Hier is waarom Wendy van 'Gravity Falls' zo vertrouwd klonk

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Wendy van 'Gravity Falls' zo vertrouwd klonk
Hier is waarom Wendy van 'Gravity Falls' zo vertrouwd klonk
Anonim

Terwijl de show technisch gezien voor kinderen was (hey, het werd uitgezonden op Disney), waren tonnen volwassenen dol op 'Gravity Falls', niet alleen vanwege de hilarische grappen en bochtige plot, maar ook vanwege de ware misdaad van het geheel productie. De show was op veel manieren in de war, maar het was zo goed gedaan dat mensen er nog steeds door geobsedeerd zijn, hoewel de serie eindigde (hoewel misschien niet voor altijd) in 2016.

Hoewel de centrale verhaallijn draait om de tweeling Dipper en Mabel, was Wendy Corduroy in gelijke delen tweede-tekenreeks en plotapparaat. Dus wie was de actrice achter haar?

Hoe oud was Wendy in 'Gravity Falls'?

Toen de serie debuteerde, was Wendy van 'Gravity Falls' bedoeld als tiener. Haar leeftijd wordt vermeld als 15, wat net een tikkeltje te oud is voor Dipper, die al heel lang een geheime en enorme verliefdheid op haar koestert voordat hij eindelijk bekent.

En hoewel Disney vaak kinderstemacteurs gebruikt voor kinderrollen, deden ze deze keer iets anders. De persoon die Wendy ingesproken heeft in 'Gravity Falls' was super ervaren en paste dus prima in de serie, maar ze zat niet bepaald in de juiste leeftijdsgroep om een tiener op de middelbare school te portretteren.

Wie sprak Wendy uit over 'Gravity Falls'?

Als ze net iets te volwassen klonk voor haar leeftijd, is daar een reden voor; Wendy Corduroy werd ingesproken door Linda Cardellini. Hoewel Wendy bedoeld was om een tiener te zijn die net uit de sociale kring van Dipper in de basisschoolleeftijd kwam, is Linda in de veertig, maar heeft ze duidelijk de jeugdige stem die zowat elke showrunner van een animatieserie wil voor hun line-up.

Wat echt grappig is aan de show, is dat hoewel het gericht was op schoolgaande kinderen op Disney, het een breed scala aan leeftijden aansprak. Een deel van de reden daarvoor? Het feit dat de showrunner zelf in de dertig is en de serie iets unieks wilde doen dat andere shows niet waren.

En dat betekende ook dat Alex Hirsch, de maker en stem van Stan Pines (en Bill Cipher) het jongste terugkerende castlid was. Dipper, Mabel en Wendy werden allemaal ingesproken door mensen die al in de dertig waren op het moment dat de show in première ging.

Fans kunnen niet ontkennen dat de show enorm succesvol was, en gelukkig voor fans heeft Alex Hirsch gezegd dat hij openstaat voor het verlengen van de serie voor nog een paar afleveringen of zelfs enkele eenmalige specials. En de kans is groot dat Linda en de rest van de cast graag terug zouden springen in Gravity Falls voor een reboot.

Wie was Linda Cardellini voor 'Gravity Falls'?

Voor iedereen die Cardellini's naam niet herkent, was ze een 'ding' lang voordat ze zich bij Disney aansloot om een tiener te stemmen. Maar haar carrière is net zo lang en verrassend geweest als 'Gravity Falls' was. Haar eerste duik in de film was in 'Good Burger' uit 1997, hoewel ze ook een paar kleine optredens had in verschillende series uit de jaren '90.

Maar daarna verscheen Linda ook in 'Boy Meets World' en 'Freaks and Geeks', speelde Velma in verschillende iteraties van 'Scooby-Doo', speelde een rol in 'Brokeback Mountain' en meer.

Veel meer eigenlijk; Linda Cardellini is misschien het meest bekend om haar 126-afleveringen op 'ER', die duurde van 2003 tot 2009. Daarna ging ze verder met meer werk aan 'Scooby-Doo'-projecten en verscheen ze op verschillende andere shows voor verschillende lengtes van tijd.

Wat doet Linda Cardellini nu?

Hoewel meerdere rollen van Linda ook overlapten met 'Gravity Falls', nam de animatieserie waarschijnlijk veel van haar tijd in beslag. De show besloeg tenslotte meer dan 30 afleveringen en vier jaar. Maar Linda hoefde niet te wachten op extra optredens nadat de serie was afgelopen.

In feite overlapte haar tijd op 'Gravity Falls' met andere optredens op 'Sanjay and Craig' (ze sprak Megan Sparkles en andere personages uit), 'Regular Show' en zelfs 'Mad Men'.

Waar kwam Linda terecht nadat die optredens waren geëindigd?

Het blijkt dat ze dook in een andere langlopende serie, 'Bloodline', die eindigde in 2017. Daarna voegde ze zich bij 'Dead to Me', dat sinds 2019 loopt. Ze werkt samen met Christina Applegate, wat aanleiding gaf tot speculatie over de vraag of het paar echt vrienden was of dat ze gewoon uit noodzaak samenwerkten.

Het punt is, het lijkt er niet op dat Linda Cardellini een optreden uit 'noodzaak' moet nemen. Het lijkt zelfs alsof ze met opzet projecten kiest die leuk zijn en haar in staat stellen haar creatieve spieren te buigen. Ze heeft er duidelijk veel, met het brede scala aan personages die ze door de jaren heen heeft geportretteerd.

Aanbevolen: