Waar is nu het 'Glee'-castlid Sunshine Corazon?

Inhoudsopgave:

Waar is nu het 'Glee'-castlid Sunshine Corazon?
Waar is nu het 'Glee'-castlid Sunshine Corazon?
Anonim

Het is zes jaar geleden dat Glee eindigde en sindsdien is er veel gebeurd - van de controverse van Lea Michele tot de tragische dood van Naya Rivera. Alles daartussenin heeft fans ook doen geloven dat er eigenlijk een Glee-vloek is. Het heeft Britney Spears duidelijk niet gespaard die een cameo in de show maakte.

Over de gastoptredens van seizoen 2 gesproken, herinner je je nog Sunshine Corazon - de buitenlandse uitwisselingsstudent uit de Filippijnen wiens vocale bekwaamheid het gemene meisje in Michele's personage, Rachel Berry, triggerde? (Wat nu trouwens voelt alsof het leven kunst imiteert.)

Gecrediteerd als Charice Pempengco, staat de Filippijnse zanger nu bekend als Jake Zyrus. In 2017 kwam hij uit de kast als transgender man. Maar de jaren daarvoor waren hem zwaar gevallen. Het bleek dat hij geen vrijstelling was van de Glee-vloek. Zijn transitiereis leidde tot veel uitdagingen in zijn carrière en tot drie zelfmoordpogingen. Zo is hij vandaag.

Jake Zyrus' moeilijke overgangsreis

Zyrus werd beroemd toen hij in 2007 werd uitgenodigd voor The Ellen DeGeneres Show nadat de presentator video's van hem online zag zingen. Daar speelde hij I Will Always Love You van Whitney Houston en And I Am Telling You van Jennifer Holliday. Het jaar daarop verscheen Zyrus in The Oprah Winfrey Show en voerde hij I Have Nothing van Whitney Houston uit. Het bracht Winfrey ertoe om "Hit Man" van de muziek, David Foster, te vragen om de jonge zanger te helpen zijn pauze te krijgen. Een paar weken later maakte Zyrus zijn internationale podiumdebuut op Foster's tribute concert, Hitman: David Foster and Friends.

Het optreden katapulteerde Zyrus naar roem. In 2009 trad hij op tijdens twee pre-inauguratie-evenementen die leidden tot de eerste inauguratie van Barack Obama. Hij bracht zijn internationale albumdebuut uit, Pyramid in 2010. Er was een enorme wereldwijde promotie voor het album dat werd vastgelegd in een 12-delige documentairereeks genaamd 30 Days with Charice. In hetzelfde jaar kreeg Zyrus de rol van Sunshine Corazon in Glee seizoen 2.

De zanger bleef door Azië touren na zijn werk in de show. Maar uiteindelijk trof de druk om een Aziatische trots te zijn, een popster in wording en een in de kast staande transman hem allemaal tegelijk. "Ik heb drie keer geprobeerd zelfmoord te plegen", bekende Zyrus over die tijd tijdens een interview op Toni Gonzaga Studio, het YouTube-kanaal van de Filipijnse actrice Toni Gonzaga. "Ik herinner me de laatste keer dat ik zelfmoord wilde plegen omdat [ik dacht dat als ik] naar buiten zou komen, het voorbij was. [Wat in mijn gedachten] op dat moment andere mensen waren."

Hij begon ook over de worsteling om in de popprinses-vorm te passen. "De angst voor acceptatie", zei de Pyramid-zanger waarom hij vroeg in zijn carrière weigerde uit de kast te komen."Ik wilde David Foster, Oprah, mijn moeder niet teleurstellen, de druk van jou die er ook bij hoorde. Ik herinner me dat ik voor de spiegel stond met al die mensen om me heen en me foto's van Selena Gomez en Demi Lovato liet zien en vertelde mij dat 'Oh, wees zo,' of 'Je gaat dit doen.' Het was moeilijk om erbij te horen."

Hij herinnerde zich dat de derde keer dat hij zelfmoord probeerde, hij op tournee was met Foster in Singapore. Toen hij wakker werd in een ziekenhuisbed, zei Zyrus dat de muziekproducent hem had verteld dat hij geen jurk meer hoefde te dragen voor het concert van die avond. "Dat was de eerste keer dat ze me zoiets lieten dragen", aldus de Diamond-zanger. "En dat was belangrijk voor mij. En ik herinner me dat ik me op mijn gemak voelde."

In 2013 kwam Zyrus uit de kast als lesbienne omdat hij dacht dat mensen niet echt wisten wat transitie betekende. "Ik kwam uit de kast als lesbienne omdat [ik dacht dat mensen dit zouden begrijpen]", bekende hij."Ik had het gevoel dat ik niet alleen mezelf verraadde, maar ook mensen omdat ik ze niet de waarheid vertelde." In 2017 kwam hij uit de kast als transman. Hij herinnert zich de overgang als 'heel gemakkelijk'.

"Het enige moeilijke [in] de overgang is [omgaan met wat andere mensen zouden zeggen]", vertelde hij. "Maar het proces zelf was heel gemakkelijk. Ik herinner me dat ik mijn topoperatie had en ik keek naar beneden en ik herinner me dat ik gelukkig was en het was een van de beste dagen van mijn leven."

Zingt Jake Zyrus tegenwoordig nog steeds?

Zyrus maakt nog steeds muziek in de Filipijnen. Zijn voormalige "stijgende sopraanstem" is nu een "steeds meer zelfverzekerde tenor". In mei 2021 dropte hij zijn nieuwste single Fix Me. In een gesprek met Manila Times zei hij dat het nummer gaat over zijn huidige leven. "Fix Me is heel persoonlijk voor mij," zei hij. "Omdat er [nog] tijden zijn dat ik mijn partner zou vragen: 'Verdien ik liefde?' Dat voel ik nog steeds, vooral als ik getriggerd word en elke keer als ik dit nummer zing of hoor.[Ik kan me er echt in vinden]."

De 29-jarige is sinds 2018 verloofd met zijn oude fan, Shyre Aquino. Zyrus lijkt tegenwoordig tevreden met zijn leven, ondanks het langlopende verhaal dat hij een once-in-a-lifetime kans miste tot het sterrendom toen hij naar buiten kwam. Voor hem was wat hij deed gewoon Jake Zyrus vrijlaten. "Alles is nu mogelijk", zei hij tegen Gonzaga. "Ik ben gewoon heel blij dat ik mag ervaren dat ik de eerste ben bij Ellen en Oprah en het zal voor altijd in mijn hart zijn en dat zal ik altijd zijn, of ik nu Jake of Charice ben."

Aanbevolen: