Hoe ken je de cast van 'Vikings: Valhalla'?

Inhoudsopgave:

Hoe ken je de cast van 'Vikings: Valhalla'?
Hoe ken je de cast van 'Vikings: Valhalla'?
Anonim

Als Scandinavische legendes en Vikingen jouw ding zijn, dan is het historische drama van Michael Hirst, Vikings, de show voor jou. Gebaseerd op de geschiedenis van de legendarische Viking Ragnar Lothbrok, neemt de serie kijkers mee op een reis door het Angelsaksische tijdperk in deze epische hertelling van de historische Noorse sage. De serie duurde in totaal zes seizoenen gedurende een periode van zeven jaar en hoewel het misschien niet alles in zijn historische nauwkeurigheid klopte, zorgde het toch voor een vermakelijk horloge.

Door de jaren heen groeide de fanbase van de serie en de band tussen de castleden. Daarom waren velen na de seriefinale in 2020 verdrietig om afscheid te nemen van het Scandinavische drama. De finale liet de fans echter niet al te verbijsterd achter, want in november 2019 was aangekondigd dat een vervolg op de serie, getiteld Vikings: Valhalla, in 2022 zou worden uitgebracht. Dus met de releasedatum van de nieuwe show (februari 25) nadert snel, laten we eens kijken naar de cast van de komende serie en waar je ze misschien eerder hebt gezien.

7 Pollyanna McIntosh als koningin Ælfgifu

Als eerste hebben we Vikingen: Valhalla's Queen Ælfgifu, ook bekend als de getalenteerde Pollyanna McIntosh. Buiten de dramatische Scandinavische setting van Vikings: Valhalla zullen velen de in Schotland geboren actrice misschien herkennen van haar rol in de enorm succesvolle zombie-apocalypsserie The Walking Dead. McIntosh's Anne Jadis verscheen voor het eerst in de show tijdens de tiende aflevering van het zevende seizoen. Daarna werd haar personage een serie regelmatig tot haar laatste optreden in de vijfde aflevering van de serie van het negende seizoen. Ondanks dit bleef McIntosh het personage van Jadis uitbeelden in de spin-offshow, The Walking Dead: World Beyond.

6 Frida Gustavsson als Freydis Eriksdotter

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we de 28-jarige in Stockholm geboren Frida Gustavsson. In de serie portretteert Gustavsson het personage van Freydis Eriksdotter, en hoewel haar rol in Vikings: Valhalla niet het enige acteerwerk is dat haar naam eer aandoet, werd de Zweedse actrice beroemd door een heel ander medium. Velen zullen Gustavsson misschien niet herkennen aan haar werk op het scherm, maar eerder aan haar enorm succesvolle modellencarrière die teruggaat tot 2008. Sindsdien heeft het actrice-model een behoorlijke naam voor zichzelf opgebouwd in de modellenindustrie, door te werken voor een overvloed aan merken en tijdschriften zoals Elle al in 2010, toen het model nog maar 16 jaar oud was. Ze heeft met andere industriereuzen gewerkt, zoals Louis Vuitton, Chanel en zelfs Versace.

5 Jóhannes Haukur Jóhannesson As Olaf Haraldsson

Een ander Scandinavisch castlid met een succesvolle carrièreachtergrond is Jóhannes Haukur Jóhannesson. In de serie speelt de IJslandse acteur de rol van Olaf Haraldsson. Het is echter niet de eerste keer dat Jóhannesson een nors personage in middeleeuwse stijl neerzet. Een van de meest herkenbare rollen van de 42-jarige was die in de meermaals bekroonde dramaserie Game of Thrones, waarin hij het personage Lem Lemoncloak vertolkte. In een van zijn meest recente filmavonturen hing de acteur zijn middeleeuwse kostuum op en nam in plaats daarvan de rol aan van een supermens in Matrix-stijl die deel uitmaakt van een groep mensen die in staat zijn om te herrijzen na hun dood. In de actiefilm uit 2021, getiteld Infinite, speelde hij samen met een aantal behoorlijk grote Hollywood-namen zoals hoofdrolspeler Mark Wahlberg en Chiwetel Ejiofor.

4 Leo Suter als Harald Sigurdsson

Vervolgens hebben we de 28-jarige Engelsman Leo Suter. Gedurende de tijdspanne van zijn tien jaar durende acteercarrière heeft Suter veel acteercredits op zijn naam staan buiten zijn rol als Harald Sigurdsson. Misschien wel zijn meest opvallende rol was die in de Britse dramaserie Clique. Clique speelt zich af in het hart van Schotland en volgt een duister en verdraaid ensembleverhaal over macht, hebzucht en de duistere kant van een succesvol zakenbedrijf. Suter leidde het tweede seizoen van de serie als het personage van Jack naast Medici: The Magnificent-ster Synnøve Karlsen als Holly McStay.

3 David Oakes als graaf Godwin

Als volgende hebben we nog een Engelsman, David Oakes, die het personage van Earl Godwin speelt, in Vikings: Valhalla. Voorafgaand aan zijn rol in de op Viking gebaseerde serie had de 38-jarige een behoorlijk indrukwekkende carrière opgebouwd in theater, film, televisie en zijn toewijding aan liefdadigheidswerk en belangenbehartiging. Enkele van zijn meest opvallende rollen zijn zijn rol als Ernest II in het Britse historische drama Victoria en zijn rol als Lord William Hamleigh in de veelgeprezen serie The Pillars Of The Earth.

2 Sam Corlett als Leif Erikson

Vervolgens hebben we een waarnemend nieuwkomer, Sam Corlett, die de rol van Leif Erikson speelt in Vikings: Valhalla. Ondanks dat hij pas in 2018 doorbrak in de acteerindustrie, heeft de 26-jarige acteur al een naam opgebouwd door zijn rollen op televisie. Met name in 2020 voegde hij zich bij de cast van de Netflix-aanpassing van Sabrina The Teenage Witch in Chilling Adventures Of Sabrina, waarin hij het personage Caliban speelde.

1 Laura Berlin als Emma van Normandië

En tot slot hebben we het 31-jarige Duitse actrice-model Laura Berlin, die het personage Emma Of Normandy speelt in Vikings: Valhalla. Buiten het Vikingdrama heeft Berlin geacteerd in verschillende Duitse producties, zowel in film (bijvoorbeeld de Ruby Red-trilogie) als op televisie (bijvoorbeeld Breaking Even). Daarnaast heeft Berlin ook een succesvolle carrière als model ontwikkeld en heeft het samengewerkt met merken als Boss en Balenciaga, door deel te nemen aan enkele modeshows van de industriereuzen.

Aanbevolen: