Hoe een tiener Reese Witherspoon haar auditie voor 'Cape Fear' enorm blies

Inhoudsopgave:

Hoe een tiener Reese Witherspoon haar auditie voor 'Cape Fear' enorm blies
Hoe een tiener Reese Witherspoon haar auditie voor 'Cape Fear' enorm blies
Anonim

Tegenwoordig is Reese Witherspoon een van de rijkste en meest succesvolle actrices ter wereld. Ze heeft een reeks blockbuster-hitfilms op haar naam staan, variërend van de iconische Legally Blonde-franchise tot haar vertolking van countrymuziekster June Carter in Walk the Line uit 2005.

Afgaande op wat we nu weten over haar acteertalent, is het moeilijk te geloven dat Witherspoon ooit een auditie zou kunnen verknoeien. Maar het bleek dat ze in haar tienerjaren een auditie deed die haar een rol in een iconische film had kunnen bezorgen.

Cape Fear is een klassieke psychologische thriller en misschien wel een van de beste films die Robert De Niro ooit heeft gemaakt. Oorspronkelijk ging Reese Witherspoon auditie doen voor de rol van Danielle Bowden, de tienerdochter van hoofdpersoon Sam Bowden, gespeeld door Nick Nolte. Blijf lezen om erachter te komen hoe Witherspoon de auditie verpestte en de weg vrijmaakte voor de rol voor Juliette Lewis.

De film 'Cape Fear'

Cape Fear, uitgebracht in 1991, is een van de beroemdste psychologische thrillers van Martin Scorsese. Het volgt het verhaal van advocaat Sam Bowden, gespeeld door Nick Nolte, die wordt gestalkt door zijn voormalige cliënt, de sadistische seksroofdier Max Cady, gespeeld door Robert De Niro.

Max is net klaar met het uitzitten van een straf van 14 jaar voor het mishandelen van een jonge vrouw en het lastigvallen van Sam en zijn familie om wraak te nemen op zijn voormalige advocaat nadat Sam bewijsmateriaal had verborgen dat Max had geholpen om een mildere straf te krijgen. De Niro geeft een werkelijk huiveringwekkende uitvoering van Max Cady en deed zijn uiterste best om zich voor te bereiden op de rol.

In de film heeft Sam een dochter, Danielle, die ook wordt bedreigd wanneer Max zijn familie aanv alt. Danielle werd gespeeld door Juliette Lewis, maar verschillende jonge actrices deden destijds auditie voor het personage, waaronder Reese Witherspoon.

Reese Witherspoon op het moment van de auditie

Toen Cape Fear in 1991 voor het eerst uitkwam, was Reese Witherspoon slechts 15 jaar oud. Maar ze had al ervaring in de showbusiness. Volgens IMDb begon Reese op zevenjarige leeftijd met modellenwerk, werd ze op 11-jarige leeftijd eerste op een Ten-State talentenbeurs en kreeg ze haar eerste grote acteerrol in 1990 toen ze Dani Trant speelde in The Man in the Moon. Haar agent bezorgde haar een auditie voor Cape Fear, maar het was niet de bedoeling.

Hoe Reese Witherspoon haar 'Cape Fear'-auditie blies

In een interview in 1999 onthulde Witherspoon dat haar Cape Fear-auditie de tweede filmauditie was die ze ooit in haar leven had gedaan. Eerst wist ze niet wat de grote sterren Martin Scorsese en Robert De Niro waren.

"Mijn agent vertelde me dat ik Martin Scorsese zou ontmoeten", herinnert Witherspoon zich (via Mental Floss). "Ik zei: 'Wie is hij?' Toen noemde hij de naam Robert De Niro. Ik zei: 'Nooit van hem gehoord.'” Maar toen de jonge actrice de auditie binnenkwam, herkende ze Robert De Niro wel. En haar zenuwen kregen de overhand.

“Toen ik binnenkwam herkende ik De Niro wel, en ik ben hem gewoon kwijt. Mijn hand trilde en ik was een blubberende idioot.'' Zo starstruck kostte haar de auditie, maar het is veilig om te zeggen dat Witherspoon's carrière mooi herstelde.

Drew Barrymore blies ook haar auditie

Reese Witherspoon is niet de enige beroemde actrice die tevergeefs auditie heeft gedaan voor de film. Drew Barrymore was een van de vele andere tienermeisjes die auditie deden voor de rol van Danielle Bowden. Hoewel ze geen ster werd zoals Witherspoon, deed ze "overact", volgens Mental Floss.

Sprekend in een interview in 2000, onthulde Barrymore dat de auditie "de grootste ramp" van haar leven was en liet Scorsese de indruk achter dat ze "dog doo-doo" was.

Juliette Lewis was meer ontspannen over het werken met Robert De Niro

Natuurlijk ging de rol van Danielle uiteindelijk naar Juliette Lewis. In een interview met de LA Times onthulde Lewis dat ze veel meer ontspannen was over het werken met De Niro, en dus niet dezelfde soort zenuwen had tijdens haar auditie.

“Meestal als mensen zeggen: 'Oh mijn God, Bob (De Niro),' zijn ze nerveus om hem te ontmoeten en zo omdat ze zich ontoereikend voelen - is dat het juiste woord? - of niet zo goed zoals (hij is), 'zei Lewis (via de LA Times). “En ik zeg niet dat ik zo goed ben als hij. Ik heb gewoon vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ja. En dat ben ik.”

Wat gebeurde er toen Juliette Lewis Robert De Niro ontmoette

Lewis en De Niro ontmoetten elkaar voor het eerst in een hotelkamer in Beverly Hills, waar hij haar interviewde voordat ze naar New York vloog om Martin Scorsese te ontmoeten. En volgens Lewis was De Niro degene die zich niet op zijn gemak voelde.

“Het was in mijn voordeel omdat ik wist dat dat geen normale situatie was voor (De Niro), het interviewen van jonge meisjes”, haalde de actrice herinneringen op (via de LA Times).

“Ik merkte dat hij zich een beetje ongemakkelijk voelde. Ik bedoel, alle andere meisjes kwamen binnen met hun moeders. Dus ik zei iets om hem op zijn gemak te stellen. Ik vatte alles heel snel samen, wat inhield dat ik hem geen uitgebreid verhaal vertelde van alle stukjes (rotzooi) werk dat ik had gedaan. Ik zei: 'Als je wilt zien of ik kan acteren, kijk dan eens naar deze film van de week die ik heb gemaakt.'

Aanbevolen: