Fans denken dat Disney deze klassieke Nickelodeon-animatieserie heeft verpest

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Disney deze klassieke Nickelodeon-animatieserie heeft verpest
Fans denken dat Disney deze klassieke Nickelodeon-animatieserie heeft verpest
Anonim

Geanimeerde shows in de jaren 90 waren gewoon op een ander niveau dan voorheen. Disney, Nickelodeon en Cartoon Network deden allemaal geweldige dingen, en zelfs superheldenshows verbeterden drastisch. Alleen al in de jaren 90 waren er shows als Batman: The Animated Series, Rugrats en zelfs Dexter's Lab.

Doug was een razend populaire animatieshow uit de jaren 90 die floreerde op Nickelodeon, maar uiteindelijk zou de show van eigenaar veranderen en zijn weg vinden naar Disney. Er zijn wijzigingen aangebracht en veel fans waren niet blij.

Dus, heeft Disney Doug geruïneerd? Laten we de show eens bekijken en zien wat er is gebeurd.

'Doug' was een hit op Nickelodeon

Gecreëerd door Jim Jinkins en debuteerde in 1991, was Doug een fascinerende show voor een jong publiek. Het artwork was onmiskenbaar, de personages waren interessant en de verhalen waren leuk en herkenbaar, waardoor fans terug bleven komen voor meer.

Bluffington was het decor voor Doug en zijn vrienden en familie om in te spelen, en elke week werden fans getrakteerd op verhalen met bekende thema's. We kenden allemaal de personages uit de show in ons echte leven, en Doug heeft geweldig werk geleverd door de kindertijd en de wind van verandering vast te leggen met zijn eerdere afleveringen.

Nu, tijdens de eerste run van de show, was het te zien op Nickelodeon. Het netwerk was een krachtpatser in de jaren 90 en het was de thuisbasis van shows zoals Rugrats en Ren & Stimpy. Doug was weer een hit voor het netwerk, en het versterkte hun geweldige line-up terwijl het fans een show gaf die ze nooit zouden vergeten.

Ondanks het feit dat de show het goed deed op Nickelodeon, zou het netwerk een 5e seizoen weigeren, waardoor Disney kon ingrijpen en het op de kop kon tikken.

Disney heeft de show overgenomen

1996 betekende een enorme verandering voor veel dingen, waaronder Doug. Terwijl de rest van ons druk bezig was te wennen aan de warme lunch op school, was Doug zich aan het aanpassen aan het Huis van Muis nadat hij Nickelodeon had achtergelaten.

Het is niet zo heel gewoon om te zien dat populaire shows andere netwerken raken tijdens hun run, maar af en toe zien we het plaatsvinden. Shows als Animaniacs, You, Everybody Hates Chris en zelfs Brooklyn Nine-Nine hebben in het verleden van netwerk gewisseld. Het duurt altijd even voordat fans zich aan de verandering hebben aangepast, maar als ze dat eenmaal doen, wennen ze en wordt alles weer normaal.

Nu zag Disney duidelijk de waarde die Doug aan tafel bracht, want ze gingen niet alleen door met de show, maar ze maakten ook een speelfilm met de personages. Als er één ding is dat Disney beter doet dan de meeste, is het een personage nemen en er serieus geld mee verdienen. De film was een financieel succes voor Disney, en ze hadden dit al die jaren geleden als een overwinning moeten noemen.

Ondanks dit zijn de gesprekken blijven hangen over de algehele kwaliteit van de show toen deze van Nickelodeon naar Disney vertrok.

Hebben ze het verpest?

Dus, heeft Disney Doug geruïneerd nadat ze de show hadden gekocht en hun eigen afleveringen begonnen te maken? Welnu, er waren enkele merkbare veranderingen die onmiddellijk werden aangebracht, en de fans waren er niet al te blij mee.

Een grote verandering die in de show werd aangebracht, was het themalied, dat in die tijd behoorlijk iconisch was bij het publiek. Disney's kijk was flauw in vergelijking, en dit zette een slechte toon voor wat ze gingen doen met de show en zijn personages. Voeg daar nog aan toe dat Disney de fictieve band van de show, The Beets, heeft beëindigd en je hebt een recept voor teleurstelling.

Alsof de verandering in de muziek nog niet erg genoeg was, veranderden de personages veel, inclusief hun persoonlijkheden en zelfs hun fysieke verschijning. Zelfs de nieuwe personages kregen het niet voor elkaar. Bovendien hield het schrijven van de show gewoon niet stand met wat er gaande was toen het nog met Nickelodeon was.

Bij Refinery29 verklaarde een schrijver: "Ik koester nog steeds zeer sterke gevoelens over een van mijn favoriete tv-programma's uit mijn kindertijd, meer dan een decennium nadat het officieel eindigde."

Sterke woorden, dat zeker, maar ze zijn niet de enige die zich zo voelen. Reddit is over het onderwerp gedoken, en tal van andere websites hebben ook met soortgelijke takes ingestemd. Nu zijn de dingen niet zo unaniem als ze op het eerste gezicht lijken, maar gezien de keuze is Nickelodeon's Doug degene die mensen willen.

Disney heeft nog steeds de rechten op Doug, en als ze ooit besluiten om deze show een reboot te geven, kunnen ze maar beter wat aantekeningen maken van de originele run van de show. Het kan hen in de toekomst veel gedoe besparen.

Aanbevolen: