Dit is de echte reden waarom Country Comfort werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Dit is de echte reden waarom Country Comfort werd geannuleerd
Dit is de echte reden waarom Country Comfort werd geannuleerd
Anonim

Eerder dit jaar bracht Netflix het langverwachte familiedrama Country Comfort uit. De show, gecreëerd door Caryn Lucas van The Nanny, bevat een ensemble met zangeres/actrice Katharine McPhee en Eddie Cibrian van Ugly Betty.

Geïnspireerd door The Sound of Music, draait de show om een alleenstaande vader (Cibrian) die na de dood van zijn vrouw vijf kinderen moet opvoeden. Ondertussen komt het personage van McPhee in hun leven terecht nadat ze door een plotselinge wending van het lot is ingehuurd om de oppas van de kinderen te zijn (ze wordt gedumpt door haar vriend en haar auto gaat kapot). De show zit vol hartverwarmende momenten en heerlijke muziekuitvoeringen onder leiding van McPhee zelf. Ondanks de aanhang van de show, heeft Netflix besloten de show na één seizoen te annuleren. Sindsdien vragen fans zich af wat er mis is gegaan.

Landcomfort was bedoeld als 'comfortvoedsel'

Lucas had altijd geweten wat voor soort show ze wilde maken, en ze gooide het op Netflix zoals ze het zich had voorgesteld. "Ik wilde een ouderwetse familiekomedie maken en ik wilde altijd al een show met muziek doen", vertelde ze aan Forbes. "Dus ik ging zitten en begon te schrijven en dit kwam in me op." Uiteindelijk bedacht ze iets dat zowel soulvol als leuk was. "Ik zie de show als troostma altijd, zoals een broodje gegrilde kaas", merkte Lucas op.

Ondertussen kwam de casting vrij snel samen. McPhee zei dat ze zich had aangemeld na het lezen van het script. “Ik hield van het schrijven! Bailey is een hysterische complete puinhoop”, legde de actrice uit. “Ze heeft een groot hart, maar is misschien niet de beste oppas of multitasker. En ze zal deze droom om een countrymuziekster te worden nooit opgeven.”

Voor Cibrian bood de show een unieke kans die hij niet wilde missen.“Voor mij was het vrij simpel, ik mag een cowboy spelen in een sitcom. Wie wil dat niet?” zei hij tegen Collider. “Dat was een vrij gemakkelijke verkoop voor mij. En het script was erg grappig, en toch ook heel hartverwarmend. Ik heb het gevoel dat al deze personages verschillende persoonlijkheden hadden en erg ingeburgerd waren.” Interessant genoeg voegde de acteur er ook aan toe: "Dit had veel potentieel en een lange levensduur."

De productie van Country Comfort werd verstoord door de pandemische uitschakeling

Toen Hollywood alles tijdelijk stillegde vanwege COVID-19, werden veel shows getroffen. Deze omvatten Country Comfort, die toen slechts vier afleveringen had gemaakt. En dus, toen ze eindelijk weer begonnen met filmen, moesten er veranderingen worden aangebracht. Terwijl de eerste vier afleveringen bijvoorbeeld een live publiek hadden, werden de opeenvolgende afleveringen zonder gefilmd.

Tegelijkertijd moest de show zich ook aanpassen aan het groeiende lichaam van McPhee, omdat ze tijdens haar zwangerschap aan de show moest werken (ze verwelkomde eerder dit jaar haar eerste kind met echtgenoot David Foster). Voor de actrice was het een vrij unieke ervaring. "Je bent echt kortademig als je zwanger bent, dus het was een beetje een uitdaging voor mij," legde McPhee uit. Ze herinnerde zich ook dat ze haar buik moest verbergen voor de show. "Ik voelde dat ik er zwangerer uitzag dan ik in werkelijkheid deed, dus ik hield zeker een portemonnee op een bepaalde manier vast (om mezelf te bedekken), " zei de actrice. "Mijn kostuums zijn een beetje veranderd: ik droeg een zeer strakke spijkerbroek en kleine crop-tops in de eerste vier afleveringen, en dan kom je terug voor aflevering 5, en de dingen worden gewoon een beetje meer gedrapeerd."

Uiteindelijk slaagde de show erin om de zwangerschap van McPhee met succes te verbergen. Dat gezegd hebbende, het ging niet door voor een tweede seizoen.

Dit is de echte reden waarom Netflix Country Comfort heeft geannuleerd

Vooral bij de release trok Country Comfort een aanzienlijk aantal kijkers onder Netflix-abonnees. In feite bereikte de show naar verluidt zelfs de top tien van shows van het streamingplatform bij zijn debuut. Tegelijkertijd heeft Country Comfort onlangs ook een Primetime Emmy gewonnen voor zijn cinematografie. En dus, toen Cibrian op Instagram aankondigde dat ze "zo dicht bij het ontdekken van" het tweede seizoen, dachten fans van de show misschien dat Country Comfort zou worden gered. Dat was echter duidelijk niet het geval.

Cibrian heeft fans misschien gevraagd om "te kijken, opnieuw te kijken, anderen te vertellen om te kijken en opnieuw te kijken, zodat we de beslissing voor @netflix en @netflixfamily gemakkelijk kunnen maken", maar helaas was dat niet genoeg om de streaminggigant om de show te vernieuwen. Rapporten geven aan dat er al vroeg tekenen van problemen waren, vooral nadat de show in iets meer dan een week uit de top 10 viel. Er wordt ook wel eens gezegd dat Netflix het liefst alleen series vernieuwt die in één regio minimaal 30 dagen in de top 10 blijven. Helaas heeft Country Comfort dat niet gedaan.

Tegelijkertijd hebben sommigen er ook op gewezen dat het falen van Country Comfort kan worden toegeschreven aan de voortdurende strijd van Netflix met sitcoms met meerdere camera's. Toen het Country Comfort annuleerde, bevestigde de streaminggigant ook dat het ook Gabriel Iglesias' Mr. Iglesias en Kevin James' The Crew heeft geschrapt. Op dit moment is het onduidelijk of Netflix plannen heeft om nog een show met Lucas te doen. Sinds de annulering heeft het bedrijf al een ontwikkelingsovereenkomst met James gesloten.

Aanbevolen: