Deze 10 George Clooney-films verdienden meer dan $ 150 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze 10 George Clooney-films verdienden meer dan $ 150 miljoen
Deze 10 George Clooney-films verdienden meer dan $ 150 miljoen
Anonim

Sinds George Clooney beroemd werd als Dr. Doug Ross in het medische drama ER, is hij zo'n beetje een nietje in Hollywood. Door de jaren heen speelde de acteur in tal van veelgeprezen films en tal van blockbusters.

Vandaag bekijken we die films die een indrukwekkend bedrag hebben verdiend. Blijf scrollen om erachter te komen welke van de films van George Clooney het meeste opleverde aan de kassa - in ieder geval tot nu toe!

10 'Up In The Air' - Box Office: $ 166,8 miljoen

Het begin van de lijst is het comedy-drama Up in the Air uit 2009. Daarin portretteert George Clooney Ryan Bingham, en hij speelt naast Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Danny McBride en Melanie Lynskey. De film volgt een man wiens taak het is om door het land te vliegen om mensen te ontslaan - en het heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Up in the Air werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 166,8 miljoen op aan de kassa!

9 'The Descendants' - Box Office: $ 177,2 miljoen

Volgende op de lijst is het comedy-drama uit 2011 The Descendants. Daarin portretteert George Clooney Matthew "Matt" King, en hij schittert naast Shailene Woodley, Beau Bridges en Judy Greer. The Descendants is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2007 van Kaui Hart Hemmings en heeft momenteel een 7,3 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 20 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 177,2 miljoen aan de kassa.

8 'Spy Kids 3-D: Game Over' - Box Office: $197 miljoen

Laten we verder gaan met de spionage-actie-avonturenfilm Spy Kids 3-D: Game Over uit 2003, waarin George Clooney Devlin speelt. Naast Clooney zijn er ook Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara en Ricardo Montalbán in de film te zien.

Spy Kids 3-D: Game Over is het derde deel in de Spy Kids-franchise en heeft momenteel een beoordeling van 4,3 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 38 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 197 miljoen aan de kassa.

7 'Tomorrowland' - Box Office: $ 209 miljoen

De sci-fi-film Tomorrowland uit 2015 is de volgende. Daarin speelt George Clooney John Francis "Frank" Walker, en hij schittert naast Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy, Tim McGraw en Kathryn Hahn. De film volgt een geniale uitvinder en een tiener wetenschapsenthousiasteling terwijl ze reizen naar een alternatieve dimensie genaamd Tomorrowland. De film heeft een 6,4 rating op IMDb. Tomorrowland werd gemaakt met een budget van 180-190 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 209 miljoen dollar aan de kassa.

6 'Batman &Robin' - Box Office: $ 238,2 miljoen

De volgende op de lijst is de superheldenfilm Batman & Robin uit 1997, waarin George Clooney Bruce Wayne/Batman speelt. Naast Clooney zijn er ook Arnold Schwarzenegger, Chris O'Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone en Michael Gough in de film te zien. Batman & Robin is het laatste deel in de eerste Warner Bros. Batman-filmserie - en het heeft momenteel een 3,8 beoordeling op IMDb, dus het is niet verwonderlijk dat zelfs Clooney het ermee eens is dat het niet al te goed was. Gelukkig heeft het de carrière van de acteur niet vernietigd. Batman & Robin werd gemaakt met een budget van $ 160 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 238,2 miljoen op aan de kassa.

5 'Ocean's Thirteen' - Box Office: $ 311,7 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de overvalkomedie Ocean's Thirteen uit 2007, de laatste film in de Ocean's Trilogy. Daarin speelt George Clooney Danny Ocean en schittert hij naast Brad Pitt, Matt Damon, Andy García, Don Cheadle en Al Pacino. Momenteel heeft de film een 6,9 rating op IMDb. Ocean's Thirteen werd gemaakt met een budget van $ 85 miljoen en bracht uiteindelijk $ 311,7 miljoen op aan de kassa.

4 'The Perfect Storm' - Box Office: $ 328.7 miljoen

Laten we verder gaan met de biografische rampendramafilm The Perfect Storm uit 2000. Daarin portretteert George Clooney Frank William "Billy" Tyne, Jr, en hij speelt samen met die Mark Wahlberg, Diane Lane, William Fichtner, Karen Allen en Bob Gunton.

De film is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 1997 van Sebastian Junger - en heeft momenteel een beoordeling van 6,4 op IMDb. The Perfect Storm werd gemaakt met een budget van 120 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 328,7 miljoen dollar aan de kassa.

3 'Ocean's Twelve' - Box Office: $362 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de overvalkomedie Ocean's Twelve uit 2004 - het tweede deel in de Ocean's-franchise. De filmsterren George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones en Julia Roberts, en het heeft momenteel een 6,5 rating op IMDb. Ocean's Twelve werd gemaakt met een budget van $ 110 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 362 miljoen op aan de kassa.

2 'Ocean's Eleven' - Box Office: $ 450,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de film Ocean's Eleven uit 2001, het eerste deel in de Ocean's-franchise. De film is een remake van de Rat Pack-film uit 1960 met dezelfde naam - en heeft momenteel een 7,7-beoordeling op IMDb. Ocean's Eleven werd gemaakt met een budget van $ 85 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 450,7 miljoen aan de kassa.

1 'Gravity' - Box Office: $ 723,2 miljoen

En tot slot, de sci-fi-thriller Gravity uit 2013 die de lijst op nummer één sluit, is. Daarin speelt George Clooney - die dure eisen had om bij de cast te komen - luitenant Matt Kowalski, en hij schittert naast Sandra Bullock. De film volgt twee Amerikaanse astronauten die in de ruimte zijn gestrand en heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb. Zwaartekracht werd gemaakt met een budget van $ 80-130 miljoen, en het verdiende uiteindelijk een indrukwekkende $ 723,2 miljoen aan de kassa!

Aanbevolen: