Waarom deze actrice in alle drie de versies van 'Hairspray' zat

Inhoudsopgave:

Waarom deze actrice in alle drie de versies van 'Hairspray' zat
Waarom deze actrice in alle drie de versies van 'Hairspray' zat
Anonim

Zoals veel regisseurs en producenten heeft John Waters zijn favorieten om mee te werken, en een actrice die in meer dan haar deel van John Waters' films verscheen, is Ricki Lake. De voormalige presentator van een talkshow speelde in een van de meest iconische films van John Waters en die van haar was de originele vertolking van een van de meest innemende fictieve personages in de muziektheatergeschiedenis.

Hairspray, de originele film, kwam uit in 1988 en was een bescheiden succes aan de kassa, $ 8 miljoen verdienend met een budget van bijna $ 1,5 miljoen, dus het bracht een kleine winst op. De film werd al snel een cultklassieker en is sindsdien een van de meest innemende projecten van John Waters geworden, vooral dankzij de uitvoering van Ricki Lake en de bewerking van de film tot wat nu een van 's werelds populairste musicals is. Omdat Ricki Lake een actrice is die John Waters graag in dienst heeft, vond Lake uiteindelijk een rol in alle drie de grote vertolkingen van Hairspray. Ze was de ster van de originele film, ze had een kleine rol in de Hollywood-remake van 2007 (die was gebaseerd op de muzikale aanpassing), en ze had een rol in de live-versie van 2017 met onder meer Ariana Grande en Kristen Chenowith, om noem maar een paar mensen uit de met sterren bezaaide Hairspray Live-cast.

6 Ricki Lake was de originele Tracy Turnblad

Ricki Lake maakte van Tracy Turnblad het iconische personage dat ze is, en in veel opzichten doorbraken Lake en John Waters barrières met de film. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw genaamd Tracy die zich schaamt voor haar lichaam omdat ze te zwaar is om zangeres en artiest te zijn, maar door haar te mijden, maakt Tracy contact met andere gemeden en onderdrukte stemmen, vooral door een bondgenootschap aan te gaan met enkele zwarte vrienden en iedereen die past niet in de mal van blank midden Amerika. Toen Broadway in 2002 Hairspray in een musical veranderde, moest Marissa Janett Wikour, die Lake verving als Tracy, het personage dat Lake had gecreëerd waarmaken, en dat geldt ook voor iedereen die Tracy heeft gespeeld sinds de originele film.

5 Ricki Lake keert terug naar acteren en kan het werk gebruiken

John Waters zou Ricki Lake misschien ook een plezier doen door haar betrokken te houden bij de Hairspray-projecten die steeds maar door blijven komen. De carrière van Lake is de afgelopen jaren vertraagd. Na in verschillende John Waters-projecten te hebben gespeeld, zoals Hairspray and Crybaby (de debuutfilm van Johnny Depp), ging Ricki Lake op een reis om af te vallen, viel een aantal kilo's af en kreeg toen een populaire talkshow in Jerry Springer-stijl, The Ricki Lake Show. De Ricki Lake Show werd in 2004 geannuleerd en de reboot van 2013 flopte. Sindsdien heeft Lake alleen kleine rollen en cameo's gespeeld. Ze heeft echter wel haar oude Hairspray-pruik afgestoft voor een eerbetoon aan The View in 2019.

4 Ricki Lake was een van de favoriete acteurs van John Waters om te casten

Zoals hierboven vermeld, werkt Waters gewoon graag met Lake en dat blijkt uit de rollen die ze blijft spelen in zijn projecten. Ze speelde niet alleen in Hairspray, maar speelde ook Pepper Walker, de zus van Crybaby Walker in Crybaby, en in de remake van Hairspray in 2007 speelde ze de pittige Hollywood Talent Agent. In de 2017 live-versie van Hairspray keerde Ricki Lake terug om Pinkette te spelen. De enige andere acteur die Waters zo vaak heeft gecast, is Divine, die het publiek zich het beste zal herinneren van Pink Flamingos.

3 John Waters is een fan van Hommage

Het is niet ongebruikelijk dat acteurs uit de originele versies van een project rollen of cameo's in de remake hebben, maar het is vooral gebruikelijk voor een John Waters-gerelateerd project, Waters, de die-hard cinefiel en literatuurfan, is een echte fan van alles wat campy is of hommages aan vroeger. Het hebben van een ster in een film die zich afspeelt in de jaren vijftig, die voor het eerst werd gemaakt in de jaren tachtig en opnieuw werd uitgebracht als musical in de jaren 2000, is waarschijnlijk een verleiding die te groot is voor iemand als Waters om te weerstaan.

2 Het is leuk voor het publiek

Het is niet alleen leuk voor Waters, het is ook leuk voor het publiek. Fans van Hairspray kunnen zich niet alleen verliezen in de leuke en provocerende toon van de muziek en komedie, maar ze kunnen ook een soort van "Waar is Waldo?" spelen. spel en zoek naar Ricki Lake in het project. Lake is niet de enige acteur die in meerdere versies van Hairspray te zien is. Wijlen Jerry Stiller had een prominente rol in de originele Hairspray als Tracy's ondersteunende vader Wilbur Turnblad, en hij keerde terug in de film uit 2007 als Mr. Pinky.

1 'Hairspray' is het meest iconische werk van Ricki Lake

De rol van Tracy Turnblad is zo iconisch, en het was Lake die de versie van het personage maakte die alle andere actrices moesten volgen. Het is ook het meest succesvolle project van Ricki Lake, naast haar inmiddels beëindigde talkshow. Fans vinden het leuk om haar terug te zien keren naar het project waar ze het meest bekend om is, en ze genieten ervan om haar te zien optreden in de nabijheid van de nieuwe actrices die hun best doen om recht te doen aan de uitvoering waarvoor ze de standaard heeft bepaald. Lake heeft een respectabel cv, maar Hairspray zal altijd zijn waar mensen haar het meest aan herinneren.

Aanbevolen: