20 iconische tv-personages die bijna door verschillende acteurs werden gespeeld

Inhoudsopgave:

20 iconische tv-personages die bijna door verschillende acteurs werden gespeeld
20 iconische tv-personages die bijna door verschillende acteurs werden gespeeld
Anonim

Bij televisie is casting altijd cruciaal. Een show kan alle ingrediënten hebben met een goed verhaal en uitstekend schrijven, maar zonder de juiste acteurs kan het haperen. Aan de andere kant is een charismatische cast in staat om van een zo-zo-show een langlopende hit te maken. Er is maar één casting nodig om van niemand een bekroonde ster en zelfs een tv-favoriet te maken.

In sommige gevallen kan worden beweerd dat de andere acteur net zo goed (zo niet beter) zou zijn geweest in de rol. Andere keren is het gemakkelijk te zien waarom ze werden gepasseerd. Sitcoms zijn typisch, want alleen Friends had tientallen verschillende acteurs die auditie deden voor de hoofdrol. Het is ook verbazingwekkend hoe als deze andere castings hadden plaatsgevonden, hele carrières heel anders zouden zijn verlopen. Hier zijn 20 iconische tv-personages die bijna door iemand anders zijn gespeeld.

20 Matthew Broderick brak bijna zo slecht als W alter White

Toen Bryan Cranston werd gecast als W alter White in Breaking Bad, was het een verrassing. De goofy vader van Malcolm In The Middle als een potentiële drugsbaron? Maar de oorspronkelijke keuze was nog gekker omdat de rol werd aangeboden aan Matthew Broderick. Probeer je voor te stellen dat Ferris Bueller zichzelf uitroept tot "degene die klopt".

19 Connie Britton heeft mogelijk een schandaal veroorzaakt als Olivia Pope

Een belangrijke reden waarom Scandal werkte, was de casting van Kerry Washington als Olivia Pope. Shonda Rhimes drong aan op een zwarte vrouw omdat het gebaseerd was op een echt persoon met dezelfde huidskleur. Toch wilde ABC dat de rol naar Connie Britton zou gaan. Rhimes bleef aandringen en ABC stemde ermee in haar Washington te laten casten.

18 Katie Holmes had net zo Buffy Summers kunnen verslaan

Katie Holmes deed geweldige auditie voor Buffy Summers en kreeg zelfs de rol aangeboden. Maar Holmes besloot dat ze eerst de middelbare school wilde afmaken. Gellar werd gecast als Buffy en maakte van de show een fenomeen. Holmes speelde later in Dawson's Creek, maar had 's werelds beste Slayer kunnen zijn.

17 Rob Lowe deed bijna een scrub aan als Derek Shepherd

Grey's Anatomy's netwerk wilde de sterrenstatus vergroten door Rob Lowe de rol van Derek Shepherd aan te bieden. Lowe besloot in plaats daarvan te schitteren in de serie Dr. Vegas … die zeven afleveringen duurde. Lowe heeft sindsdien verschillende succesvolle tv-shows gehad, maar grappen dat het doorgeven van Derek "waarschijnlijk $ 70 miljoen heeft gekost".

16 Jack Lord had naar de sterren kunnen gaan in plaats van Hawaï als kapitein Kirk

Het is onmogelijk om iemand anders dan William Shatner voor te stellen als James T. Kik. Toch kwam het dichtbij omdat Kirk niet eens de originele held van Star Trek was. Toen het personage werd ontwikkeld, was Jack Lord een serieuze kanshebber voor de rol. Lord wilde echter zowel een aanzienlijke betaaldag als een productiekrediet. Ze weigerden, dus ging het naar Shatner. Lord speelde later in de hit Hawaii Five-O.

15 Michael Keaton raakte bijna verdwaald als Jack Shepherd

Lost had veel schokkende wendingen, maar een van de grootste zou zijn geweest om Jack Shepherd op te bouwen als de grote held van de show en hem vervolgens te doden in de laatste scène van de piloot. Omdat de rol bedoeld was voor één aflevering, boden de producers hem Michael Keaton aan. Hij was geïnteresseerd, maar toen de producers besloten Jack te laten leven, wilde Keaton zich niet binden aan een serie.

14 Tamzin-handelaar was de originele Daenerys

Ergens in de HBO-kluizen is de Heilige Graal voor Game of Thrones-fans: de ongeopende pilot-aflevering. Het heeft verschillende scènes en een paar verschillende acteurs. De grootste is dat Tamzin Merchant Daenerys speelt. Toen de piloot opnieuw werd geschoten, was Merchant vervangen door Emilia Clarke. Waarom Merchant werd losgelaten is nooit onthuld.

13 Jennifer Lawrence's hele carrière zou anders zijn als ze Serena Van Der Woodsen was

Jennifer Lawrence is een Oscar-winnaar op de A-lijst met tientallen hitfilms. Maar haar hele carrière zou anders kunnen zijn als ze de rol van Serena van der Woodsen op Gossip Girl had gekregen. Een jonge Lawrence wilde graag de rol krijgen omdat ze een fan was van de boeken. Op de een of andere manier misten de castingproducenten de boot, en de rol ging naar Blake Lively.

12 Courtney Cox had een andere vriendin kunnen zijn - Rachel Green

Courtney Cox was de bekendste van de cast van Friends toen het begon. Toen ze auditie deed, was het voor Rachel met producers die haar leuk vonden in de rol. Cox gaf echter veel de voorkeur aan het karakter van Monica, dus de producenten gaven haar die rol. Jennifer Aniston werd dus Rachel, dus ze is haar echte vriend een grote doorbraak verschuldigd.

11 Nathan Fillion was bijna een andere cultheld als engel

Angel was bedoeld als een klein personage in Buffy the Vampire Slayer, maar werd een cruciaal onderdeel. Nathan Fillion deed auditie voor de rol, maar kreeg een veto omdat hij er een beetje oud uitzag voor een tijdloze vampier. Die ging naar David Boreanaz, die later zijn eigen spin-off kreeg. Fillion zou opduiken op Buffy als een slechte priester.

10 Thomas Jane moet gek zijn dat hij afwees als Don Draper

Jon Hamm was een vrijwel onbekende toen hij werd gecast als Don Draper in Mad Men. De rol veranderde Hamm in een ster en zorgde voor een veelgeprezen hit. Het gebeurde bijna niet omdat de rol eerst aan Thomas Jane werd aangeboden. Jane is geslaagd omdat hij zich niet wilde binden aan een tv-show.

9 Lindsay Lohan had een tienericoon kunnen zijn als Lizzie McGuire

Disney staat erom bekend veel dezelfde kindersterren te gebruiken. Toen Lindsay Lohan uitbrak met The Parent Trap, wilde Disney haar gebruiken als de ster van een nieuwe tienerkomedie genaamd Lizzie McGuire. Uiteindelijk besloten de producers dat ze niet helemaal gelijk had. De rol ging naar Hilary Duff.

8 Paul Giamatti zou het kantoor hebben geleid als Michael Scott

The Office had een langzame start voordat het uitgroeide tot een langlopende komedie. Voor de stuntelige Michael Scott was Paul Giamatti de eerste keuze, wat Michael misschien wat slimmer had gemaakt, maar Giamatti wilde zich concentreren op films en slaagde. Steve Carell landde de rol en hielp de show een enorme hit te maken.

7 Alicia Silverstone was te mooi om Angela Chase te zijn

My So-Called Life was een invloedrijk tv-programma voor tieners. Claire Danes werd meteen een ster als Angela Chase, wat haar Emmy-winnende carrière lanceerde. Ze was echter niet de eerste keuze, aangezien Alicia Silverstone helemaal klaar was om te schitteren, maar producer Marshall Herkowitz vond Silverstone "te mooi" voor de outcast Angela.

6 Adrian Grenier wilde niet wachten om Dawson Leery te zijn

Dawson's Creek was in 1998 meteen een hit en maakte van James Van Der Beek een tienerhartenbreker. Maar de rol had heel anders kunnen zijn. Van Der Beek onthulde in een interview dat een van de finalisten voor de rol Adrian Grenier was, die de rol lichter zou hebben gemaakt.

5 Taylor Momsen rockte bijna als Hannah Montana

Hannah Montana had er heel anders uit kunnen zien. Een van de meer prominente kandidaten was Taylor Momsen, die destijds een succesvolle kinderactrice was. Momsen zou het verliezen van Miley Cyrus. Momsen heeft geen spijt, want ze is openhartig geweest over hoe ze niet zo goed zou zijn geweest als Cyrus.

4 Pamela Anderson als Dana Scully is een echte X-File

Dit is een casting die twee shows volledig zou hebben getransformeerd. Toen The X-Files werd geproduceerd, wilde Fox dat Dana Scully een knock-out zou zijn om aandacht te krijgen. Hun keuze was Baywatch-schoonheid Pamela Anderson. Gelukkig was Pamela gebonden aan haar Baywatch-contract en kreeg Gillian Anderson de rol. Fans zijn het erover eens dat ze de juiste Anderson hebben gekozen.

3 Ray Liotta keerde bijna terug naar de maffia als Tony Soprano

The Sopranos veranderde de televisie met zijn verbluffende drama. James Gandolfini was geweldig als Tony Soprano in de Emmy-winnende rol van zijn leven. Hij was niet de eerste keuze, aangezien het personage voor het eerst werd bedacht voor Ray Liotta, die ervaring had met gangsters op film. Liotta wees de rol af omdat hij zich niet wilde binden aan een tv-show.

2 John Lithgow had kunnen juichen als Frasier Crane

Toen Frasier Crane werd gemaakt voor Cheers, boden producenten de rol voor het eerst aan John Lithgow aan, die destijds een filmster was. Lithgow weigerde omdat hij dacht dat het zijn carrière zou schaden om zichzelf op televisie te "verlagen". De rol ging naar Kelsey Grammer, die het personage zo populair zou maken dat hij een langlopende spin-off kreeg die hem vier Emmy's opleverde.

1 Martin Landau straalde bijna als Spock

Weinigen dachten dat Star Trek de culthit zou worden die het zou worden. Mr. Spock heeft veel veranderingen doorgemaakt in de ontwikkeling, wat van invloed was op de casting. Een van de acteurs die de rol aanbood was Martin Landau, die hem afwees omdat hij niet "zo houterig" kon acteren. Ironisch genoeg zou Leonard Nimoy later Landau vervangen in Mission: Impossible om de cirkel rond te maken.

Aanbevolen: