The Best Rapper Biography Films (volgens box-office-inkomsten)

Inhoudsopgave:

The Best Rapper Biography Films (volgens box-office-inkomsten)
The Best Rapper Biography Films (volgens box-office-inkomsten)
Anonim

Tijdens de begindagen van zijn ontstaan, zelfs tot nu toe, wordt hiphop als genre vaak gezien als een therapeutische manier om te ontsnappen aan het ongelukkige leven van zijn makers en luisteraars. Meestal heeft het gediend als de stem van de stemlozen. Terwijl hiphop tegenwoordig van een garage in de Bronx is uitgegroeid tot een van 's werelds meest geliefde genres, was het niet altijd zo. Velen zagen hiphop en rap helemaal niet als een vorm van kunst, en het kostte ons behoorlijk wat tijd om te zien dat het genre door het reguliere publiek werd gewaardeerd.

Rappers leven echter om hun verhalen te vertellen via hun muziek. Velen van hen komen voort uit een strijd in welke vorm dan ook: sommigen werden over het hoofd gezien in de battle rap-gemeenschap vanwege hun huidskleur, of werden negen keer beschoten maar overleefden, of zijn gewoon opgegroeid in een gevaarlijke buurt en waren vastbesloten om het te redden. Gepresenteerd op basis van box office-inkomsten, hier zijn enkele van de beste biografische films van rappers, gerangschikt.

7 'Krush Groove' ($11 M)

Krush Groove neemt ons mee terug naar de begindagen van Def Jam Recordings, dezelfde afdruk die ons bracht Kanye West, Nas, 2 Chainz, Jeremih, LL Cool J, DMX, en meer. In de film uit 1985 speelt Blair Underwood de rol van opkomend producer Russell Simmons (omgedoopt tot Russell Walker). De plot van de film draait om zijn strijd om een evenwicht te vinden tussen zijn persoonlijke zaken en het overeind houden van het label met artiesten als Run-D. M. C. en Kurtis Blow.

6 'Hustle &Flow' ($ 23,5 miljoen)

Hustle & Flow is gebaseerd op de echte Memphis-gebaseerde rappers Kingpin Skinny Pimp & Tommy Wright III, de laatste vaak geprezen als de pionier van de trapproductie in de omgeving van Zuid-Memphis. De film is het verhaal van een underdog: een straathufter en een pooier die het rapspel wil maken. Terrence Howard's vertolking van DJay, het hoofdpersonage, is voor velen polariserend, waardoor hij zowel schurk als protagonist van het verhaal wordt. De film was zo succesvol dat hij twee nominaties had bij de Oscars, één voor Beste Acteur en Beste Originele Song, en de laatste won. Het werd het tweede hiphopnummer dat een Oscar won na Eminem's "Lose Yourself" van de 8 Mile-soundtrack, waar we binnenkort in een mum van tijd op in zullen gaan.

5 'Berucht' ($ 44,4 miljoen)

Notorious neemt ons mee naar de kindertijd van The Notorious B. I. G., zijn opkomst tot roem, zijn persoonlijke strijd van de rivaliteit tussen de oostkust en de westkust in de jaren negentig en zijn onvermijdelijke dood door een drive-by shooting in 1997. geeft zoveel mogelijk details voor een film van 2 uur om het publiek een duidelijk beeld te geven van Christopher Wallace's 24 jaar op aarde. Hoewel Jamal Woodards vertolking van de rapzwaargewicht het middelpunt van de film benadrukt, was Notorious helaas niet zo groot als het had moeten zijn. Het was nogal een ontmoeting met gemengde beoordelingen van zowel critici als fans.

4 'Get Rich Or Die Tryin'' ($ 46,4 M)

50 Cent was een opkomende rapper in 2000, tekende bij Columbia Records en stond op het punt zijn vermeende debuutalbum Power of the Dollar uit te brengen. Hij werd toen negen keer neergeschoten door een rivaal, maar wist te overleven. Dit real-life evenement is wat losjes de inspiratie vormt voor 50 Cents filmdebuut uit 2005, Get Rich or Die Tryin', dat ook dezelfde naam deelt met zijn debuutalbum uit 2003. Hoewel de film negatieve recensies kreeg van de critici, is 50 Cents vertolking van Marcus gewoon bewonderenswaardig.

3 'All Eyez On Me' ($ 55,7 miljoen)

All Eyez on Me neemt ons mee naar de reis van Tupac Shakur, gespeeld door Demetrius Shipp Jr., van zijn muzikale begin met Digital Underground tot de noodlottige nacht van zijn moord op 7 september 1996. De acteur zelf was op dat moment nog een Hollywood-rookie, dus deze afbeelding moet een grote schoen zijn geweest om te vullen. Het werd uitgebracht op wat Pac's 46e verjaardag zou zijn geweest. Interessant is dat Jamal Woodard ook zijn rol als Biggie van Notorious in deze film hernam.

2 'Straight Outta Compton' ($ 201,6 miljoen)

Zoals de titel van de film suggereert, is Straight Outta Compton het verhaal van vijf jonge zwarte kinderen: Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren en DJ Yella vormen de legendarische rapgroep N. W. A. dat zou dan de wereld schokken. Het is een verhaal over broederschap, hebzucht, vriendschap en verraad, allemaal prachtig verpakt in reeksen na reeksen. Straight Outta Compton pochte Dr. Dre en Ice Cube als producers, terwijl MC Ren en DJ Yella het creatieve proces leidden. Interessant is dat de zoon van Cube, O'Shea Jackson Jr., net dat beetje extra deed om zijn vader in de film te portretteren!

1 '8 Mijl' ($242.9 M)

Eminem neemt zijn persoonlijke leven en de contributie die hij als underground battle-rapper betaalde, af op zijn muziek, wat zich uitstekend verta alt in 8 Mile. Marshall Mathers speelt Jimmy B Rabbit' Smith, een arbeider die in de buitenwijk van Detroit woont en staat te popelen om een rapcarrière te starten via rapgevechten in The Shelter.

De film legt perfect de sombere kant van 1995 in Detroit vast, in een tijd waarin een vanille-rapper altijd belachelijk werd gemaakt als hij de ring betrad. De met een Oscar bekroonde soundtrack van de film, "Lose Yourself", grijpt de essentie van de film voordat deze langzaam overgaat in het huidige leven van Eminem terwijl hij worstelt om te schakelen tussen superster en vader zijn.

Aanbevolen: