Hoe fans zich echt voelden over Dido's terugkeer naar muziek met 'Still On My Mind

Inhoudsopgave:

Hoe fans zich echt voelden over Dido's terugkeer naar muziek met 'Still On My Mind
Hoe fans zich echt voelden over Dido's terugkeer naar muziek met 'Still On My Mind
Anonim

Britse muzikant Dido werd begin jaren 2000 beroemd met hits als " Here with Me, " " White Flag, " en " Life for Rent" Dido's misschien wel meest bekende hit was "Thank You", die werd gesampled op Eminem ' Stan' uitgebracht in 2000. Sindsdien is Dido's carrière nogal traag geworden en wisten niet veel mensen wat de artiest van plan was - hoewel de artiest nogal wat albums uitbracht door de jaren heen.

Op 8 maart 2019 bracht de zangeres haar vijfde studioalbum uit met de titel Still on My Mind en daarmee introduceerde ze haar fans bij een iets andere Dido. Fans zijn echter nooit gemakkelijk te plezieren en als je je afvraagt wat hun reactie op het meest recente album van de zanger is geweest, blijf dan scrollen!

7 In 2019 bracht de zanger na zes jaar nieuwe muziek uit

In 2013 bracht Dido haar vierde studioalbum Girl Who Got Away uit en daarna nam de zangeres wat vrije tijd. Zes jaar later bracht de Britse ster haar vijfde studioalbum Still on My Mind uit, dat werd ondersteund door de singles "Give You Up", "Take You Home", "Friends" en "Just Because".

6 Fans keurden de nieuwe richting goed die de zanger besloot te gaan

Terwijl Dido altijd trouw bleef aan de popmuziek, gaf de zangeres met haar album Still on My Mind uit 2019 een paar leuke subgenres een kans.

De plaat heeft absoluut sporen van electro-folk, hiphop, synth-pop en disco - en fans zijn er helemaal weg van. Dit is wat een Reddit-gebruiker over het record zei:

"Ik geniet van haar regie in haar nieuwste albums en zelfs als sommige nummers op mij moeten groeien, kan ik gerust zeggen dat ze kwaliteitswerk blijft leveren."

5 En het elektronische geluid past zo goed bij de zanger

Velen herinneren zich Dido misschien als een zanger met een zachte stem wiens hits absoluut meer pop dan elektronisch waren - maar dat is de afgelopen jaren veranderd. Dido experimenteerde met het veranderen van dingen en het lijkt alsof fans helemaal weg zijn van de elektronische geluiden. Dit is wat een fan zei:

"'You Don't Need a God' is mijn favoriet tot nu toe, maar er zijn heel veel hoogtepunten. Absoluut haar meest elektronische voorwaartse album. Al haar nummers hebben een soort droevige/gelukkige dichotomie en de dansmuziek met haar onwrikbare zachte stem vult die tweedeling zo goed aan."

4 Het record heeft haar nieuwe fans opgeleverd

Dido bracht haar debuutstudio-album No Angel uit in 1999 en ze is al meer dan twee decennia succesvol in de muziekindustrie - hoewel ze nooit de popsterstatus van artiesten als Britney Spears, Taylor Swift of Lady Gaga heeft bereikt. Hoewel Dido haar hoogtepunt misschien heeft bereikt met hits als "Thank You" en "White Flag", heeft de zangeres nog een paar trucjes in petto.

Afgaande op een discussie op Reddit, hebben sommige mensen net de nieuwe muziek van de ster ontdekt - en dat zijn fans. Dit is wat een gebruiker zei:

"Ik heb hier willekeurig naar geluisterd toen ik gisteravond in slaap viel [wist niet dat dit album net uit was] en wat een geweldige beslissing. Wie had gedacht dat Dido nog wat trucjes uithaalde?"

3 De critici hadden gemengde gevoelens over 'Still On My Mind'

Terwijl fans de nieuwe muziek van de ster grotendeels goedkeurden, waren de critici het zeker niet met elkaar eens. Pitchfork noemde het album "sereen, ongestoord en bovennatuurlijk zelfverzekerd", terwijl The Guardian het "agressief timide" noemde. Op Metacritic heeft het album echter een score van 70% van critici en een score van 8,3 van gebruikers.

2 Maar Dido is erg trots op het werk dat ze in het album heeft gestoken

De Britse muzikant nam een 6-jarige pauze van muziek en daarom was Still on My Mind heel speciaal voor de artiest. Dit is wat Dido zei over hoe belangrijk haar vijfde studioalbum voor haar is:

"Ik geniet van alles en ben erg trots op het album. Ik heb het gevoel dat ik mijn eerste helemaal opnieuw uitbreng. Het voelt alsof ik opnieuw begin, maar met een heel andere houding omdat ik dit heb gedaan 25 jaar lang. Het was een vreugdevolle ervaring. Op deze plaat voelde ik gewoon de behoefte om bij mijn broer te zijn en de mensen die ik nabij ben. Ik wilde dat het een heel klein, eenvoudig, behoorlijk emotioneel familie-en-vrienden-ding zou zijn."

1 Ten slotte dachten veel fans dat dit het beste popalbum van het jaar was

In 2019 brachten tal van popsterren succesvolle albums uit - er waren Ariana Grande's Thank U, Next, Taylor Swift's Lover en Billie Eilish's When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, om er maar een paar te noemen. De fans van Dido zijn er echter van overtuigd dat Still on My Mind het beste popalbum van het jaar was en daar hebben ze op internet zeker hun mening over gegeven. Toch was Still on My Mind misschien populair onder de fans van Dido, maar het bereikte zeker nooit het mainstream-succes van de albums van Ariana Grande, Taylor Swift en Billie Eilish.

Aanbevolen: