Wie was Andrew Lincoln voor 'The Walking Dead'?

Inhoudsopgave:

Wie was Andrew Lincoln voor 'The Walking Dead'?
Wie was Andrew Lincoln voor 'The Walking Dead'?
Anonim

Andrew Lincoln was alleen een nationaal bekende acteur in zijn thuisland Engeland, maar in 2010 veranderden de dingen toen hij internationale bekendheid verwierf door het spelen van het 'everyman'-personage Rick Grimes in AMC's The Walking Dead. Hoewel hij de show in seizoen 9 verliet, was Andrew's vertolking van de held wat The Walking Dead ertoe bracht waar het is.

"Toen Angela [Kang, de showrunner] het idee aan mij presenteerde, zei ze dat we de afgelopen negen jaar tussen antiheld en held schommelden, en ik denk dat we waarschijnlijk moeten eindigen met een heroïsche daad, " zei hij over zijn schokkende exit uit de thrillerhit tijdens een interview met The New York Times. "Ik zei: 'Dat klinkt als een geweldig plan. Ik doe mee.'"

Dat gezegd hebbende, Andrew Lincoln heeft zoveel meer te bieden dan alleen Rick Grimes spelen. Voordat hij internationaal doorbrak, was Andrew een productief gezicht in de komische scene in Engeland. Ook op persoonlijk vlak geniet de acteur al geruime tijd van zijn vaderschapsleven. Om het samen te vatten, hier is het leven van Andrew Lincoln vóór The Walking Dead.

6 Andrew Lincoln trad op in verschillende theaterstukken

Er zijn veel gevallen van theatersterren die filmacteurs zijn geworden, en Andrew Lincoln is er een van. Enkele van zijn iconische rollen zijn Bruce in Blue/Orange, een sardonisch komisch stuk dat enkele van de meest taboe-onderwerpen van de 21e eeuw raakt, naast Bill Nighy en Chiwetel Ejiofor. Na de première in het Royal National Theatre in Londen in april 2000 werd de show een groot succes. BBC paste het stuk later aan tot een televisiefilm, met Brian Cox, John Simm en Shaun Parkes in de hoofdrol.

5 Andrew Lincoln als Dr. Robert Bridge in 'Afterlife'

Van 2005 tot 2006 was Andrew Dr. Robert Bridge in Afterlife. Het door Stephen Volk gecreëerde mysteriedrama vertelt het leven van een universiteitsleraar die zijn handen vuil maakt in een reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen. De show speelt zich af in Bristol, Engeland, en werd geproduceerd door Tammy Chopling en Murray Ferguson. Afterlife duurde helaas maar twee seizoenen en 14 afleveringen, maar het was een groot succes dat het Monte Carlo Television Festival Andrew nomineerde voor de Beste Acteur.

4 Hij speelde in een Britse sitcom

Over komedie gesproken, Andrew Lincoln maakte zijn carrière eigenlijk in dit genre. Hij was Simon Casey op Chanel 4's Teachers, een sitcom-drama over een groep middelbare schoolleraren en hun chaotische dagelijkse leven met de studenten. De show was zo succesvol dat het zes BAFTA-nominaties kreeg gedurende de tweejarige looptijd.

"Het is gewoon een luchtige blik op een groep vrienden die toevallig leraar zijn. Het gaat meer om de personages. De kinderen in de show zijn er meer mee bezig dan het personeel. Ze zijn allemaal een beetje echt tragisch, "zei hij.

3 Andrew Lincoln werd genomineerd voor beste nieuwe regisseur door BAFTA

Naast acteren testte Andrew ook zijn acteervaardigheden. Tijdens zijn dagen van opnames van Teachers regisseerde de Britse acteur twee afleveringen in het derde seizoen, waarmee hij in 2004 een BAFTA Awards-nominatie voor beste nieuwe regisseur (fictie) vergaarde.

"Het was ook de eerste keer in negen jaar in het vak dat ik mijn hersens moest gebruiken. Als acteur is niet denken goed. Voor een regisseur geldt: hoe slimmer een acteur is, hoe moeilijker hij gaat regisseren. Misschien is dat de reden waarom regisseurs in het verleden altijd mijn lof zongen, "zei hij.

2 Andrew Lincoln en vaderschap

Sinds hij een boost kreeg tot sterrendom, heeft Andrew Lincoln een meer nuchtere benadering van alles in het leven aangenomen, inclusief daten. Terwijl de acteur berucht is uitgegaan met Tara Fitzgerald, die hij ontmoette tijdens de set van BBC's The Woman In White, besloot hij zich te settelen met Gael Anderson, de dochter van Jethro Tull's frontman Ian Anderson. Het paar stapte in 2006 in het huwelijksbootje en had twee extra levens in hun gezin verwelkomd: Matilda (geboren in 2007) en Arthur (geboren in 2010).

1 Wat volgt er voor Andrew Lincoln?

Dus, wat biedt de toekomst voor Andrew Lincoln? Departing The Walking Dead moet een nieuwe start zijn voor de acteur, en hij speelde zijn eerste niet-TWD-rol in 2020 met Glendyn Ivins drama Penguin Bloom met in de hoofdrol Naomi Watts en Jacki Weaver. De acteur maakt zich momenteel op om zijn iconische rol opnieuw te spelen in de aankomende trilogie van The Walking Dead-films van Universal Pictures.

De acteur verklaarde eerder in december 2020 dat de opnames begin 2020 zullen beginnen, met Gale Anne Hurd op de stoel van de uitvoerend producent. Helaas is de voortgang al geruime tijd gestagneerd vanwege de huidige wereldwijde gezondheidscrisis.

Aanbevolen: