Welke Batman-films zijn genomineerd voor Oscars?

Inhoudsopgave:

Welke Batman-films zijn genomineerd voor Oscars?
Welke Batman-films zijn genomineerd voor Oscars?
Anonim

Batman en het grote scherm zijn een bewezen dynamisch duo (leuk, toch?) Maar van alle box office-avonturen van de Dark Knight, die onder hen zijn genomineerd voor de ultieme prijs in de filmwereld? De Academy Awards waren in het verleden niet erg aardig voor DC-films. Batman was echter voor het grootste deel de uitzondering.

Van de campy, kleurrijke avonturen die rechtstreeks van de pagina's van het stripboek uit de jaren 60 zijn geript tot het donkere en serieuze Nolan-vers, Hollywood heeft een hele tijd gehad om de duistere burgerwacht te vormen prijswaardig zijn. Deze lijst wil een kijkje nemen in hoe waardig de films van de Caped Crusader zijn geworden.

7 ‘Batman (89)’ werd genomineerd voor beste productieontwerp

In 1989 bracht Tim Burton Batman naar het grote scherm. Compleet met een donkere en ruige Tim Burton visuele esthetiek, werd Batman zowel een kaskraker als een kritische succesfactor. Erkend door de 1990 Academy Awards , werd Batman niet alleen genomineerd voor Best Art Direction-Set Decoration, maar won hij uiteindelijk de prijs, met lof voor Anton Furst en Peter Young. Omdat het filmproces niet altijd volgens plan verliep (zoals Vicki Vale die werd herschikt toen de oorspronkelijke acteur werd ontslagen vanwege een ongelukkige blessure), was het waarschijnlijk de moeite waard om de meest prestigieuze eer in de film mee naar huis te nemen.

6 ‘Batman Returns’ werd genomineerd voor beste visuele effecten en beste make-up/kapsel

Genomineerd bij de Academy Awards van 1993 voor zowel Beste Visuele Effecten als Beste Make-up/Kapsel, Batman Returns bleef zijn plaats verstevigen binnen Hollywood als een filmreeks die serieus moet worden genomen. Hoewel het langverwachte vervolg op de kaskraker uit 1989 enige terugslag van de ouders ondervond vanwege de minder dan kindvriendelijke inhoud, was de film niettemin een bonafide succes. Helaas zou dit de laatste keer zijn dat zowel Tim Burton als Michael Keaton aan de serie worden toegevoegd.

5 ‘Batman Forever’ werd genomineerd voor 3 Academy Awards

Batman Forever was de trotse ontvanger van de nominaties voor Beste Cinematografie, Beste Geluidsmix en Beste Geluidsbewerking tijdens de Oscars van 1996. Komt eraan kortom, het tweede vervolg van de serie slaagde er niet in om het goud mee naar huis te nemen. Batman Forever probeerde de problemen van zijn voorganger op te lossen door een gezinsvriendelijke kijk op de Dark Knight te introduceren; de filmreeks (ook bekend als de Shumacher Verse), ontwikkelde echter vanaf nu een slechte reputatie (vooral Batman en Robin, die mogelijk verantwoordelijk waren voor het einde van Alicia Silverstone's acteercarrière.) Helaas zouden de Caped Crusader en zijn films al bijna 10 jaar geen Oscarnominatie meer zien.

4 ‘Batman Begins’ werd genomineerd voor Beste Cinematografie

De reboot van de Batman franchise bracht nieuw leven en een Oscar-nominatie voor Beste Cinematografie op the 2006 Academy Onderscheidingen. Christopher Nolan's meer gefundeerde kijk op de burgerwacht zag de franchise ongekende niveaus van lof en succes bereiken. Natuurlijk was de film niet zonder een paar problemen, de meest in het oog springende was die van Christian Bale's beruchte Batman-stem (in tegenstelling tot de Batman-stem van Robert Pattinson, waardoor fans gek werden toen ze hem hoorden. de eerste keer.) Hoe dan ook, de Batman-franchise maakte een triomfantelijke comeback en legde de lat voor toekomstige stripboekfilms.

3 'The Dark Knight' werd genomineerd voor 8 Academy Awards

Genomineerd bij de Oscars van 2009 voor een ongelooflijke 8 Academy Awards, won deze film één prijs voor Beste Prestaties door een Acteur in een Bijrol (postuum naar wijlen Heath Ledger). The Dark Knight was een kritisch en commercieel succes. The Dark Knight verdiende meer dan een miljard dollar aan de kassa en overschaduwde het succes van zijn voorganger met grote sprongen. De opnieuw opgestarte franchise van Nolan zou de trilogie in 2012 afmaken, waarmee deze versie van Batmans reis zou eindigen.

2 'Suicide Squad' werd genomineerd voor beste make-up en haarstyling (hoewel niet echt een Batman-film)

Genomineerd bij de Academy Awards 2017 voor Beste make-up en haarstyling, Suicide Squad was de eerste film van de DCEU om een Oscar-nominatie te ontvangen. Hoewel het niet echt een Batman-film is, bevat het niet alleen Batfleck zelf, maar ook veel van de beroemde schurken van de Caped Crusader. De bijdrage van David Ayer aan de stripfilm liet kijkers kennismaken met de eerste live action-vertolking op het scherm van Harley Quinn, gespeeld door Margot Robbie, en een Captain Boomerang tot hilarisch leven gebracht door Jai Courney, maar zou het publiek ook het geschenk geven van Jared Leto's nogal polariserende kijk op The Joker.

1 ‘Joker’ werd genomineerd voor 11 Academy Awards (alweer, niet per se een Batman-film)

Genomineerd voor een ongekende 11 Academy Awards bij de Oscars van 2020, inclusief Beste Prestaties door een Acteur in een Hoofdrol voorJoaquin Phoenix, Joker beviel zowel critici als fans. Niet echt een Batman-film, Phoenix portretteert een geaarde versie van het titulaire personage. Met een vervolg in het verschiet, zijn Arthurs avonturen nog lang niet voorbij.

Aanbevolen: