Hoe Freya Allan er echt over denkt om met Henry Cavill aan 'The Witcher' te werken

Inhoudsopgave:

Hoe Freya Allan er echt over denkt om met Henry Cavill aan 'The Witcher' te werken
Hoe Freya Allan er echt over denkt om met Henry Cavill aan 'The Witcher' te werken
Anonim

Freya Allan werd pas 20 in september. Ze is pas de laatste drie jaar professioneel acteur op het allerhoogste niveau. In alle opzichten is ze nog steeds erg groen als het gaat om optreden op het scherm. Ze maakte haar intrede in de wereld van televisieacteren in 2018, toen ze een cameo maakte in een aflevering van AMC's Into the Badlands. Ze volgde dat op met nog een optreden van één aflevering in de BBC-miniserie, The War of the Worlds in 2019.

Dat zou ook het jaar van haar grote doorbraak zijn, aangezien ze werd gecast om Cirilla (Ciri), een kroonprinses uit het koninkrijk Cintra, te spelen in het Netflix-fantasiedrama, The Witcher.

Hierdoor voegde ze zich bij de veel meer talentvolle Henry Cavill in een van de twee hoofdrollen. Allan zegt dat ze niet veel beters had kunnen wensen dan de Superman and The Tudors-acteur, die haar een leidende hand heeft geboden tijdens de nouveau-ervaring voor haar.

Allan voelde zich goed bij het werken met iemand zo open als Cavill

Het is nu ongeveer twee jaar geleden dat het eerste seizoen van The Witcher op Netflix werd uitgebracht. Een maand voor deze première kondigde het streamingplatform een vroege verlenging van de show voor een tweede seizoen aan. De opnames van dit specifieke seizoen vonden plaats in 2020, met een korte onderbreking vanwege het uitbreken van de COVID-pandemie.

Een kijkje achter de schermen van de Netflix-serie, 'The Witcher&39
Een kijkje achter de schermen van de Netflix-serie, 'The Witcher&39

De serie, gebaseerd op de gelijknamige romans van Andrzej Sapkowski, is nu al vernieuwd voor een derde seizoen, en seizoen 2 zal vanaf 17 december 2021 worden gestreamd. In afwachting van deze release ging Allan zitten voor een interview met Max Gao van The Observer, om alles over The Witcher te bespreken.

Op de vraag hoe het was om samen met Cavill te filmen, legde ze uit dat ze het fijn vond om met iemand samen te werken die zo open was als hij. "Ik denk dat het belangrijkste dat me duidelijk was, is dat je een stem hebt op de set", zei Allan. "En dat ben ik sowieso altijd al geweest, omdat ik uitspreek wat mijn mening is… Samenwerken met iemand die ook dingen wil bespreken en ervoor wil zorgen dat het voor hen goed voelt, is geweldig."

Allan leunde op Cavill als de meer ervaren artiest

Cavill speelt Ger alt of Rivia in The Witcher, aan wie Ciri volgens de synopsis van de show 'verbonden is door het lot, vóór haar geboorte'. Allan verdiepte zich in de emotionele inspanning die nodig was om haar personage te leveren, waarvoor ze op Cavill leunde als de meer ervaren artiest - om haar door de richting en het tempo voor het verhaal te praten.

Freya Allan en Henry Cavill, de twee hoofdrolspelers van Netflix' The Witcher
Freya Allan en Henry Cavill, de twee hoofdrolspelers van Netflix' The Witcher

"Omdat er een aantal grote emotionele scènes waren waar je het in zoveel verschillende richtingen kon nemen, was het leuk voor ons om te kletsen, en tv werkt ook iets sneller dan film, dus het was goed dat we waren in staat om dat te doen, 'legde Allan uit. "Ik denk dat dat een van de belangrijkste dingen is die ik heb geleerd."

Het verhaal van The Witcher beslaat drie verschillende tijdlijnen, in de loop van honderden jaren. Twee van die tijdlijnen zijn meer aanwezig, waarbij de derde meer een achtergrondverhaal biedt voor de andere twee. De kern van de huidige tijdlijnen is de zoektocht van Ger alt en Ciri om letterlijk hun weg naar elkaar te vinden.

Allan en Cavill zullen samen meer schermtijd doorbrengen

De twee hoofdpersonages ontmoeten elkaar voor het eerst in de finale van seizoen 1. Als het tweede seizoen begint, zal het verhaal zien hoe Ger alt Ciri meeneemt naar de Kaer Morhen, een oud kasteel waar ze andere heksen ontmoet - speciaal begaafde en getrainde mensen zoals hij die op wilde beesten en monsters jagen. Naarmate ze aan die omgeving begint te acclimatiseren, wil ze steeds meer om zelf een hekser te worden, maar hij verbiedt het.

Kaer Morhen, een kasteel waar heksen zoals Ger alt te vinden zijn in 'The Witcher' wereld
Kaer Morhen, een kasteel waar heksen zoals Ger alt te vinden zijn in 'The Witcher' wereld

Allan sprak hier ook een beetje over en legde uit hoe - in tegenstelling tot haar relatie met Cavill - Ciri het gevoel heeft dat Ger alt haar tegenhoudt in plaats van haar te helpen haar doelen te bereiken. "Ger alt laat haar niet helemaal het potentieel bereiken dat ze wil bereiken, en dat is erg frustrerend voor haar", vertelde de actrice aan Gao. "Omdat hij van waar hij staat, dit meisje moet beschermen - en haar proberen een hekser te worden is niet de manier om dat te doen, want het is een zeer gevaarlijk proces… Dus het is geen ideale situatie met Ger alt, maar Ciri is erg bepaald."

Fans zullen blij zijn te horen dat de twee in het nieuwe seizoen meer tijd samen zullen doorbrengen op het scherm; Allan zal blij zijn te weten dat ze Cavill heeft om haar op weg te helpen.

Aanbevolen: