Dit was de meest ongemakkelijke scène die Andrew Lincoln moest opnemen voor 'The Walking Dead

Inhoudsopgave:

Dit was de meest ongemakkelijke scène die Andrew Lincoln moest opnemen voor 'The Walking Dead
Dit was de meest ongemakkelijke scène die Andrew Lincoln moest opnemen voor 'The Walking Dead
Anonim

Voordat hij Rick Grimes was in The Walking Dead van AMC, hadden maar heel weinig mensen kunnen zeggen dat ze wisten wie Andrew Lincoln was. De Engelse acteur werkte sinds het begin van de jaren '90 in de kringen van de uitvoerende kunsten en had veel ervaring, zowel op het podium als op het scherm. Zijn meest opvallende werk voordat hij de Atlantische Oceaan overstak, was als regisseur van een paar afleveringen van de Britse sitcom Teachers, waarin hij ook de hoofdrol speelde.

AMC kondigde voor het eerst aan dat ze in januari 2010 investeerden in een bewerking op het scherm van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard's stripboekfranchise The Walking Dead. Een paar maanden later werd Lincoln bevestigd als de keuze van het netwerk voor de rol van Grimes, een voormalige hulpsheriff die het hoofd moet bieden aan een zombie-uitbraak.

De show gaf Lincoln het grootste platform van zijn leven en katapulteerde hem naar wereldfaam, enorme rijkdom en levenslange speciale vriendschappen. In totaal speelde hij in 103 afleveringen voor zijn vertrek in 2018, wat zich letterlijk zou vertalen in duizenden scènes. Van al die, herinnert hij zich vooral een die nogal ongemakkelijk was om te filmen, en het kwam vrij vroeg in zijn ambtstermijn.

realiseerde me dat het filmen van de show een sleur zou zijn

Het filmen voor de pilot-aflevering van The Walking Dead begon in mei 2010 in Atlanta, Georgia. De stad zou ook de locatie worden voor de opnames van de rest van de serie, dankzij de fiscale stimulans van de staat voor grote film- en tv-producties.

Nauwelijks was het creatieve werk aan de show begonnen, of Lincoln - nog steeds een relatieve rookie voor de Amerikaanse industrie - realiseerde zich wat een ploeteren het filmen van de show zou zijn. Het was in feite de allereerste scène van de show die voor de ster het meest oncomfortabel bleek te zijn om te filmen.

Andrew Lincoln TWD BTS
Andrew Lincoln TWD BTS

De scène toont Lincoln's Rick Grimes in zijn volledige politieuniform terwijl hij door een parkeerplaats loopt, wanneer hij wordt geconfronteerd met een klein meisje dat in een zombie is veranderd (walker, zoals ze in de serie worden genoemd). Terwijl de kleine rollator steeds dichterbij komt, trekt Grimes zijn pistool en schiet haar in het hoofd. In de loop van de show wordt deze actie getoond als een van de trefzekere manieren om een wandelaar te doden.

Accorded A Farewell Lap

Lincoln legde zijn frustratie uit over het feit dat hij de eerste TWD-scène moest opnemen in een Comic-Con-evenement in zijn geboorteland Londen. "Het was verschrikkelijk. Je moet het de hele middag doen," zei Lincoln. "Ik bedoel [het publiek] ziet het in ieder geval één keer, maar we slaan het er een beetje uit en moeten ons lef verscheuren en ze voor de bemanning uitstorten. Er zijn ongeveer zeven takes en de bemanning zegt gewoon: 'Hebben we dit nu niet geschoten? Alsjeblieft.'"

Ondanks dat hij zoveel ongemak had ervaren bij het repetitieve karakter van het filmen van de show, kreeg Lincoln snel zijn voeten onder de tafel en werd hij een hoofdbestanddeel van AMC's wekelijkse programmering in de loop van het decennium of zo dat volgde. In 2018 werd aangekondigd dat Lincoln de show zou verlaten en kreeg hij effectief een afscheidsronde tot zijn laatste aflevering, die in het negende seizoen kwam.

The Walking Dead is momenteel bezig met acht afleveringen in zijn 11e seizoen op tv. Het huidige seizoen wordt het laatste - en het langste (met 24 afleveringen) - in de geschiedenis van de show.

Keerde terug naar Londen om zich op familie te concentreren

Na het verlaten van The Walking Dead keerde Lincoln terug naar zijn huis in Londen om zich te concentreren op en meer tijd door te brengen met zijn gezin. Hij lijkt ook langzamer te gaan acteren.

Familie Andrew Lincoln
Familie Andrew Lincoln

Zijn enige grote filmcredit sindsdien is in een film met de titel Penguin Bloom, wiens synopsis op Rotten Tomatoes luidt: 'Samantha Bloom breekt haar rug bij een ongeluk en is verlamd vanaf haar borst. Een jaar later brengen haar kinderen een gewonde ekster mee naar huis die ze hebben gevonden. Voorzichtig nadert ze de ekster en maakt kennis met het nieuwe familielid.'

Lincoln haalde herinneringen op aan de zwaardere dagen op de set van TWD in een interview met The New York Times en zei: "[Ik moest] gewoon 45 minuten in die hitte staan. Het is waanzinnig. Je weet dat het niet zo is het wordt een wandeling in het park. Maar ik dacht dat het park minder vijandig zou zijn geweest."

Hij heeft echter goede herinneringen aan zijn tijd in de show en gelooft dat het is gegroeid. "Ik heb het op een betere plek achtergelaten dan ik het heb gevonden", hield Lincoln vol.

Aanbevolen: