De waarheid over de Chinese restaurantaflevering van 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Chinese restaurantaflevering van 'Seinfeld
De waarheid over de Chinese restaurantaflevering van 'Seinfeld
Anonim

Iedereen heeft zijn favoriete Seinfeld-aflevering. Hoewel er zeker een paar slechte afleveringen zijn van de populaire NBC-sitcom, wordt de creatie van Jerry Seinfeld en Larry David voor het grootste deel gezien als een van de beste aller tijden. Dit komt omdat elke aflevering sissend is met aanhalingstekens, buitensporige momenten en een aantal van de beste acteerprestaties van de geweldige cast van de show. Terwijl sommige afleveringen een meer traditionele sitcomstructuur volgden, brak "The Chinese Restaurant" de mal… en dit was niet iets waar iedereen blij mee was…

"The Chinese Restaurant" is gemakkelijk een van de belangrijkste afleveringen in de geschiedenis van Seinfeld. Dit komt omdat er eigenlijk geen ander verhaal was dan de hoofdpersonen die op een tafel in een restaurant wachtten. In termen van sitcom-structuur was dit buitengewoon vreemd. Hierdoor raakte het netwerk absoluut in paniek. Maar de aflevering 11 van seizoen 2 ging de geschiedenis in als een van de beste in de geschiedenis van Seinfeld en hielp het tot een succes te maken. Hier is de geheime waarheid erover…

NBC was woedend over het schrijven van Jerry en Larry en een aflevering over letterlijk niets

Toen Seinfeld voor het eerst werd uitgezonden, was het niet de enorme hit die we vandaag kennen en waar we van houden. Hoewel het gebruikelijk is om te denken dat zo'n succesvolle show altijd geliefd was, duurde het even voordat Seinfeld zijn publiek echt had gevonden. Als je erover nadenkt, is dit vrij gebruikelijk voor kwaliteitstelevisie, vooral voor komedies waarvan het even duurt voordat het echt klikt met de kijkers. Dit gold voor Seinfeld omdat zijn gevoel voor humor zo specifiek was. Soms was dit iets dat de netwerkmanagers van NBC echt zorgen baarde, omdat ze echt niet konden inschatten hoe populair het zou worden. Volgens zowel Jerry als Larry was het netwerk gewoon niet zeker van "een show over niets", vooral wanneer een van de afleveringen was … absoluut niets …

"We lezen de aflevering genaamd 'The Chinese Restaurant', waarin niets gebeurt. Ik bedoel, er is geen plot. Het zijn Jerry, George en Eliane die wachten op een tafel in een Chinees restaurant. Ze praten over dingen Ze doen wat dingen, maar er gebeurt niets --- er is geen verhaal", zei Jason Alexander tijdens zijn interview met Write LA. "En we lazen het aan de tafel en ik herinner me Warren Littlefield, zegene zijn hart, draaide NBC, en hij ging gewoon -- nu, normaal gesproken zal een netwerk nooit praten terwijl de cast daar zit. Dat is voor achter gesloten deuren. Maar hij was zo verbluft door wat hij net hoorde dat hij zei: "Waarom zou je dit doen!? Er is geen plot! Er zijn geen personages, er is geen verhaal, er gebeurt niets. Waarom? Je hebt geen publiek! Waarom maak je het moeilijker om je steunen!? Waarom!?'"

Jason legde uit dat Warren en de andere netwerkmanagers opstonden en gehaast de tafel verlieten.

"Nu, elk redelijk persoon zou zijn gegaan: 'Nou, we moeten dit waarschijnlijk heroverwegen omdat ze het niet leuk vinden'. Maar Larry David is die persoon niet, ' lachte Jason. "Dus, Larry ging, 'Nou, ze hebben niet gezegd dat we het niet kunnen doen.' En dat deden we. En dat was de eerste keer dat ik me herinner dat ik dacht: 'Deze show duurt misschien niet'. Maar ik had nog nooit twee jongens gezien… Dat was niet het belangrijkste voor hen. Ze hadden stemmen. Ze hadden ambacht. Ze hadden had integriteit. En ze konden alleen de show doen die ze konden doen. Ze zouden niet de show van iemand anders doen. Ze zouden schrijven wat ze wisten en waar ze in geloofden, ofwel stijgen of zinken op hun eigen petard. En ik was plotseling zo trots om deel uit te maken van die inspanning."

'The Chinese Episode' werd met opzet uitgesteld en vervolgens met tegenzin uitgezonden door NBC

In een making-of-documentaire legde Jerry uit dat hij zich herinnert dat hij met Larry David in een Chinees restaurant in Fairfax zat toen hij het idee voor het restaurant kreeg. De maker van de cultuur Curb Your Enthusiasm hield van het idee om in re altime op een stoel te wachten en de kwelling ervan. Natuurlijk wisten Larry en Jerry hoeveel het netwerk de aflevering haatte. Sterker nog, ze hebben de aflevering bijna geannuleerd. In plaats daarvan besloot NBC de aflevering naar later in het seizoen te verplaatsen om deze tussen andere afleveringen te verbergen.

"['The Chinese Restaurant'] was het punt waarop het netwerk zei: 'Weet je, we begrijpen echt niet wat je probeert te doen met deze show, en we denken dat het verkeerd is. Maar we gaan het toch uitzenden'", legde Jerry Seinfeld uit. "Ik was heel blij dat NBC die houding aannam. We hadden op dat moment genoeg goede dingen gedaan dat ze bereid waren ons te vertrouwen."

"The Chinese Restaurant" werd uiteindelijk de aflevering die Seinfeld echt tot een enorm succes heeft gemaakt. Hoewel het netwerk het niet begreep, wisten Jerry en Larry dat ze iets speciaals hadden. Ze wisten niet of het de show een succes zou maken, ze wisten gewoon dat het grappig zou zijn. En, jongen, hadden ze gelijk.

Aanbevolen: