Rose uit 'Titanic' werd bijna gespeeld door deze beroemde actrice

Inhoudsopgave:

Rose uit 'Titanic' werd bijna gespeeld door deze beroemde actrice
Rose uit 'Titanic' werd bijna gespeeld door deze beroemde actrice
Anonim

Als het op monumentale films aankomt, zijn er maar weinig zo episch als Titanic. Titanic, een van de meest winstgevende films aller tijden, lanceerde een groot deel van zijn cast tot een wereldwijd superster en maakte een nieuwe weg vrij voor romantiek in de bioscoop. Het was ook het begin van de platonische maar schattige relatie tussen twee van zijn grootste sterren die tot op de dag van vandaag voortduurt: Kate Winslet en Leonardo DiCaprio.

De acteurs, die de door sterren gekruiste geliefden Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson speelden, hebben allebei een succesvolle carrière gehad na hun rollen in Titanic. Ze verdienden ook een aardige cent aan de film, waarbij Winslet een gerapporteerde $ 2 miljoen kreeg voor haar rol als Rose. Interessant is dat er een paar andere acteurs zijn die rollen in de film kregen aangeboden, maar ze om verschillende redenen hebben afgewezen. Lees verder om erachter te komen welke mega-beroemde actrice de rol van Rose niet wilde spelen.

Het karakter van Rose

Het personage van Rose DeWitt Bukater is een van de meest iconische hoofdrolspelers in de romantische filmgeschiedenis. Rose, een rijk meisje van de oostkust, is een passagier op de Titanic met haar moeder en verloofde Cal, van wie ze eigenlijk niet houdt. Ze voelt zich ellendig als het schip haar terugbrengt naar Amerika en haar onvermijdelijke lot om met Cal te trouwen, wanneer ze Jack Dawson ontmoet, een passagier uit de derde klas die haar kennis laat maken met een hele nieuwe wereld.

Rose spelen maakte Kate Winslet een begrip. Hoewel ze eerder in films was verschenen, waaronder Sense and Sensibility, was ze niet al te beroemd buiten haar geboorteland Engeland. Toen Titanic eenmaal de kaskraker werd die het voorbestemd was te worden, werd Winslet gelanceerd tot een wereldwijd superster, net als de rest van haar castmates.

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Kate Winslet de rol van Rose DeWitt Bukater zou spelen, maar er werden andere actrices overwogen om de rol te spelen.

Gwyneth P altrow wees de rol af

Op het moment dat Titanic werd gemaakt, had Gwyneth P altrow al een succesvolle acteercarrière. Ze was al verschenen in Se7en en Emma, en ze was geboren in de showbusiness, met een actrice-moeder en producer-vader. Volgens Cheat Sheet kreeg P altrow de rol van Rose in Titanic aangeboden, maar wees het af.

Terugkijkend zou P altrow de rol niet per se weer afwijzen als ze haar tijd over had. In een interview met Howard Stern onthulde ze dat ze probeert niet geobsedeerd te raken door het verleden, ook al heeft ze er een beetje spijt van dat ze de rol niet heeft aangenomen.

"Ik kijk terug op de keuzes die ik heb gemaakt en denk: 'Waarom heb ik daar in godsnaam ja op gezegd? En daar niet tegen?'", zei ze tegen Stern. “En weet je, je kijkt naar het grote geheel en denkt: hier zit een universele les in. Wat heb je eraan om rollen vast te houden?”

Gwyneth P altrow's carrière

Hoewel een hoofdrol in Titanic haar carrière waarschijnlijk niet zou hebben geschaad, heeft P altrow niet echt enorm geleden voor het afwijzen van de rol. Sinds Titanic in 1997 werd uitgebracht, speelde ze in meerdere blockbuster-films, waaronder Shakespeare in Love, The Talented Mr. Ripley, en verschillende films in het Marvel Universe, waar ze Pepper Potts speelt.

P altrow speelde ook in verschillende tv-shows, waaronder Glee en de 2019-serie The Politician, die liep tot 2020.

De andere actrice die Rose niet wilde spelen

Samen met Gwyneth P altrow waren er ook een paar andere kanshebbers die Rose in Titanic zouden hebben gespeeld. Volgens Cheat Sheet wees Claire Danes de rol ook af, maar haar redenering was anders.

Destijds speelde Denen net tegenover Leonardo DiCaprio in Romeo + Juliet. Ze zei nee tegen het spelen van Rose omdat ze niet in back-to-back films wilde verschijnen met Leonardo DiCaprio, die Jack Dawson speelde. Niet dat er specifiek iets mis was met DiCaprio, maar ze wilde zichzelf niet te nauw associëren met een andere acteur.

Acteurs die Jack Dawson hadden kunnen spelen

Het blijkt dat James Cameron ook iemand anders had kunnen casten om Jack Dawson te spelen. Er waren een paar acteurs in gesprek om de rol te spelen, waaronder Matthew McConaughey.

Kate Winslet werd als eerste gecast als Rose en overtuigde DiCaprio om de rol van Jack te accepteren. In die tijd was hij geïnteresseerd in het vestigen van zichzelf als een serieuze dramatische acteur. Hoewel Titanic de wereld hem misschien als een hartenbreker heeft laten zien, maakte het DiCaprio wel een begrip!

Volgens Suggest zijn onder andere Johnny Depp en Christian Bale andere acteurs die Jack zouden hebben gespeeld.

Het succes van Titanic

Meer dan 20 jaar na de release wordt Titanic nog steeds aanbeden door fans over de hele wereld. Het blockbuster-epos leidde volgens Cheat Sheet tot $ 2 miljard aan wereldwijde winsten, en de film was de meest winstgevende aller tijden tot 2008, toen Avatar (ook geregisseerd door James Cameron) het overnam.

Met dat in gedachten, kunnen sommige acteurs die de kans hadden om deel uit te maken van het project zichzelf voor de kop slaan!

Aanbevolen: