Hoe Sarah Sutherland echt voelde over het werken met Julia Louis-Dreyfus aan 'VEEP

Inhoudsopgave:

Hoe Sarah Sutherland echt voelde over het werken met Julia Louis-Dreyfus aan 'VEEP
Hoe Sarah Sutherland echt voelde over het werken met Julia Louis-Dreyfus aan 'VEEP
Anonim

Moeder/dochterrelaties zijn meestal rijp voor creatieve verkenning. De hilarische, martelende en soms hartverscheurende dynamiek tussen vrouwen en hun dochters was misschien niet altijd de focus in Hollywood, maar dat wil niet zeggen dat sommige films en shows ze niet hebben onderzocht. HBO's VEEP had misschien een van de beste moeder-dochterrelaties in entertainment. Vooral omdat het gewoon zo ronduit irritant was.

Julia Louis-Dreyfus' Selina Myer was een van de meest wrede beledigers op televisie. En meestal werden haar wreedste schoten afgevuurd op haar eigen dochter, Catherine, gespeeld door Sarah Sutherland. Hoewel de show een politieke satire was, zou je je kunnen voorstellen dat Julia's gescripte wreedheid een tol eiste van de dochter van Kiefer Sutherland. Dit is hoe Sarah zich echt voelde over het werken aan de Emmy-winnende show naast een van de rijkste en meest geliefde sterren van de televisie…

Kiefer Sutherland's dochter speelt de dochter van Julia Louis-Dreyfus op VEEP

Hoewel Kiefer Sutherland de neiging heeft om behoorlijk wat pers te halen, zijn er nog steeds veel dingen die fans niet over hem weten. Verrassend genoeg lijken velen zich niet bewust te zijn van het feit dat hij een dochter heeft die bijna net zo succesvol is als hij. Dit komt omdat Sarah uitzonderlijk werk heeft verricht door een carrière voor zichzelf uit te bouwen. Haar vader heeft zelfs gezegd dat hij haar een paar banen heeft aangeboden voor zijn verschillende projecten, maar Sarah heeft ze afgewezen. Ze is vastbesloten om haar dromen op haar eigen manier te volgen en niet te profiteren van vriendjespolitiek. En het is gelukt. Heel heel goed. In plaats van vooral bekend te zijn als de dochter van Kiefer, is ze absoluut het best bekend als de dochter van de VEEP.

Terwijl ze in 2015 VEEP promootte, vertelde Sarah Sutherland aan Vulture hoe het echt was om de afschuwelijke relatie van haar personage met Julia's Selina te ontwikkelen.

"Het proces is ongebruikelijk omdat we veel improviseren en repeteren. In het allereerste begin is de kiem van hun relatie [zijn] dat Selina ongelooflijk nalatig, ongelooflijk narcistisch is. En Catherine is in wezen een pion die krijgt ofwel de dupe van haar slechte dagen of een kleine goedkeuring op haar goede dagen, en daarom verdraagt ze de constante vernedering, 'legde Sarah uit aan Vulture. "In afzondering is de relatie diep hartverscheurend: Selina ha alt Catherine constant uit elkaar en luistert niet naar haar of neemt haar niet serieus. Maar in een absurde komedie wordt dat waanzinnig grappig. Onze schrijvers zijn echt meesterlijk in het overschrijden van die lijn waar het bijna te gemeen is, het is bijna te ver, maar gewoon genoeg knuffelen zodat mensen nog steeds lachen. Ik bedoel, er zijn zeker momenten waarop Julia en ik een beetje stoppen en denken: zijn we te ver gegaan?"

De waarheid over de relatie tussen Sarah Sutherland en Julia Louis-Dreyfus

Hoewel het helemaal uit de hand kan lopen tussen hun twee personages, vertelde Sarah aan Vulture dat zij en de Seinfeld-ster eigenlijk een zeer positieve relatie achter de schermen hebben.

"Tijdens het castingproces was mijn laatste callback en auditie een scheikundeles met Julia. Vanaf het moment dat ik haar ontmoette, was ze gewoon zo warm en gastvrij en vriendelijk voor mij. En ik heb zoveel geleerd van haar. Als we tussen de opnames door op de set staan, lachen we net zo hard als ieder ander om de absurditeit van onze [op het scherm]-relatie."

Sarah gelooft dat er een paar echte momenten van liefde en genegenheid zijn tussen haar karakter en dat van Julia, maar ze komen niet vaak voor.

"Er zijn enkele zeldzame momenten van tederheid of vastberadenheid tussen ons. Maar elke keer wordt het volledig ondermijnd door iets wreeds dat ze rechtstreeks tegen mij zegt of achter mijn rug om tegen iemand anders. Dus [Catherine] bestaat als een verlengstuk van haar narcisme. Je zou denken dat Selina opgewonden zou zijn omdat Catherine meestal funky dingen draagt die niet bij elkaar passen, omdat haar stijl van kleden een van haar weinige beweringen van macht is. Maar wanneer ze het tegenovergestelde probeert te doen, krijgt ze nog meer agressie te verwerken. Ze kan niet winnen, " legde Sarah uit. "[Selina] is zo geconditioneerd om een politicus te zijn en deze algemene presentatieverklaringen te hebben dat als het op echt sentiment aankomt, er heel weinig is. Maar ik denk wel dat ze van elkaar houden. In werkelijkheid zijn er delen van Selina in Catherine die af en toe naar buiten komen - een gevoel van recht en elitisme dat aangeeft dat ze uiteindelijk de dochter van haar moeder is."

Sarah en Julia vinden duidelijk de waarheid over de relatie van hun personages, ondanks het feit dat deze onder zoveel wreedheid is begraven. Behalve dat ze hun dynamiek aantrekkelijker hebben gemaakt vanuit het oogpunt van entertainment, zijn ze er ook in geslaagd om sommige publieksleden overeenkomsten te laten vinden in hun eigen moeder-dochterrelaties.

"Een paar jaar geleden kwam er een meisje naar me toe in de supermarkt en zei: 'Ik hou van Veep en ik vind je karakter fantastisch.' En ik zei: 'Dank je' en glimlachte. Ik merkte een soort trillende kwetsbaarheid in haar op, dus ik hield nog ongeveer twee of drie seconden oogcontact. Ze had deze blik in haar ogen, dus ik vroeg haar wat er aan de hand was. En ze zei: 'Dat is mijn moeder. Dat is mijn relatie met mijn moeder.'"

Aanbevolen: