Hoe de 'Power Rangers'-film bijna $ 75 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

Hoe de 'Power Rangers'-film bijna $ 75 miljoen verloor
Hoe de 'Power Rangers'-film bijna $ 75 miljoen verloor
Anonim

Het maken van een succesvolle franchise is veel moeilijker dan het lijkt, maar dit weerhoudt filmstudio's er niet van om te proberen de bal aan het rollen te krijgen op iets dat kan wedijveren met de MCU. Natuurlijk is het leuk dat de DCEU het goed doet, maar voor elke DCEU zijn er verschillende duistere universums die zelfs nooit van de grond komen.

In 2017 probeerde Power Rangers de volgende succesvolle filmfranchise te worden, maar in plaats van een juggernaut aan de kassa te worden, verloor de debuutfilm van de franchise een hoop geld.

Laten we terugkijken op Power Rangers en zien hoe het miljoenen dollars verloor.

'Power Rangers' zou een hit worden

De Power Rangers-franchise is er een die al tientallen jaren bestaat, en nadat hij op televisie was begonnen, belandde de franchise in films, strips, videogames en zo ongeveer al het andere dat het een klap zou kunnen geven logo aan.

Fans stemmen al jaren af op hun favoriete Rangers en volgen ze, en terwijl sommige mensen uiteindelijk verder gaan en andere interesses vinden, zijn anderen bij de franchise gebleven en zijn ze blijven zien groeien en uitbreiden. Veel van de beroemdste Rangers in de geschiedenis wonen nog steeds Comic Cons bij en vertegenwoordigen, terwijl ze de kans krijgen om met de fans te wrijven die hebben geholpen om van de franchise een hit te maken.

Er zijn in de loop van de tijd een aantal interessante Power Rangers-films gemaakt, en sommigen hebben zelfs de kans gekregen om iets op het grote scherm te laten gebeuren. Slechts een paar jaar geleden maakte Power Rangers zich op voor release, en het had alle potentie van de wereld om een megahit te worden.

Het deed het behoorlijk aan de kassa

In maart 2017 kwam Power Rangers eindelijk in de bioscoop, en de fans konden niet wachten om eindelijk een film op groot scherm te zien met de nieuwste Rangers. Natuurlijk bestond de franchise op dat moment al jaren, maar deze film had een enorme kans om een nieuwe kijk op de zaken te geven en een kickstart te geven aan wat een waanzinnig lucratieve filmfranchise had kunnen zijn.

Dankzij een solide openingsweekend was er enig optimisme over hoe de film op de lange termijn zou kunnen presteren.

Zoals opgemerkt door Forbes: "Ja, het is vroeg, en we weten niet hoe de film zal spelen na het openingsweekend en over de hele wereld. Maar op dit moment presteerden Saban's Power Rangers ongeveer zo goed als had kunnen zijn Het oorspronkelijke verhaal met een budget van $ 110 miljoen, dat een donkerdere, meer gefundeerde en veel duurdere variant op de doorlopende, op kinderen gerichte televisieshow bood, zorgde voor een ijzersterk debuutweekend van $ 40,5 miljoen."

Aan de kassa bracht de film een gezamenlijk wereldwijd totaal op van iets meer dan $ 140 miljoen. Dit was niet precies wat de studio zocht, maar het was geen totale ramp. Sommige grote films slaan gewoon niet aan bij het publiek zoals sommigen zouden verwachten, en de meeste mensen waren van mening dat Power Ranger's grotere zaken hadden kunnen doen dan wat het deed tijdens zijn theatrale uitvoering.

Toen het stof was neergedaald van de bioscooprelease van Power Rangers, bestempelde de studio de film plotseling als een financieel verlies.

Het verloor miljoenen

Helaas waren het budget en de marketingkosten van de film gewoon te hoog in verhouding tot wat het opbracht aan de kassa, en de film verloor miljoenen. Lauwe recensies van fans en critici speelden ook een grote rol bij het zinken van de film.

Volgens ScreenRant: "Het productiebudget (exclusief marketingkosten) is naar verluidt $ 100 miljoen - een bescheiden bedrag in vergelijking met andere titels. Volgens de oude vuistregel van de industrie betekent dit dat de film moet bruto ongeveer $ 200 miljoen wereldwijd alleen maar om al zijn geld terug te verdienen. Alles wat het verdient na dat punt kan als winst worden beschouwd. En dit is waar het echt naar het zuiden begint te gaan voor de Rangers."

Helaas, Power Rangers is nooit in staat geweest om die hoge $ 200 miljoen te bereiken, en het verloor de studio een hoop geld. Volgens The Numbers verloor het project bijna $ 75 miljoen, waardoor het allesbehalve een succes was.

Dit was niet waar de studio op hoopte, en in plaats van dat er onmiddellijk een vervolg in de maak was, vertraagden de gesprekken daarover uiteindelijk en verwaterden.

Interessant is dat het erop lijkt dat de franchise op een bepaald moment opnieuw wordt opgestart, en fans zullen kijken om te zien hoe de zaken deze keer verlopen. Bryan Edward Hill zal het nieuwe project leiden en er is hoop dat deze film de studio geen miljoenen dollars zal verliezen.

Aanbevolen: