Dit zijn de sterren van 'Turning Red', van Sandra Oh tot Finneas

Inhoudsopgave:

Dit zijn de sterren van 'Turning Red', van Sandra Oh tot Finneas
Dit zijn de sterren van 'Turning Red', van Sandra Oh tot Finneas
Anonim

Turning Red is de nieuwste, meer dan levensgrote productie van de meesterbreinen van Pixar Animation Studios. Deze keer, terwijl het zich afspeelt in de wereld zoals we die kennen (Toronto, Canada!) neemt Pixar ons mee terug… naar 2002. Turning Red draait om Meilin "Mei" Lee, een zelfverzekerde 13-jarige Chinees-Canadese die wordt verscheurd tussen de plichtsgetrouwe dochter van haar moeder blijven en de chaos van de adolescentie. Maar de film komt toch van Pixar, dus drama op de middelbare school is niet genoeg voor Mei om mee te kampen. Wanneer ze te opgewonden of gestrest raakt, "poef" ze in een gigantische rode panda.

Bezorgdheid over de Omicron-variant van de COVID-19-ziekte hebben Turning Red gedwongen af te zien van de geplande bioscooprelease. In plaats daarvan wordt de film op 11 maart rechtstreeks naar Disney+ gestuurd, net als eerdere Disney- en Pixar-films Soul en Luca. Maar Turning Red markeert wel een paar mijlpalen voor de animatiestudio die berucht is om het opgeven van shows die niet als "gezinsvriendelijk" genoeg worden beschouwd, en een daarvan is de titel. Turning Red is een allegorie voor de tijd in het leven van een jonge vrouw wanneer ze haar eerste menstruatie ervaart, en regisseur Domee Shi was erg opgelucht toen de hogere Pixars, van wie ze verwachtte dat ze de verhaallijn zouden sluiten, niet eens commentaar gaven op de onderwerp.

Van Sandra Oh tot Finneas, lees verder om meer te weten te komen over de cast die dit verhaal over adolescentie, obsessie, boybands en menstruatie naar een tv-scherm bij jou in de buurt brengt!

8 Introductie van Rosalie Chiang

Turning Red markeert de eerste grote productie voor Rosalie Chiang, die de hoofdrol op zich neemt van Meilin "Mei" Lee, het 13-jarige meisje dat verandert in een gigantische rode panda. Voor Turning Red speelde Chiang in 2018 in twee korte films en had ze een kleine rol in de televisieshow Clique Wars, maar het lijkt erop dat ze die hele tijd aan Turning Red had gewerkt en in november 2021 op Instagram schreef dat ze aan het werk was geweest. op Turning Red voor vier jaar! "Let's GOOOO!!! Vier jaar van het uiten van dit schattige personage en de trailer is eindelijk uit!!! Ik hoop dat je ervan geniet!" schreef Chiang.

7 Herintroductie van Sandra Oh

Sandra Oh is een van de hardst werkende vrouwen op televisie. Met een carrière op het scherm die begon in 1989, is Oh sindsdien niet meer te stoppen, te zien in meer dan 220 afleveringen van het langlopende medische drama Grey's Anatomy, en meer recentelijk als het titulaire personage in Killing Eve van de BBC. In Turning Red kruipt de tweevoudig Golden Globe-winnende actrice in de huid van Ming Lee, de overbezorgde moeder van Mei.

6 'Turning Red' is niet de eerste stem van Maitreyi Ramakrishnan

Maitreyi Ramakrishnan is vooral bekend door het spelen van Devi Vishwakumar in Never Have I Ever van Mindy Kaling, waarbij hij 15.000 anderen versloeg om persoonlijk door Kaling te worden geselecteerd voor de rol in de Netflix-comedyserie. Ramakrishnan doet ook stemacteren, met in de hoofdrol als Zipp Storm in de tv-programma's My Little Pony: Tell Your Tale en Make Your Mark. Ze voegt zich bij de cast van Turning Red als Priya, Mei's uitgestreken vriend, en vervult een tien jaar durende droom om voor Pixar te werken.

5 Sasha Roiz van '9-1-1' sluit zich aan bij 'Turning Red'

Canadese acteur Sasha Roiz voegt zich bij de cast in een nog niet bekendgemaakte rol. De knappe ster heeft zich gedurende zijn carrière in vele genres verdiept, van komedie tot actie, en had onlangs een boog van zes afleveringen als rechercheur Lou Ransone op Ryan Murphy en Brad Falchuk's 9-1-1. Roiz heeft ervaring met stemwerk en heeft zijn talenten voor verschillende videogames en animatiefilms geleverd.

4 Quadruple Threat Jordan Fisher sluit zich aan bij een boyband

Zanger, acteur, danser en muzikant Jordan Fisher heeft het allemaal gedaan. Broadway, film, competitieve tv en heeft zelfs zijn eigen muziek uitgebracht. De viervoudige bedreiging-artiest speelde op Broadway (Hamilton, Dear Evan Hanson), in film (Work It, To All the Boys: P. S. I Still Love You), TV (High School Musical: The Musical: The Series, Dancing With The Stars, Star Wars: Visions), en heeft een hoop muziek uitgebracht.

Zijn langdurige samenwerking met Disney zag hem Lin-Manuel Miranda vergezellen op de aftiteling van Moana. Samen met Angie Keilhauer is hij te horen terwijl hij "Happily Ever After" zingt tijdens de nachtelijke vuurwerkshow in het themapark Magic Kingdom van W alt Disney World, en hij en zijn vrouw Elle zijn zelfs getrouwd voor Assepoester's Castle. In Turning Red vertolkt Fisher de stem van een lid van boyband 4Town, Turning Red's in-universum equivalent van de Backstreet Boys.

3 Anne-Marie krijgt haar eerste acteerrol

Britse popster Anne-Marie heeft een Britse cameo in Turning Red als een personage genaamd Lauren, een van Mei's vrienden, en een superfan van een rode panda. Er is niet veel anders bekend, maar men denkt dat Lauren zal worden ingesproken door verschillende sterren over de hele wereld om de lokale stemmen in elk land te laten horen. "Ik ben een enorme fan van Pixar, dus het was een eer om uitgenodigd te worden voor een rol in Turning Red", zei Anne-Marie. "Het is zo'n speciale film, ik hou van de setting van de 00, het is nostalgisch en leuk en ik hou van het concept dat Mei haar reis over het opgroeien in deze rare wereld moet uitzoeken."

2 Marvel-actrice Wai Ching Ho speelt de grootmoeder van Mei

Marvel-actrice Wai Ching Ho voegt zich bij de cast van Turning Red als Mei's grootmoeder. De Hongkongse actrice schittert als Madame Gaon in de televisieprogramma's Daredevil, Iron Fist en The Defenders van Marvel Cinematic Universe. Meer recentelijk speelde ze in Awkwafina Is Nora From Queens.

1 Finneas keert terug naar het scherm

Finneas O'Connell is tegenwoordig misschien het best bekend als supersterproducer en broer van Billie Eilish, maar de getalenteerde singer-songwriter (zijn debuutalbum werd uitgebracht in oktober 2021) en producer is ook acteur. Finneas begon zijn carrière met een kleine rol in de komedie Bad Teacher van Cameron Diaz, voordat hij een korte periode in Modern Family belandde. Dit zou leiden tot een terugkerende rol in het laatste seizoen van Glee in 2015.

Finneas keert terug naar acteren door naast Jordan Fisher een ander lid van de 4Town-boyband in te spreken, maar dat is niet het enige waar de Grammy-winnaar aan werkt in Turning Red. Samen met zijn zus Billie Eilish heeft Finneas de muziek geschreven en gecomponeerd die door 4Town in de film zal worden gespeeld. Het eerste nummer, "Nobody Like U", is te horen in de trailer van de film.

Aanbevolen: