Wat is er gebeurd met de 2 stuntdubbels van Brie Larson voor 'Captain Marvel'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de 2 stuntdubbels van Brie Larson voor 'Captain Marvel'?
Wat is er gebeurd met de 2 stuntdubbels van Brie Larson voor 'Captain Marvel'?
Anonim

Brie Larson is waarschijnlijk de meest gehate acteur in het Marvel Cinematic Universe. Ze is het doelwit van internetpestkoppen sinds 2018, toen ze zei: "Ik heb geen 40-jarige blanke nodig om me te vertellen wat er niet werkte aan A Wrinkle in Time" tijdens een Women in Film-evenement. Haar verklaring werd op grote schaal verkeerd geïnterpreteerd dat veel fans haar tot op de dag van vandaag nog steeds niet hebben vergeven. Met in de hoofdrollen Avengers: Endgame en Captain Marvel het jaar daarop begonnen ze haar ook te bekritiseren omdat ze haar MCU-rol had gekregen.

Op een gegeven moment vielen netizens de actrice zelfs aan omdat ze zo "defensief" was nadat Chris Hemsworth zei dat hij zijn eigen stunts deed tijdens een gezamenlijk interview met haar en Don Cheadle voor Entertainment Tonight. Larson zei dat ze ook de hare deed. De Thor-acteur grapte toen dat zij de volgende Tom Cruise is. "Nee, ik zal de eerste zijn, niet de volgende Tom Cruise. Heel erg bedankt", zei de actrice opgewonden.

Het leidde ertoe dat fans zich afvroegen of de actrice haar eigen MCU-stunts deed of niet. Het is geen geheim dat ze twee stuntdubbels had, Joanna Bennett en Renae Moneymaker. Larson nam ze zelfs mee op het podium toen ze de 2019 MTV Movie & TV Award voor beste gevecht won. Dus Larson loog? En waar zijn haar stuntdubbels nu? Hier is het hele gerecht.

Brie Larson deed de meeste van haar stunts

"Ik ging er gewoon van uit dat iedereen zijn eigen stunts deed, maar het blijkt dat ze dat niet doen", vertelde Larson aan USA Today dat ze haar stunts voor Captain Marvel deed. "Het was blije onwetendheid, denk ik." De actrice onthulde toen dat ze werd geconfronteerd met de veel uitdagende realiteit - twee weken lang twee keer per dag trainen. "Het zou een half uur in de ochtend zijn om mezelf uit te rekken en zo, " zei ze over haar routine."Dan zou ik anderhalf uur met mijn trainer gaan. Dan zou ik naar huis gaan, een bos eten in mijn gezicht schuiven, een douche nemen, een dutje doen onder infrarood licht, een uur later wakker worden, op een andere set sportkleding, en ga dan naar de stuntgym en werk met het stuntteam."

De filmproducent, Jonathan Schwartz, bevestigde dat de Room-actrice de meeste van haar stunts deed. "In elke andere Marvel-film zou stuntdubbel 99 procent doen van wat ze doet", zei hij. "We moesten min of meer zeggen: 'Je moet wat rusten. Stop met jezelf zo hard te pushen.' Als je deze film ziet, zal het aantal praktische stunts dat ze alleen doet je versteld doen staan, en je laten zeggen: 'Ik kan niet geloven dat ze haar dat hebben laten doen.'" Hij verwees ook naar Larson als de volgende Tom Cruise.

Wat is er gebeurd met de stuntdubbel van Brie Larson?

"Ik wilde van dit moment gebruik maken om de twee vrouwen die hier naast me staan echt te bedanken", zei Larson over Bennett en Moneymaker tijdens haar dankwoord voor de MTV Award 2019."Dit zijn de vrouwen die me hebben opgeleid en die ook de stuntdubbel waren voor Captain Marvel. Zonder hen had ik deze film niet kunnen maken. Ze zijn echt de basis voor wie ze is. Ze zijn de levende belichaming van Captain Marvel." Het was een van die echt krachtige vrouwelijke momenten - een welverdiende erkenning voor de stuntvrouwen die allebei de spieren waren achter vele andere vrouwelijke superheldenpersonages.

Zo blijft Bennett alleen werken als stuntdubbel voor MCU en DC. Ze deed de stunts van Emily VanCamp in Captain America: Civil War, Adrianne Palicki in de Agents of S. H. I. E. L. D. en Bridget Regan in Agent Carter. Ze was ook de stuntvrouw voor Gal Gadot in Wonder Woman, Justice League en Zack Snyder's Justice League; Robin Wright en Doutzen Kroes in Justice League; en Amber Heard en Nicole Kidman in Aquaman.

Moneymaker heeft ook stunts gedaan voor Evangeline Lilly en Michelle Pfeiffer in de Ant-Man-films, Chloe Bennet in de Agents of S. H. I. E. L. D., Rila Fukushima en Tao Okamoto in The Wolverine, Jennifer Lawrence in X-Men: Apocalypse and Days of Future Past en Margot Robbie in the Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Haar zus, Heidi Moneymaker, is ook een stuntvrouw die getrouwd is met een andere vechtchoreograaf en stuntartiest, Chad Stahelski. Hij heeft stunts gedaan voor Keanu Reeves in Constantine. Hij regisseerde ook John Wick en is de regisseur van de tweede eenheid van Captain America: Civil War.

Wat een coole familie, toch?

Larsons stuntdubbels zijn duidelijk twee van de meest gewilde vrouwelijke stuntartiesten in de industrie. Het is alsof ze elk jaar geen blockbuster missen. Het zou geen verrassing zijn als ze op een dag hun eigen film of show krijgen. Een realityshow waar we hun levensstijl, stuntvoorbereiding en werk op de set te zien krijgen, zou zeker een hit zijn. Stel je voor dat je een cameo krijgt van een van de A-lijst actrices waar ze stunts voor doen…

Aanbevolen: