling was. Iedereen die dat soortgelijk verhaal vandaag nadert zou niet de vrijheid krijgen die we hadden, want op dat moment kon het niemand iets schelen, "zei Miles.

Hoewel de negatieve impact van Batman & Robin op het superheldengenre de kansen om Smallville te maken bijna vernietigde, zorgde de unieke benadering die Alfred en Miles hadden voor het vrij onontgonnen gebied er uiteindelijk voor dat de show gemaakt werd. Het laat alleen maar zien dat hoe erg het ook wordt, een specifieke en gepassioneerde aanpak verhalen kan doen herleven waar niemand anders een gok op zou wagen.

Aanbevolen: