Welke SNL-artiesten werden genomineerd voor Emmy's in 2021?

Inhoudsopgave:

Welke SNL-artiesten werden genomineerd voor Emmy's in 2021?
Welke SNL-artiesten werden genomineerd voor Emmy's in 2021?
Anonim

Saturday Night Live heeft een lange staat van dienst op het gebied van succes bij de Primetime Emmy Awards. De langlopende sketchcomedyshow heeft 296 Emmy-nominaties ontvangen sinds het debuteerde in 1975 en won 73 keer. SNL is de afgelopen drieëndertig jaar elk jaar genomineerd voor ten minste één Emmy-prijs en heeft sinds 2007 elk jaar ten minste één Emmy gewonnen. Verschillende beroemde acteurs hebben een Emmy ontvangen voor hun werk op Saturday Night Live in the recent verleden, waaronder Tina Fey, Eddie Murphy en Melissa McCarthy

Dit jaar is Saturday Night Live genomineerd voor 21 prijzen, wat meer is dan welke andere comedyserie dan ook. Hoewel de show nominaties ontving in verschillende categorieën, waaronder Outstanding Variety Sketch Series, Outstanding Directing for a Variety Series en Outstanding Writing for a Variety Series, waren de meeste nominaties in de categorieën acteurs en actrices. Dit zijn de elf artiesten van Saturday Night Live die in 2021 werden genomineerd voor Emmy's.

11 Kate McKinnon

Kate McKinnon is een van de grootste sterren van Saturday Night Live, bekend om haar talrijke impressies van beroemdheden en originele personages. Ze is dit jaar genomineerd in de categorie Outstanding Supporting Actress in een Comedy Series. Ze is sinds 2014 elk jaar genomineerd in deze categorie en heeft de prijs twee keer gewonnen (2016 & 2017). McKinnon's nominatie dit jaar plaatst haar officieel voor op Tina Fey als de meest Emmy-genomineerde artiest in de geschiedenis van Saturday Night Live.

10 Cecily Strong

Net als haar co-ster Kate McKinnon is Cecily Strong ook genomineerd in de categorie Outstanding Supporting Actress in een Comedy Series-categorie. Dit is Strong's tweede opeenvolgende nominatie in de categorie. Ze was dit seizoen nauwelijks in de eerste zes afleveringen van Saturday Night Live omdat ze bezig was met het filmen van Schmigadoon! voor Apple TV+, maar ze was duidelijk nog steeds in staat om indruk te maken op de stemmen van de Television Academy met haar optreden in de laatste veertien afleveringen.

9 Aidy Bryant

Aidy Bryant werd ook genomineerd voor Outstanding Supporting Actress in een Comedy Series, wat betekent dat drie van de leidende dames van SNL zullen strijden om dezelfde prijs. In tegenstelling tot haar co-sterren werd Aidy Bryant echter ook genomineerd in de categorie Outstanding Lead Actress in een Comedy Series-categorie voor haar optreden in de originele Hulu-serie Shrill. Bryant ontving haar eerste Emmy-nominatie helemaal in 2014, toen ze werd genomineerd voor Outstanding Original Music and Lyrics voor het co-schrijven van de muzikale schets 'Home for the Holiday (Twin Bed)'.

8 Kenan Thompson

Kenan Thompson werd genomineerd in de categorie Outstanding Supporting Actor in een Comedy Series-categorie, waardoor dit het derde jaar op rij is dat hij genomineerd is voor die prijs. Dit jaar springt er echter uit, want hij werd ook genomineerd voor Outstanding Lead Actor in a Comedy Series voor zijn hoofdrol in de gloednieuwe sitcom Kenan. Thompson won zijn eerste en enige Emmy Award in 2018. De prijs was voor Outstanding Original Music and Lyrics, die hij ontving voor het medeschrijven van het SNL-nummer 'Come Back Barack'.

7 Bowen Yang

Bowen Yang schreef dit jaar geschiedenis met zijn nominatie in de categorie Outstanding Supporting Actor in een Comedy Series-categorie. Hij is de allereerste Saturday Night Live-speler die is genomineerd voor een Emmy Award. Hij is ook de eerste Chinese Amerikaan die ooit in deze categorie is genomineerd. Als Yang de prijs wint, wordt hij het eerste hoofdcastlid van SNL dat ooit in de categorie wint (Alec Baldwin won voor zijn rol als Donald Trump in 2017, maar hij was nooit officieel een hoofdcastlid in de show).

6 Maya Rudolph

Maya Rudolph werd dit jaar genomineerd in de categorie Outstanding Guest Actress in een Comedy Series-categorie, en het is belangrijk op te merken dat ze werd genomineerd voor haar optreden op 27 maart en niet voor haar terugkerende rol als vice-president Kamala Harris. Dit is Rudolphs derde nominatie voor gastacteren op Saturday Night Live en haar achtste nominatie in het algemeen. In 2020 won ze haar eerste twee Emmy Awards, waaronder de Outstanding Guest Actress in a Comedy Series-prijs voor haar rol als presidentskandidaat Kamala Harris.

5 Kristen Wiig

Net als haar goede vriendin Maya Rudolph werd Kristen Wiig dit jaar genomineerd in de categorie Outstanding Guest Actress in een categorie Comedy Series. Het is Wiig's derde nominatie in de categorie, haar zevende nominatie voor Saturday Night Live en haar negende nominatie in het algemeen. Ondanks haar negen nominaties heeft Kristen Wiig echter nog nooit een Emmy Award gewonnen.

4 Dan Levy

Dan Levy schreef Emmy's geschiedenis in 2020 toen de sitcom die hij mede heeft gemaakt en waarin hij speelde, Schitt's Creek, alle zeven grote prijscategorieën won. Dit jaar moet hij echter genoegen nemen met slechts één nominatie: Outstanding Guest Actor in a Comedy Series. Als Dan Levy dit jaar de Emmy wint, zal hij officieel zijn beroemde vader (Eugene Levy) overtreffen in de totale carrière Emmy's - ze hebben er momenteel allebei vier.

Gerelateerd: Dan Levy's beroemde vrienden reageren op zijn 'SNL'-aankondiging

3 Dave Chappelle

Dave Chappelle won zijn eerste Emmy Award in 2017 voor zijn eerste optreden als gastheer van Saturday Night Live. Hij maakte afgelopen november zijn tweede optreden op SNL en nu krijgt hij zijn tweede kans om de Outstanding Guest Actor in een Comedy Series-prijs te winnen. Chappelle verscheen niet in heel veel sketches tijdens de aflevering, maar hij maakte duidelijk nog steeds genoeg indruk op de kiezers om een nominatie te verdienen.

2 Daniel Kaluuya

Van iedereen op deze lijst is Daniel Kaluuya de enige die dit jaar nog nooit genomineerd was voor een Emmy. Hij is echter ook de enige persoon op deze lijst die een Oscar heeft gewonnen – hij won eerder dit jaar de Academy Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Judas and the Black Messiah. Hij werd dit jaar genomineerd in de categorie Outstanding Guest Actor in a Comedy Series, en als hij wint, zal hij een van de weinige acteurs zijn die in hetzelfde jaar zowel een Oscar als een Emmy heeft gewonnen.

1 Alec Baldwin

Dit is Alec Baldwins derde nominatie in de categorie Outstanding Guest Actor in een Comedy Series-categorie, maar zijn eerste voor Saturday Night Live. Hoewel hij een Emmy-genomineerde was voor zijn rol als president Donald Trump in 2017 en 2018, werd hij in die seizoenen beschouwd als een bijrol, en dus werd hij genomineerd in de categorie Outstanding Supporting Actor in een categorie Comedy Series. Als Baldwin dit jaar wint, zal het zijn vierde Emmy-overwinning zijn van twintig carrière-nominaties.

Aanbevolen: