Hier is hoe Mila Kunis en Natalie Portman echt voelden over deze 'Black Swan'-scène

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Mila Kunis en Natalie Portman echt voelden over deze 'Black Swan'-scène
Hier is hoe Mila Kunis en Natalie Portman echt voelden over deze 'Black Swan'-scène
Anonim

Natalie Portman won in 2011 de enige Oscar uit haar carrière, na het succes van haar horrorfilm Black Swan van het voorgaande jaar. De film werd geregisseerd door Darren Aronofsky met een budget van ongeveer $ 13 miljoen. Naast Portman speelde de film ook Mila Kunis uit That '70s Show.

Die Oscar-nominatie was slechts een van de vijf die Aronofsky en zijn team dat jaar verdienden, waaronder in de categorieën Beste Film, Beste Regisseur, Beste Cinematografie en Beste Filmmontage. Aan de kassa deed Black Swan het sensationeel goed, aangezien het wereldwijd meer dan $ 300 miljoen opbracht.

Al deze prestaties zouden meer dan genoeg tonic zijn geweest voor Portman en Kunis, die een ongemakkelijke episode hadden doorstaan terwijl ze samen een intieme scène filmden. Het paar - dat in het echte leven geweldige vrienden zijn - had niet verwacht hoe raar dingen konden worden.

Zet de naam van Kunis door

Volgens Rotten Tomatoes is Black Swan het verhaal van 'Nina, een ballerina wiens passie voor de dans elk facet van haar leven beheerst. Wanneer de artistiek leider van het gezelschap besluit zijn prima ballerina te vervangen voor hun openingsproductie van Het Zwanenmeer, is Nina zijn eerste keus.'

'Ze heeft echter concurrentie in nieuwkomer Lily. Terwijl Nina perfect is voor de rol van de Witte Zwaan, personifieert Lily de Zwarte Zwaan. Terwijl rivaliteit tussen de twee dansers verandert in een verwrongen vriendschap, begint Nina's duistere kant naar voren te komen.' Portman speelde Nina, terwijl Kunis haar rivaal Lily portretteerde.

Een afbeelding van Nina van Natalie Portman uit 'Black Swan&39
Een afbeelding van Nina van Natalie Portman uit 'Black Swan&39

Nu beroemd om haar personage Jane Foster in het Marvel Cinematic Universe, werd Portman voor het eerst benaderd door Aronofsky voor de rol van Nina in 2000. Ze accepteerde de uitdaging om zich bij zijn cast aan te sluiten omdat de rol voldeed aan haar criteria van 'meer eisen volwassenheid van haar' en brak haar uit de cyclus van getypeerd worden als een 'kleine, schattige vrouw'.'

Toen Portman eenmaal aan boord was, wist ze precies wie perfect zou zijn voor de rol van Lily. Zij is inderdaad degene die Kunis' naam naar voren heeft gebracht aan Aronofsky. Toen haar vriendin binnenkwam voor haar screentest, was de regisseur meteen verkocht.

Kan niet te ver vooruit denken

Een paar maanden nadat de film in première ging, had Portman een interview met MTV waarin ze het enthousiasme uitlegde waarmee ze Kunis voor Lily voorstelde. Helaas kon ze niet te ver vooruit denken over de specifieke scènes die ze samen zouden moeten doen.

"Het was echt te gek, want Mila en ik waren heel goede vrienden. En toen Darren me vroeg: 'Wie denk je dat deze rol zou kunnen doen? Wie heeft een vergelijkbare lengte, kleur en lichaamsbouw?' Ik had zoiets van, 'Oh, Mila, Mila, Mila!'", herinnert ze zich. "Hij heeft haar ontmoet en heeft haar duidelijk omgedraaid, en ze is super getalenteerd en doet geweldig werk in de film… Ik heb niet echt nagedacht over het feit dat ik seks met haar zou moeten hebben in de film."

De bekendheid van het uitvoeren van een seksscène met een zeer goede vriend betekende dat het onvermijdelijk ongemakkelijk zou worden. Aan de andere kant bood het wel een soort vangnet: "Ik heb het gevoel dat het gemakkelijker zou zijn om het te doen met iemand die je niet kent", legde Portman uit. "Maar het was geweldig om daar een vriend te hebben die we konden lachen en grappen maken en er samen overheen konden komen."

Contrasterende energieën perfect in balans

Aan het eind van de dag was Kunis blij met hoe de contrasterende energieën van hun personages perfect in balans waren. Ze voelde dat Nina de superieure ballerina was, maar miste de passie en rauwe drive die haar Lily had. "Mijn karakter is erg los", zei ze. "Ze is technisch niet zo goed als het karakter van Natalie, maar ze heeft natuurlijk meer passie. Dat is wat [Nina] mist."

Mila Kunis als Lily in 'Black Swan&39
Mila Kunis als Lily in 'Black Swan&39

Hoewel het vuur tussen de personages hevig was, bleef de vriendschap tussen de twee acteurs intact tijdens het filmen. Aronofsky probeerde deze dynamiek te veranderen als een manier om de passies aan te wakkeren, maar hij ontdekte dat dit een band was die te sterk was om verbroken te worden.

"Hij wilde niet dat we vrienden zouden zijn terwijl we aan het filmen waren, omdat we rivalen zijn in de film", zei Portman in het MTV-interview. "Dus moesten we allebei deze ballettraining doen, maar hij zou het op verschillende tijdstippen halen, en dan zou hij me zeggen: 'Ze doet het heel goed' en dan tegen haar zeggen: 'Natalie doet het zoveel beter dan jij!' Maar we zouden de informatie delen, dus we hadden zoiets van: 'Hij speelt met ons. Dit is niet echt, dit is niet echt.'"

Het paar heeft sindsdien aan geen enkel project meer samengewerkt, maar Portman-fans zullen haar volgend jaar graag zien in Thor: Love and Thunder van de MCU.

Aanbevolen: