Steven Spielberg maakte bijna een vervolg op deze iconische film

Inhoudsopgave:

Steven Spielberg maakte bijna een vervolg op deze iconische film
Steven Spielberg maakte bijna een vervolg op deze iconische film
Anonim

Het maken van een succesvolle film is een echte vaardigheid die maar weinigen bezitten, en daarom is het ongelooflijk indrukwekkend om een filmmaker een erfenis in Hollywood te zien maken. Namen als Denis Villeneuve en Chloe Zhao maken momenteel furore en zetten zich in voor jarenlang toekomstig succes.

Steven Spielberg is een legende van het bedrijf die talloze hitfilms heeft gemaakt die jongere filmmakers hebben geïnspireerd. Spielberg lijkt vaker wel dan niet het juiste project te kiezen, maar soms werken de projecten die hij wil maken niet.

Laten we eens kijken naar een vervolg dat de regisseur niet tot leven heeft kunnen brengen.

Steven Spielberg is een icoon

Als we kijken naar de meest succesvolle regisseurs die ooit in de filmindustrie hebben gewerkt, wordt het vrij duidelijk dat Steven Spielberg een klasse apart is. De man maakt al sinds de jaren zeventig hitfilms en er zijn niet veel mensen die met een cv als dat van hem kunnen omgaan.

Spielberg liep keer op keer voorop in Hollywood en hij heeft legioenen filmmakers geïnspireerd met zijn meest succesvolle projecten. We hebben het tenslotte over de regisseur die verantwoordelijk is voor films als Jaws, E. T., de Indiana Jones-franchise, Jurassic Park, Schindler's List, Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en nog veel meer.

Het was een geweldige run in Hollywood voor Steven Spielberg, en tegenwoordig is hij een van de meest gevierde regisseurs in de geschiedenis. Terwijl hij gewoon op zijn lauweren kon rusten en van de vruchten van zijn werk kon genieten, blijft Spielberg enorme projecten aanpakken in de hoop een verhaal te creëren waar miljoenen van zullen houden.

De regisseur heeft geweldig werk geleverd, maar er zijn een aantal interessante projecten geweest die hij nooit tot leven heeft kunnen brengen.

Hij heeft een aantal niet-gerealiseerde projecten gehad

Het maken van de juiste film is een legitieme vaardigheid, maar wegblijven van de verkeerde film is net zo belangrijk. Door de jaren heen heeft Steven Spielberg enorm veel succes gehad, maar de regisseur heeft ook projecten vermeden die het traject van zijn carrière drastisch hadden kunnen veranderen.

Elk project zou kunnen profiteren van iemand als Spielberg aan boord, maar het uiteindelijke product zou niet hetzelfde zijn geweest. Neem bijvoorbeeld Shrek. Die film is een geliefde klassieker, en voordat hij gemaakt werd, zou Steven Spielberg het project aanpakken. Sterker nog, hij had Bill Murray al vroeg ingesproken om Shrek te uiten. Laat dat even bezinken.

Enkele andere opmerkelijke projecten waar Spielberg bijna aan werkte, zijn The Curious Case of Benjamin Button, Meet the Parents, Memoirs of a Geisha en zelfs Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Allemaal films die succesvol waren, en ze zouden er allemaal heel anders hebben uitgezien met Spielberg aan boord.

De regisseur heeft ook zijn oog laten vallen op een aantal interessante vervolgprojecten, waaronder een vervolg op een van de meest fascinerende en succesvolle films uit de jaren 80.

Hij wilde een vervolg op 'Who Framed Roger Rabbit' maken

1988's Who Framed Roger Rabbit was niets minder dan een triomf bij de release, en tot op de dag van vandaag is het een van de meest ongelooflijke prestaties in de filmgeschiedenis. De Oscar-winnende film heeft een enorme erfenis in Hollywood, en op een gegeven moment was Steven Spielberg geïnteresseerd in het maken van een vervolg op de geliefde film.

Het verhaal, dat de titel Who Discovered Roger Rabbit zou hebben gekregen, zou zich hebben gericht op Roger en hoe hij Jessica leerde kennen. Roger zou ook bij het leger gaan om te vechten tegen de nazi's, die Jessica hadden ontvoerd en haar hadden gedwongen te helpen met nazi-propaganda.

Na aan Schindler's List te hebben gewerkt, had de regisseur echter "er niets van mee. Zowel Toon Platoon als Who Discovered Roger Rabbit hadden snode plannen van de nazi's en Spielberg zwoer dat nazi's niet als schurken zouden verschijnen in zijn meer frivole amusement, "per Collider.

Spielberg had achter de schermen ook problemen met Disney, waardoor het project nooit tot leven kwam. Tot op heden zijn er nog steeds attracties in Disney-parken met Roger Rabbit zelf, maar het vervolg op de klassieke film is er nooit gekomen.

In 2016 sprak Robert Zemeckis, die de originele film regisseerde, over het vervolg, en hij zei dat "de huidige bedrijfscultuur van Disney geen interesse heeft in Roger, en ze mogen Jessica helemaal niet."

Wie Roger Rabbit ontdekte had een interessant Spielberg-project kunnen zijn, maar het lijkt erop dat het op dit moment nooit zal gebeuren.

Aanbevolen: