Deze videogame-adaptatiefilm gebombardeerd aan de kassa met verlies van $ 100 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze videogame-adaptatiefilm gebombardeerd aan de kassa met verlies van $ 100 miljoen
Deze videogame-adaptatiefilm gebombardeerd aan de kassa met verlies van $ 100 miljoen
Anonim

Een film van de grond en op het grote scherm krijgen, vergt jaren werk van een grote groep individuen. Dit geldt met name voor animatiefilms, en projecten zoals Frozen en Sing kunnen uitzonderlijk lang duren om te maken. Als zodanig doet het des te meer pijn als deze films niet aanslaan bij een wereldwijd publiek.

In de jaren 2000 kwam er een aanpassing van een videogame om de animatiemarkt aan te boren, en deze film had veel potentieel. Uiteindelijk vlamde het echter op aan de kassa en verloor het tot $ 100 miljoen.

Laten we terugkijken op deze aanpassing en zien hoe het zoveel geld heeft verloren.

Aanpassingen aan videogames hebben een rotsachtige geschiedenis

Oh, aanpassingen aan videogames, wat houden we van je en hebben we een hekel aan je. Dit genre was soms zeer frustrerend, vooral in het begin. Om te zeggen dat er een allegaartje van succes is geweest, zou een understatement zijn, aangezien deze films varieerden van leuke ravotten tot soms volslagen onzin.

We hebben de afgelopen jaren een aantal leuke aanpassingen gezien met Detective Pikachu, Sonic the Hedgehog en zelfs de meest recente Mortal Kombat-film. We hebben ook containerbranden gezien zoals Super Mario Bros., Doom, Bloodrayne en DOA: Dead or Alive.

Hoe erg het ook is geworden, Hollywood is volhardend in zijn zoektocht naar een enorme filmfranchise op basis van een videogameserie. Het lijkt er zeker op dat Sonic een kans krijgt om het waar te maken, aangezien het succes van de eerste film een vervolg in productie bracht en de intense interesse in het klassieke personage opnieuw deed opleven.

In de jaren 2000 waren de aanpassingen aan videogames niet waar ze nu zijn, maar studio's probeerden nog steeds iets groots te laten gebeuren. Hierdoor kreeg een klassieke franchise het moment om op het grote toneel te schitteren.

'Final Fantasy: The Spirits Within' werd uitgebracht in 2001

In 2001 maakte Final Fantasy: The Spirits Within zich op voor release, en fans van de franchise waren klaar om te zien hoe een Final Fantasy-film eruit zou zien op het grote scherm. Het project zorgde voor een hype en de wereld keek toe of er een aanpassing van een videogame zou komen die de verwachtingen zou overtreffen.

Dit enorme project was een enorme inspanning van de bemanning, die er vier jaar aan besteedde om het op te bouwen en in elkaar te zetten. Dit was een enorme reden waarom het project jarenlang de duurste videogame-aanpassing in de geschiedenis was, en het was een record dat het hield totdat het werd uitgeschakeld door Prince of Persia: The Sands of Time.

Met zijn gigantische budget kon The Spirits Within een indrukwekkende stemmencast samenstellen met namen als Ming-Na Wen, Alec Baldwin, James Woods en Donald Sutherland. Dat is heel veel talent, wat nog meer bijdroeg aan de opwinding die fans voor de film voelden.

Al snel was het tijd voor een behoorlijke release. Helaas kon deze film aan de kassa niets indrukwekkends doen.

Het verloor $ 100 miljoen

Een groot budget en een ingebouwd publiek garanderen niet dat een film een succes wordt, en de mensen achter The Spirits Within hoorden dit nadat de film uitkwam en waren teleurgesteld aan de kassa.

In een overzicht van de box office-prestaties van de film verklaarde Bomb Report: "The Spirits Within sloot zijn binnenlandse run af met slechts $ 32, 131, 830. De film was ook in het buitenland meestal een mislukking, met een brutowinst van $ 53 miljoen - inclusief een zeer teleurstellende run in Japan die $ 6 miljoen opleverde. Dit was een grote catastrofe voor Square Company, dat in plaats van hun verwachte winst van $ 6 miljoen, ze een jaarlijks verlies van $ 84 miljoen boekten, grotendeels toe te schrijven aan de film. foto, Final Fantasy: The Spirits Within verloor $ 100 miljoen."

Om nog erger te maken, deze film was niet bijzonder geliefd bij critici of fans.

Deze film een kolossale misfire noemen zou een understatement zijn, want het is vrij zeldzaam dat een film zoveel geld verliest. De studio geloofde duidelijk dat het gebruiken van een groot budget om het beste in de film naar boven te halen de beste keuze was, maar ze zagen de aantrekkingskracht van de film en de algehele kwaliteit ervan over het hoofd.

Na 20 jaar zijn er niet veel mensen die zich deze film nog herinneren, behalve degenen die enorme fans van de franchise zijn. Aanpassingen aan videogames hebben een lange weg afgelegd in de jaren sinds deze film aan de kassa belandde, en fans zouden het niet erg vinden dat een Final Fantasy-project samenkomt, zolang het deze keer maar veel beter is.

Aanbevolen: