Hier is hoe 'Marvel' bijna de filmrechten van het 'The Avengers'-team verloor

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'Marvel' bijna de filmrechten van het 'The Avengers'-team verloor
Hier is hoe 'Marvel' bijna de filmrechten van het 'The Avengers'-team verloor
Anonim

Gezien het enorme succes dat Superman en Batman genoten toen ze in de jaren '70 en '80 werden uitgebracht, zou je denken dat superheldenfilms op dat moment zouden aanslaan. Het was echter pas tientallen jaren later dat de trend echt begon over te nemen na de release van films als Blade, X-Men en Spider-Man onder andere.

Ze blijven tot op de dag van vandaag regeren en er worden elk jaar heel veel superheldenfilms uitgebracht, behalve in 2020, maar dat telt niet vanwege de pandemie. Bovendien is het overduidelijk dat er nog veel meer stripfilms in de maak zijn en er is alle reden om aan te nemen dat velen van hen grote zaken zullen doen.

Hoewel er veel DC-, X-Men- en Spider-Man-films zijn geweest die erg populair waren bij fans, lijdt het geen twijfel dat het Marvel Cinematic Universe oppermachtig is. Met dat in gedachten is het gewoon verbazingwekkend dat Marvel op een gegeven moment gemakkelijk de filmrechten had kunnen verliezen van de meeste personages die in de MCU zijn verschenen.

Wanhopig op zoek naar geld

In 1996 is het heel veilig om te zeggen dat het op zijn zachtst gezegd niet goed ging met Marvel Comics. De financiële situatie van het bedrijf was op dat moment immers zo nijpend geworden dat het faillissement moest aanvragen. De mensen die op dat moment verantwoordelijk waren voor Marvel hadden echter niet helemaal geen opties meer, aangezien het bedrijf een aantal activa had die konden worden verkocht om snel geld te verdienen.

Nadat iemand bij Marvel zich realiseerde dat het bedrijf snel geld kon verdienen door de filmrechten aan hun personages te verkopen, gingen ze agressief op zoek naar kopers. Uiteindelijk kon Marvel verschillende studio's vinden die erg geïnteresseerd waren om hun personages naar het grote scherm te brengen, en Marvel verspilde geen tijd voordat ze de pen op papier zetten.

Sony koos ervoor om de filmrechten van Spider-Man op te halen en Fox betaalde geld zodat ze Daredevil, de Fantastic Four en de X-Men naar het grote scherm konden brengen. Twee decennia nadat de eerste X-Men-film in première ging in de bioscoop, heeft Marvel de filmrechten van de mutant terug en zijn er veel theorieën over hoe ze zich bij de MCU zullen voegen.

Een universum om ze allemaal te regeren

Op het moment van schrijven zijn er 23 films uitgebracht die deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe en in de niet al te verre toekomst zullen er nog een aantal uitkomen. Bovendien zijn er ook 11 tv-programma's die in de MCU plaatsvinden, uitgezonden en een twaalfde serie genaamd Helstrom zal in oktober 2020 verschijnen.

Belangrijker dan het feit dat de MCU een enorme entertainment-entiteit is, komen mensen massaal opdagen om bijna alles te bekijken wat er deel van uitmaakt. De MCU is zelfs zo'n enorm succes dat verschillende acteurs die in Avengers: Endgame verschenen, een fortuin kregen voor hun inspanningen. Bovendien hebben alle andere studio's de afgelopen jaren geprobeerd in de voetsporen van Marvel te treden door een eigen filmisch universum te creëren.

The Big Gamble

Jaren voordat duidelijk werd dat het Marvel Cinematic Universe immens populair zou worden, maakten de krachten van de stripheld plannen voor hun eerste film. Marvel was niet langer geïnteresseerd om achterover te leunen en de studio's de enigen te laten zijn die films over hun personages maken, maar Marvel wilde zelf de koe bij de horens vatten.

Het maken van een grote film kost natuurlijk ontzettend veel geld en hoewel Marvel financieel niet meer in de problemen zat, waren ze ook niet aan het rollen. Om die reden namen ze contact op met Merrill Lynch en kregen ze een lening van $ 525 miljoen. Als bedrijf zou Merrill Lynch in de eerste plaats niet zoveel geld uitlenen zonder een serieus onderpand voor het geval de filmdromen van Marvel in rook opgingen.

Op zoek naar iets om hun enorme Merrill Lynch-lening veilig te stellen, wendde Marvel zich opnieuw tot het ding dat hen in de jaren '90 uit hun financiële problemen hielp, filmrechten. Helaas voor Marvel dwong Merrill Lynch hen om hun lening veilig te stellen met de films van veel van de meest populaire personages die het bedrijf had achtergelaten. Als Marvel in gebreke was gebleven, zouden ze de filmrechten van Captain America, The Avengers, Nick Fury, Black Panther, Ant-Man, Cloak & Dagger, Dr. Strange, Hawkeye, Power Pack en Shang-Chi hebben verloren.

Verbazingwekkend genoeg zorgde het risico dat Marvel op dat moment nam er niet voor dat ze overdreven voorzichtig waren als het ging om het filmen van hun eerste film. Per slot van rekening onthulde Jeff Bridges later dat ze naast hun broek vlogen toen ze Iron Man maakten. "Ze hadden geen script, man. Ze hadden een schets. We kwamen elke dag opdagen voor grote scènes en we zouden niet weten wat we zouden gaan zeggen. We zouden onze trailer in moeten gaan en aan deze scène moeten werken en bellen schrijvers aan de telefoon, 'Heb je een idee?' Ondertussen tikt de crew met hun voet op het podium, wachtend tot wij komen."

Aanbevolen: