Dit is de echte reden waarom 'Frasier' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Dit is de echte reden waarom 'Frasier' werd geannuleerd
Dit is de echte reden waarom 'Frasier' werd geannuleerd
Anonim

Met het constante geroezemoes van de details van de heropleving/reboot van Frasier in 2022, komen fans massaal terug om de iconische NBC-serie opnieuw te bekijken. Hoewel de man achter Dr. Niles Crane, David Hyde Pierce, Hollywood schijnbaar verliet nadat Frasier in 2004 eindigde, lijdt het geen twijfel dat het Kelsey Grammer van Dr. Frasier Crane een nog grotere ster heeft gemaakt. En wat betreft sitcom-acteurs is er misschien geen grotere naam dan Kelsey Grammer. Zijn personage werd tenslotte met succes overgedragen van Cheers naar Frasier op een manier die de show ongelooflijk financieel succesvol maakte, terwijl de geest van het personage behouden bleef en op hem voortbouwde op een manier die fans aanbaden.

In feite zijn er talloze mensen die Frasier verkiezen boven de originele serie. Dat gebeurt niet vaak. Maar gezien het succes van de show, is het vreemd dat NBC Frasier na het elfde seizoen heeft geannuleerd. In tegenstelling tot andere NBC-series die werden geannuleerd, zoals Third Rock From The Sun, heeft Frasier zeer consistente en hoge kijkcijfers en lovende kritieken tot de laatste aflevering werd uitgezonden. Dus, wat gebeurde er echt achter de schermen op Frasier? Waarom zou NBC een show annuleren die het zo goed deed?

Kelsey Grammer's enorme Frasier-salaris hielp de show te annuleren

Als een sitcom zo succesvol wordt, riskeert het alles. In feite riskeert het annulering. Dit lijkt een beetje een oxymoron. Waarom zou iets dat geliefd en winstgevend was, uit de lucht worden gehaald? Zou een netwerk er niet alles aan doen om de boel draaiende te houden als de kwaliteit constant was en het geld binnenstroomde? Wel, ja. Maar niet als de productiekosten zo hoog zijn dat de kosten-batenmarges niet meer in het voordeel van het netwerk werken. Dit is uiteindelijk wat er met Frasier gebeurde tegen zijn 11e jaar.

Hoewel er een aantal redenen waren waarom de productiekosten voor Fraiser omhoogschoten, is Kelsey Grammer's ongetwijfeld de grootste reden waarom het zo duur werd dat NBC de show moest annuleren. In de laatste paar seizoenen van Frasier kostte elke aflevering NBC maar liefst $ 5,2 miljoen. Het is zelfs een van de duurste series geworden om te maken, naast Deadwood en Game of Thrones.

Maar in tegenstelling tot Game of Thrones ging het grootste deel van het budget per aflevering niet naar ingrijpende sets, locatieopnamen of CGI-draken… het ging naar de hoofdrolspeler. $ 1,6 miljoen van het budget van $ 5,2 miljoen was Kelsey's salaris. Ja, de toekomstige Simpsons-ster naderde $ 2 miljoen per aflevering. Dat betekent dat de resterende paar miljoen naar de rest van de cast, de crew en de algemene productiekosten gingen. En nu acteurs waardevoller worden naarmate de shows doorgaan, had het team van Kelsey gemakkelijk om meer geld kunnen vragen als de show doorging. Aangezien Frasier al 11 jaar actief was en het publiek dreigde te verliezen, was het voortzetten van de show een enorm financieel risico voor NBC.

Hoewel Kelsey openstond voor een loonsverlaging om nog minstens één seizoen door te gaan, geloofde NBC dat het het niet waard was voor hen. Het zou een opmerkelijke loonsverlaging moeten zijn geweest om vooruit te komen. Zoals een NBC-woordvoerder in 2004 tegen People zei toen de show op het punt stond te eindigen: "De financiën zouden nog een seizoen niet hebben gewerkt."

Frasier wilde ook op een hoog niveau uitgaan, maar zal terugkeren voor de reboot

Bovenop dat Frasier financieel niet duurzaam was, beweerde NBC ook dat ze "op een hoog niveau" wilden uitgaan in plaats van het risico te lopen dat de serie zijn greep zou verliezen. De schrijvers van de show leken het ermee eens te zijn, omdat ze niet dachten dat ze de serie konden volhouden onder het gewicht van het succes. Het vinden van een einde voor het personage (althans voorlopig) was logisch. Bovendien volgde het publiek de reis van Dr. Frasier Crane al 20 jaar. Zijn aankomst op de absurd geliefde Cheers markeerde zijn eerste act en zijn 11-seizoenenloop op de spin-off Frasier was zijn tweede.

In een recent interview op The Today Show beschreef Kesley Grammer de mogelijke Frasier Reboot op Paramount + als een "derde act" voor zijn personage. Een "tweede" voor Niles van David Hyde Pierce, Daphne van Jane Leeves en Roz van Peri Gilpin. Op dit moment heeft echter geen van de andere castleden bevestigd dat ze terugkeren voor de reboot.

"We denken dat we de meeste acteurs terug zullen krijgen, ik heb goede hoop, ik heb zeker goede hoop dat we dat zullen doen", zei Kelsey in de zomer van 2021 tegen Collider. "We hebben een verhaal te vertellen dat echt met of zonder hen kan worden verteld, eerlijk gezegd, maar ik wil ze terug, want daar heb ik altijd van gedroomd."

Natuurlijk zegt Kelsey al meer dan een jaar hetzelfde, wat lijkt te betekenen dat de andere acteurs al heel, heel lang in onderhandeling zijn. Het lijkt toe te voegen aan de geruchten dat ze niet altijd met Kelsey konden opschieten, ook al hielden ze ervan om de show te maken. Misschien omdat ze niet werden betaald in de buurt van wat hij was. Maar dat is speculatief aangezien ze tijdens Covid met Kelsey op verschillende evenementen en online fondsenwervers zijn verschenen.

Afgezien van John Mahoney (die helaas in 2018 is overleden), is het zeker mogelijk dat alle hoofdcast terugkomt voor de reboot, vooral als ze genoeg worden betaald en het verhaal logisch is. Dit zijn tenslotte twee enorme hindernissen die overwonnen moeten worden als Paramount + dezelfde problemen wil vermijden die NBC had voordat ze de originele show annuleerden.

Aanbevolen: