Filmfans denken dat deze klassieker uit de jaren 90 werd afgewezen voor de beste film

Inhoudsopgave:

Filmfans denken dat deze klassieker uit de jaren 90 werd afgewezen voor de beste film
Filmfans denken dat deze klassieker uit de jaren 90 werd afgewezen voor de beste film
Anonim

De Academy Awards is de grootste filmprijsuitreiking van het jaar, en de beste filmmakers en artiesten proberen allemaal op een bepaald moment tijdens hun entertainmentreis een Oscar mee naar huis te nemen. Acteurs zoals Leonardo DiCaprio en filmmakers zoals Quentin Tarantino zijn enkele voorbeelden van de grote namen die enkele van de grootste prijzen in de industrie hebben gewonnen.

Elk jaar is er altijd een discussie over projecten of artiesten die zijn afgewezen voor de onsterfelijkheid van Oscar. Vooral één film uit de jaren 90 wordt nog steeds beschouwd als een grote afknapper van filmfans. Laten we eens kijken naar de film die volgens veel fans voor Beste Film had moeten winnen.

De jaren 90 zaten boordevol geweldige films

Elk decennium proberen filmmakers de kunst van het filmmaken naar nieuwe hoogten te tillen, en dat doen ze door voort te bouwen op wat hen te wachten stond en tegelijkertijd iets nieuws in de kunst zelf te injecteren. Vele decennia zijn verstreken in de filmwereld en tot op heden beschouwen veel mensen de jaren 90 als een van de meest invloedrijke decennia voor de filmindustrie.

Tijdens dat decennium was er elk jaar gewoon geen gebrek aan ongelooflijke films. Veel nieuwe sterren kwamen in de jaren 90 in de mainstream, terwijl sterren van de afgelopen decennia een aantal van hun beste optredens inleverden. Het was echt een geweldige tijd om een filmfan te zijn, aangezien projecten in alle soorten en maten een enorm publiek konden vinden en tegelijkertijd een stempel op de industrie konden drukken.

Naarmate de tijd verstrijkt, blijven veel filmmakers en artiesten naar hun favoriete projecten uit de jaren 90 kijken voor inspiratie. Nostalgie is altijd in de mode, en sociale media hebben ertoe bijgedragen dat veel van deze klassiekers lang na hun kassa-run voortleven en bloeien.

Natuurlijk hebben er in tien jaar tijd veel discussies plaatsgevonden over het beste jaar van allemaal.

1994 was een gestapeld jaar

Als we terugkijken op de jaren negentig en de jaren die het decennium tot een van de beste in de filmgeschiedenis hebben gemaakt, blijft 1994 een opmerkelijk jaar dat volgens sommigen misschien wel het beste aller tijden is. Er was gewoon geen gebrek aan geweldige aanbiedingen die dat jaar op het grote scherm verschenen, en het hielp de toon zetten voor de rest van het decennium.

Gestapelde jaren zijn niet bepaald een zeldzaamheid voor de jaren 90, maar een snelle blik op de films die 1994 maakten tot wat het was, zal een reeks films onthullen die nog steeds als klassiekers en enkele van de beste van hun respectieve genres worden beschouwd.

1994 was een jaar met films als Pulp Fiction, The Shawshank Redemption, Forrest Gump, Interview with the Vampire, The Crow, Leon, Speed, Clerks en zelfs The Lion King. Nog steeds niet onder de indruk? Datzelfde jaar speelde Jim Carrey alleen in The Mask, Dumb and Dumber en Ace Ventura: Pet Detective.

Natuurlijk was het prijzenseizoen dat jaar een enorm evenement en was er een gekke competitie voor elke categorie. Toen de Oscars-avond voorbij was, begon een voortdurend gesprek over de vraag of een van de grote films van dat jaar al dan niet volledig werd afgewezen voor Beste Film.

Fans denken dat 'Pulp Fiction' werd afgesnauwd

Het is voor veel mensen nog steeds schokkend dat enkele van de beste films aller tijden nooit de Oscar voor beste film hebben gewonnen. Fans op Reddit hebben dit onderwerp vele malen besproken, en een film die regelmatig opduikt, is niemand minder dan Pulp Fiction, die verloor van zijn beste foto-bod op Forrest Gump.

Toen we het hadden over afgekeurde films, schreef een gebruiker: "Shawshank Redemption en Pulp Fiction zijn beide in hetzelfde jaar verloren aan Forrest Gump." Afzonderlijk zei een andere gebruiker: "Ik denk dat Shakespeare in Love won in hetzelfde jaar dat Saving Private Ryan werd uitgebracht. Ook de nederlaag van Pulp Fiction van Forest Gump was een aanfluiting."

Dit gevoel wordt natuurlijk niet door iedereen gedeeld, maar het is veelzeggend dat veel mensen tot dezelfde conclusie zijn gekomen. Forrest Gump wordt algemeen beschouwd als een geweldige film en Tom Hanks nam zelfs de beste acteur mee naar huis voor zijn optreden in die film. Als we echter terugkijken op de gestapelde line-up van 1994, wordt Pulp Fiction regelmatig genoemd als de beste film die dat jaar uitkwam.

Er zijn door de jaren heen nog tal van andere snubs geweest, aangezien het verlies van Private Ryan aan Shakespeare in Love nog steeds van streek is bij sommige filmfans. Ongeacht hoe fans zich voelen, de dingen verliepen zoals ze deden, en daar is gewoon niets aan te veranderen.

Pulp Fiction is een van de beste films ooit gemaakt, maar als je naar de geschiedenisboeken kijkt, zal het altijd de tweede viool spelen voor Forrest Gump in de categorie Beste Film.

Aanbevolen: