Hoe Gemma Chan terugkeerde naar de MCU na Captain Marvel

Inhoudsopgave:

Hoe Gemma Chan terugkeerde naar de MCU na Captain Marvel
Hoe Gemma Chan terugkeerde naar de MCU na Captain Marvel
Anonim

Toen actrice Gemma Chan voor het eerst toetrad tot the Marvel Cinematic Universe (MCU), leek het erop dat haar betrokkenheid van korte duur zou zijn, aangezien haar personage, Minn-Erva, werd vermoord in de richting van het einde van Captain Marvel. Tot grote vreugde van de fans slaagde de MCU er echter in om Chan terug te brengen, hoewel niet in haar oorspronkelijke rol.

In plaats daarvan zal Chan verschijnen in de langverwachte film Eternals, naast Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington en Kumail Nanjiani (het gerucht ging dat Netflix-breakout-ster Millie Bobby Brown ook de hoofdrol zou spelen in de film). Dat gezegd hebbende, realiseren velen zich niet precies hoe Chan's terugkeer mogelijk werd gemaakt.

Deze film maakte een reünie tussen Gemma en Marvel mogelijk

Voor de release van Captain Marvel speelde Chan de hoofdrol in de veelgeprezen romantische komedie Crazy Rich Asians. En toen haar betrokkenheid bij de Brie Larson-film voorbij was, had Chan aangenomen dat ze nooit meer zou terugkeren naar de MCU, en maakte duidelijk dat de mogelijkheid om een andere rol op zich te nemen "niet in het contract was, echt niet, en niet tijdens het werk.” De actrice vertelde ook aan The Hollywood Reporter: "Ik heb genoten van de baan en ik vond het geweldig om met Brie [Larson] te werken. Maar mijn personage sterft ook in de film, dus ik dacht dat er geen kans was dat ik echt terug zou komen, waar ik een beetje van baalde.”

Hoe teleurgesteld ze ook was, Chan had het druk in het awardscircuit voor Crazy Rich Asians. En te midden van dit alles komt ze ook nog een bekend gezicht van Marvel tegen. "Ik ontmoette Kevin Feige tijdens het awardscircuit voor Crazy Rich Asians en uit het niets kwam hij naar me toe en zei: 'We zouden je graag terug hebben'", herinnert Chan zich. Het lijkt erop dat de Marvel-baas geïnteresseerd raakte om Chan terug te brengen na het zien van de Aziatische Hollywood-film."Ik ga het heel slecht parafraseren, maar ik denk dat hij de film had gezien en zei:" We zouden graag beter gebruik van je maken. We zouden het geweldig vinden als je terugkomt. We willen dat je iets anders doet, dus laten we dat project zoeken'', zei de actrice. “Maar eerlijk gezegd had ik geen idee dat het zo snel zou zijn. Dus ja, het was gewoon heel aardig van hem om dat te zeggen.”

Dat gezegd hebbende, maakte Chan duidelijk dat haar geen enkele rol werd aangeboden na de toevallige ontmoeting met Feige. In plaats daarvan moest ze 'absoluut nog auditie doen'. Tegen de tijd dat ze dat deed, probeerde Marvel al geruime tijd de rol van Sersi te casten. "Ik heb een screentest gedaan met Richard [Madden] en ik denk dat ik eigenlijk aan het einde van het proces binnenkwam", had Chan uitgelegd. "Ik geloof dat ze veel mensen voor deze rol hadden gezien." Feige zelf vertelde Variety ook dat ze "voor die rol naar allerlei soorten vrouwen keken en lazen."

Chan merkte ook op: "Het was de moeilijkste rol voor hen om de persoon te vinden om deze rol te spelen. Dus ik geloof dat ik de laatste was.” En zelfs als ze de laatste was die auditie deed, geloofde Feige dat Chan er 'de beste voor was'. De president van Marvel Studios dat Zhao zelf "een groot deel van die beslissing en van elke castingbeslissing" was.

En toen Chan erachter kwam dat ze de rol kreeg, leek de hele situatie nog steeds surrealistisch. "Nogmaals, ik denk niet dat ze echt verwachtten dat ze me binnen een jaar na het uitkomen van Captain Marvel terug zouden brengen", legde de actrice uit. "Ik kan me voorstellen dat ze dachten dat het misschien ooit in de toekomst zou zijn, of helemaal niet. Dus het heeft ons allemaal een beetje verrast.”

Dit is wat Chan heeft gezegd over Eternals

Het is alweer een tijdje geleden dat de productie op Eternals is afgerond. Er is echter weinig bekend over deze aankomende Chloé Zhao Marvel-film. Dat gezegd hebbende, had Feige zelf enig inzicht in de film gedeeld, met name het personage van Chan als de 'hoofdrol in dit ensemble'. Ondertussen heeft Chan tot nu toe niet veel over haar karakter gezegd. De actrice legde echter eens uit: "Ze is erg empathisch en haar krachten komen uit een onverwachte hoek."

Tegelijkertijd deelde Chan ook dat Eternals tijdens de productiefase "heel anders aanvoelde" dan andere Marvel-films. "We hebben wat dingen in de studio gedaan, maar veel op locatie", deelde de actrice mee. "Er waren niet zoveel bluescreen-dingen, wat ik best veel deed op Captain Marvel." Omdat Chan (of welke andere MCU-acteur dan ook) geen verdere details mag geven, heeft ze geleerd vaag te blijven bij het beschrijven van de film. “Het is echt een episch verhaal. Heel ambitieus', deelde de actrice mee. “Er zijn veel nieuwe personages. Ik heb het gevoel dat het een superheldenfilm wordt die niet lijkt op een superheldenfilm. Dat klinkt heel voor de hand liggend om te zeggen, maar ze proberen met deze film iets anders te doen.”

Eternals maakt in november zijn theaterdebuut.

Aanbevolen: