Deze iconische videogame-franchise kreeg bijna een blockbuster-film

Inhoudsopgave:

Deze iconische videogame-franchise kreeg bijna een blockbuster-film
Deze iconische videogame-franchise kreeg bijna een blockbuster-film
Anonim

Aanpassingen van videogames vertegenwoordigen een van de meest unieke genres in heel Hollywood, en om te zeggen dat het genre een vlekkerige geschiedenis heeft, is zacht uitgedrukt. Veel van deze films werken niet, en terwijl sommige mensen enthousiast maken, stellen velen gewoon teleur. Desondanks doen studio's nog steeds hun best om ze te laten werken.

Op een gegeven moment had een iconische videogamefranchise bijna een eigen kaskraker en zou er een heleboel talent achter de camera staan. De zaken werden echter snel ontrafeld en de fans wachten nog steeds tot er iets gaat gebeuren.

Laten we eens kijken welke franchise net een eigen film heeft gemist.

Veel aanpassingen aan videogames strijd

Super Mario Bros-film
Super Mario Bros-film

Voordat we erin duiken om te zien welke klassieke franchise bijna een blockbuster-film heeft gemaakt, moeten we een kijkje nemen in de geschiedenis van aanpassingen aan videogames. Er is een reden dat er jarenlang een stigma rond deze films hing, en zelfs nu bestaat er tot op zekere hoogte nog steeds een stigma. Eerlijk gezegd waren veel videogamefilms slecht. Echt slecht.

Tijdens de jaren 90 leek er een aandrang te zijn om dit genre te laten werken, en we moeten de studio's de eer geven dat ze hun best hebben gedaan. Videogames werden tenslotte populairder dan ooit en het was duidelijk dat kinderen er belang bij zouden hebben om deze personages uit de speelhal en op het grote scherm te zien springen. Dit maakte echter plaats voor een aantal behoorlijk slechte films.

Super Mario Bros. is meestal het voorbeeld dat mensen gebruiken voor videogamefilms, omdat het een ramp was. Ja, velen vonden het geweldig omdat het zo gek was, maar het was bijna onherkenbaar voor wat fans hadden gespeeld, en de film werd verpletterd door critici.

Zelfs naarmate de tijd verstreek, waren veel van deze films slecht gemaakt en waren ze teleurstellend aan de kassa. BloodRayne, Doom, Wing Commander en DOA zijn slechts enkele voorbeelden van studio's die de bal op deze projecten laten vallen. Ondanks dat deze bommen de theaters raken, zijn er toch enkele succesverhalen geweest.

Er zijn enkele successen geweest

Sonic film
Sonic film

Het genre van videogames is er een dat blijft bestaan, omdat deze films af en toe succes kunnen hebben bij de fans. Vorig jaar werd Sonic the Hedgehog een kassucces dat zelfs populair genoeg was om kort daarna een vervolgfilm in productie te nemen.

2019's Detective Pikachu markeerde opnieuw een recent succes voor het genre, en het was een enorme overwinning voor de Pokémon-franchise. Dit jaar vond Mortal Kombat succes op HBO Max en op het grote scherm met zijn unieke lancering, en dit hielp de verschrikkelijke Mortal Kombat: Annihilation uit de jaren 90 goed te maken.

Het is duidelijk dat het maken van deze films een zware taak is, maar als ze goed worden uitgevoerd, kunnen ze succesvol zijn. Studio's weten te werken aan de grootste titels en franchises in de wereld van gaming, omdat dit degenen zijn met de grootste fanbase. Op een gegeven moment leek het alsof een enorme franchise een filmbehandeling kreeg, maar de zaken vielen uit elkaar voordat de bal echt aan het rollen was.

BioShock bijna gemaakt

BioShock-spel
BioShock-spel

Gamers zijn maar al te bekend met de populaire BioShock-franchise, aangezien het een enorm succes is sinds de lancering jaren geleden. Op een gegeven moment zou de franchise worden aangepast zodat fans ze op het grote scherm konden bekijken, en het project had iets unieks met het genre kunnen doen.

Gore Verbinski, die aan de Pirates of the Caribbean-films heeft gewerkt, zou het project bemannen en het een hoop talent achter de schermen geven. Verbisnki had grote plannen, maar de studio was niet aan boord.

“Er werd over gesproken als één film. En het was vreemd, mijn eerste ontmoeting bij Universal op Bioshock zat in een kamer en zei: 'Hé jongens, dit is een film met een R-rating van $ 200 miljoen.' En het was stil. Ik herinner me dat mijn agent zei: 'Waarom zei je dat?' Ik ben zoals, omdat het zo is. Waarom zou je zelfs maar proberen een film te vermoorden waar je nog niet eens aan begonnen bent? Dat is voordat je een script krijgt. Ik wil gewoon duidelijk zijn. En ik denk dat iedereen in de studio in orde was, ja, oké, misschien. Wauw, nee. Het is groot, dat weten we', zei de filmmaker.

Uiteindelijk zou dit project nooit het daglicht zien. Verbinski lijkt lauw om het weer op te pakken, maar als het toch gebeurt, verwacht dan dat de fans aan boord zijn en zonder aarzelen naar de bioscoop gaan.

Aanbevolen: